25 September 2009

AVEM NEVOIE DE VITAMINA "D"...

Am venit ieri de la lucru si m-am asezat jos…si bun e Domnul ca am dormit aproape fara intrerupere pina azi dimineata cind a sunat ceasul sa ma gat iara de lucru. Ai zice ca mut muntii…si nu-s munti in jur de mutat.

Poate totusi sint!!! Muntii de grijuri…si pe astia i-am ridicat singuri. De ce ne ingrijoram oare de lucrurile care nu s-au intimplat inca? Majoritatea nici n-o sa se intimple, sau daca se vor intimpla nu putem face nimic sa schimbam situatia. Biblia ne invata sa "aruncam asupra Lui toate ingrijorarile noastre"... Apoi nu numai atit, dar ne uitam in urma si ne ingrijim si de lucrurile trecute. Dar daca…am fi facut altfel? Si uite ca grija de "cum ar fi fost daca s-ar fi intimplat" are un potential si mai redus sa ne ajute in vreo privinta…si totusi insistam sa gindim la "daca si cu parca".

Ieri m-am uitat pe un link la nepotelul de 8 ani al unui fost coleg care se lupta de la 3 ani…deci de vreo 5 ani de zile un cancer in singe, leucemie. Acum au descoperit ca are cancer de piele si trebuie operat la gura si la ureche. Mama lui scria…ca va trebui sa aiba inca o operatie la gura ca dupa ce au operat cancerul buza a ramas prea mica si va trebui refacuta. Spunea ea la sfirsit …ca fiul ei …vrea sa traiasca.

De citiva ani stiu familia si felul cum au luptat impreuna impotriva acestei boli…intreaga familie. Bunicii s-au angrenat si ei in viata lor si acctivitatile lor ca sa-i faca acestui copil bolnav si fratelui lui mai mic o viata pe cit se poate de normala. Veti fi surprinsi cit de natural pozitivi sint acesti oameni. Atunci…ce-i cu noi, astialalti care nu trecem prin grozaviile astea dar…zacem ca niste oameni bolnavi…inainte de a ne fi imbolnavit...

De ce nu receptam nimic pozitiv? Pentruca in valea umbrelor pe unde trecem transmisia de pozitiv e slaba. Sau ne-am intrerupt receptia cu cerul…de unde rasare soarele nostru datator de viata. Stiati ca una din singurele forme de lupta naturala impotriva gripei porcine este vitamina D …pe care o avem in organism numai daca stam la soare? Pai cum sa ne aparam de depresie si de alte derivate ale ei daca nu stam linga stinca credintei noastre, daca nu ne adapam din apa vietii, daca nu cintam cintari de lauda si nu aducem multumiri Lui Dumnezeu…soarele nostru datator de viata si lumina?

"Laudati pe Domnul cita vreme aproape; cautati-l cita vreme se oate gasi." Asa scria pe peretele bisericii unde am copilarit, din Petrila…Ne trebuie ceva vitamina D in organism…ca sa putem sa rezista virusurilor lumii acesteia…D…vine de la Dumnezeu!

3 comments:

A.Dama said...

Rodica, asa e! E valabil pentru romana si inca niste limbi latine. La noi, vitamina D vine de la Dumnezeu. :) Adica toate vitaminele. Sa-L inghitim atunci macar de trei ori pe zi. :)

Eu stiu ca nu suport multe zile in sir fara soare... Si mai cunosc persoane care s-au mutat din Anglia, fiindca nu au rezistat la o clima cenusie, cu saptamani de nori si ploaie.

Dar parca in copilarie nu ne pasa atat de tare daca e soare sau nu!... Eu asa tin minte! :)

Andrei Răduţu said...

Foarte corect:)

Rodica Botan said...

A.Dama...poate in copilarie eram mai sanatosi spiritual...acum insa sintem mai slabi si virusurile ne ataca mai puternic...