23 September 2009

CITEVA GINDURI DE LA UN TATA...

Alex Pop a lasat acest comment pe blogul meu. Am considerat ca merita sa il fac vizibil si sa va fac cunoscut continutul lui. Poate unii dintre noi ar trebui sa-i multumim pentru fii lui care ne apara tara in momentele astea de criza de toate felurile...Iata mesajul...
............................
Alex Pop has left a new comment on your post "PENTRU CHERIE..."DE CE NU-MI PLACE DE OBAMA!!!"":

Multumesc pentru frumoasele cuvinte de apreciere.
De la romanasi primesc de obicei doar apostrofari de genul "Vai, ce prostie - sa-ti lasi copii sa mearga-n armata!... Pot sa moara prin cine stie ce tara araba..."

Si-atunci le spun istoria cu tatal ce-si ingropa fiul cu onoruri militare (baiatul lui si-a sacrificat viata aruncindu-se peste-o grenada ca sa-si salveze camarazii):
In timpul serviciului de inmormantare, de acest tata in doliu s-a apropiat din multime un batrinel si i-a spus "Congratulations!"...

"Cum adica" - raspunse tatal - "baiatul meu e in sicriu si dumneata ma feliciti??" "Da, domnul meu" - zise batrinul- dumneavoastra sinteti tatal unui erou, si orice parinte ar fi mindru si onorat cu un astfel de fiu!... Vedeti d-voastra, si eu am avut doi baieti, care si-au irosit viata in distractii si petreceri... Intr-o zi au intrat beti, cu masina pe sens invers, omorind si niste oameni nevinovati... Da, i-am ingropat pe-amindoi in aceeasi zi... As da orice ca sa pot fi in locul d-voastra si ca baietii mei de asemenea sa fi murit pentru o cauza nobila"...

Cosbuc parca a scris "c-o moarte toti sintem datori/ dar nu-i totuna leu sa mori/ ori ciine-nlantuit". Sau ce poate fi mai maret decit cum spune Biblia, ca cineva sa-si dea viata pentru prietenii sai.

Ce e de admirat in armata SUA e faptul ca e formata din voluntari, tineri care-si iubesc tara si care voiesc sa faca ceva maret cu viata lor si nu sint dusi la oaste cu arcanul ca-n Romania comunista.

N-am intilnit oameni mai decenti, patrioti si conservatori ca si familiile soldatilor americani. Si inca n-am intilnit vreun militar care sa-l fi votat pe Obama! Stiu ca la Naval Academy, cind a cistigat Obama, s-a cintat imnul fostei Uniuni Sovietice...

Cit despre baietii mei, unul a petrecut vara aceasta pe un submarin iar cel de la West Point inca face instructie.

Ceea ce ati facut D-voastra trimitind pachete la soldatii din Iraq e de admirat. La fel si faptul ca ati luat cuvintul la acel Tea Party (v-am vazut pe video, cred ca era un limk de la Cristina).

Eu va multumesc D-voastra ca sinteti un bun soldat luptind in "razboaiele blogosferice", daruind energie, efort si timp pretios in slujba Adevarului. Este o investitie inteleapta, va asigur.

Cu stima, Alex Pop

7 comments:

daniel p. busan said...

Alex - Domnul sa va ocroteasca baietii in misiunea lor, iar pe dumneavoastra si familia, sa va intareasca in rugaciune si asteptare. Am si eu un coleg la servici care a fost in Irak si a fost grav ranit la un picior. Acum el est OK. Si pentru cei care nu au pareri prea bune despre soldatii americani in privinta educatiei, colegul meu este inginer mecanic.

Cristina said...

Eu cred ca cei care se inroleaza in armata au ceva in plus, ceva special pe care noi, ceilalti, nu avem. Domnul sa-i pazeasca si sa fie cu ei oriunde sint!

viorica said...

Cristina ai dreptate acesti baieti au ceva in ei,ceace noi nu intelegem
Fiul meu este de 26 ani in armata ,acum este in Iraq are 4 copiii ,ne-am rugat de el sa iasa din armata dar nu ne-a ascultat nici pe noi nici sotia .Are atata dragoste pentru ce face incit nu ne inchipui .Isi iubeste soldati le face toate mofturile numai sa se simta bine acolo departe de familie si de tara .Doamne ,ai grija de ei si pazestei!

Alex Pop said...

Multumesc pentru gindurile frumoase exprimate aici la adresa tinerilor nostri care-au avut curajul sa renunte pentru o vreme la confortul unei vieti civile and join our US Armed Forces.
Trebuie sa-i sprijinim si sa ne rugam pentru ei mai ales acum cind au un comandant suprem care e mult mai preocupat cu propria lui agenda (interviuri TV zilnice, nationalizarea economiei, Obamacare, etc) decit de victoria asupra islamo-fascistilor radicali si de luarea unei pozitii mai ferme fata de dusmanii Americii.
Militarii nostri au miinile legate, ezita si nu mai pot actiona decisiv pentru victorie, stiind ca toate actiunile lor sint sub microscopul democratilor aflati acum la putere.
Cine-ar fi crezut vreodata c-am putea avea un Dept. of Justice, senatori si congresmeni care se ingrijesc mai mult de drepturile teroristilor decit de nevoile soldatilor nostri?... care au grija ca celor din Guantanamo prison sa nu le lipseasca Coranul dar care pedepsesc pe soldatii nostri care-au distribuit Noul Testament in Iraq si Afganistan?...
Oamenii lui Obama isi pierd vremea investigind “abuzurile” metodelor de interogare ale CIA dar nu le pasa de abuzurile si crimele celor din ACORN (organizatia de activisti antrenati intr-o vreme de insusi Obama).
E o perioada foarte dificila pentru soldatii nostri si din cauza massediei americane , majoritatea liberala, care in loc sa le aprecieze realizarile mai degraba scot in evidenta greselile izolate ale unora (v. Abu Graib).
Pentru aceia care inca nu vad bine pe soldatul american si nobila lui misiune le recomand sa citeasca ceva foarte nostim aici

Rodica Botan said...

Daniel p busan si Cristina...multumesc de comentariile voastre. Trebuie sa facem uz de opiniile noastre sanatoase ca liberalii nu pierd nici o ocazie si fac exces de zel sa prezinte ideile lor otravite. Ma mir ca n-am avut mai multi comentatori. Sint insa sigura ca o parte din cei care citesc nu stiu sa lase un comment. Si am sa scriu zilele astea un mic articol in a ii ghida prin acest proces. Multumesc inca odata pentruca v-ati orpt din timp sa dati onoare acelora care o merita.

Rodica Botan said...

Viorica...tu ai in familie soldati, si din cite am citit ...foarte bine cotati in armata. Unul dintre ei s-a intilnit chiar cu Presedintele Romaniei care l-a felicitat. Sintem mindra de el si noi impreuna cu tine. Felicitari. Si Dumnezeu sa il pazeasca sa se intoarca sanatos.

Alex Pop said...

Daniel Busan - va multumesc pentru urare/binecuvintare si apreciez totdeauna comentariile Dvs cind vizitati si alte "ograzi" virtuale...

Viorica - what an honor to have a son in a leadership position in the greatest army in the world!
Was he born here or in Romania? Did he enlist or he got there via ROTC or a service academy? Army or Marine Corps?... Just curious