08 September 2009

O SA CINT...LA VIOLONCEL!!!

John Holt
Tradus Rodica Botan
Nu cu multi ani in urma am inceput sa cint la violoncel. Multi oameni ar spune ca ceea ce am facut a fost “sa invat sa cint” la violoncel. Dar aceste cuvinte cara cu ele in mintea noastra ideea ciudata ca exista doua procese diferite:
1. De a invata sa cint la violoncel;
2. Sa cint la violoncel…
Asta implica ideea ca o sa fac primul lucru pina ajung sa-l termin si apoi am sa ma opresc si am sa incep al doilea proces. In alte cuvinte am sa “invat” sa cint pina cind o sa “stiu” sa cint si numai dupa aceea am “sa cint” …Bineinteles ca asta este nonsens. Nu exista doua procese ci doar unul singur. Invatam sa facem ceva…facind acel lucru. Ca alta cale nu exista…
…………………
Ma gindesc ca asa-i si cu viata de credinta… Un lung proces in care cintam pe singura coarda a inimii…iubirea. Lui Dumnezeu ii place sa ne auda exersind...si exersind suficient, o sa reusim eventual sa cintam cintarea dragostei lui Dumnezeu pina la sfirsit. Este tot ce cere El de la noi...Si ne aplauda si ne stringe linga El pentru orice incercare..."Incercati si vedeti ce bun este Domnul."

Poate intr-o zi, impreuna, o sa dam un concert…Cind o sa mi se zica in ziua aceea…”vino sluga credincioasa”…o sa cred ca am devenit “maestro".

3 comments:

Andrei Răduţu said...

Frumos:)...succes la cantat:)

Anina Farcas said...

Si eu imi doresc sa invat sa cant la violoncel. E un instrument deosebit. Am inceput lectiile la Boem Club. Sper sa se vada rezultatele in timp.

Rodica Botan said...

Anina...spor la invatatura . Si eu am invatat sa cint la violoncel la Scoala Populara de Arta si Muzicas din Petrosani...cu...aproape 50 de ani in urma...