25 September 2009

TOATE ASTEA SI NU-MI DATI VOIE SA MA ROG?

Sora mea este profesoara...si cele scrise mai jos, desi o sa va faca sa rideti...sint absolut adevarate. Daca guvernul ar fi interesat in educatie, ar plati mai bine profesorii si nu ar face din ei un fel de politie...dar fara portul de arma.

Scolile sint locuri periculoase si pentru elevi si pentru profesori...Sindicatul de care apartin este unul dintre cele mai liberale sindicate...si profesorii care sint credinciosi isi fac meseria din ce in ce mai greu...
............................................
Dupa ce i s-a luat un interviu de catre administratorul scolii pentru postul de profesor, cel caruia i se luase interviul zise:


Dati-mi voie acuma sa repet ce ati spus:

Vreti ca in postura de profesor sa ma duc in clasa cu toti copii astia, sa-i corectez cind au o purtare lipsita de respect si intrerup ora, sa-i observ daca nu au semne ca ar fi abuzati acasa, sa le controlez tinuta, sa le confisc T-shirturile care au mesaje pe ele si sa le produc dragoste pentru invatatura.

Vreti ca sa le caut in ghiozdane de arme , droguri si sa port un razboi impotriva drogurilor si bolilor sexuale transmisibile, in acelasi timp sa le ridic confidenta si mindria personala.

Vreti ca sa-i invat ce este patriotismul si cum sa devina buni cetateni, sa fie buni sportivi si sa aiba o atitudine …fair play cind joaca sporturi, sa-I invat cum sa se inregistreze ca sa voteze, cum sa-si tina balanta la check si cum sa aplice pentru lucru.

Mai vreti sa ii caut in cap de paduchi, sa recunosc semnele unor atitudini antisociale, si sa fac tot ce pot ca sa-si treaca toti examenele finale.

Vreti sa le acord aceeasi educatie tuturor indiferent de handicapurile care le au, sa comunic cu parintii lor in mod regulat in engleza, spaniola, sau alte limbi daca este nevoie prin scrisori, telefon, newsletter si report cards.

Vreti ca toate astea sa le fac cu o bucatica de creta, o tabla, un bulletin board, citeva carti, un zimbet larg si un salariu de incepator care este atit de mic incit ma califica pentru ajutor social si food stamps.

Si imi spuneti sa fac toate astea…DAR NU-MI DATI VOIE SA MA ROG?

4 comments:

A.Dama said...

La noi, inca te poti ruga.
Avem chiar o capela in cladirea facultatii.
Nu stiu cand vom trece la interdictia de a ne ruga.
Dar cum am copiat cam tot ce venea de peste ocean, se va intampla si asta.
Doamne, lumineaza-ne! Altfel ne intunecam pe durata nedeterminata! :D

DOAR NOI said...

Da. E trist. M-am intors dupa 3 ani in invatamant si am avut un soc. Copii rebeli. Jumate din ora faci instructie apoi incepi s aasculti -si constati ca nu invata si nu au interes - sa predai si iti dai seama ca nu ai cui, ca ei nici nu stiu a scrie.
E trist!

Rodica Botan said...

A.Dama, obiceiurile bune se copiaza mai usor, mai repede...nu stiu de ce...Dar sper sa nu imprumutati si raul asta...Sa va dea Domnul discernamint si oameni in conducere cu frica de Dumnezeu...

Rodica Botan said...

Asa-i doreau...e trist si parca ireversibil; chiar daca profesorii incearca administratia duce o politica liberala si parac vor sa indobitoceasca tinara generatie nu sa o educe...