19 September 2009

PENTRU CHERIE..."DE CE NU-MI PLACE DE OBAMA!!!"

cherie has left a new comment on your post "RASPUNS DOMNULUI MANASTIREANU...":

N-am inteles nimic ! E clar ca nu sunt probleme pe care sa le cunosc dar Rodica, daca poti, zi-mi si mie ce ai impotriva lui Obama. Cateva observatii esentiale, cred ca si pentru lamurirea ta ar fi util sa scrii cateva randuri. Nu vad ce deosebire este intre politica lui si a oricarui alt posibil ales. Singurul avantaj al alegerii lui Obama ar fi ca lumea vede America eliberata de aceasta ura impotriva rasei negre, a sclavilor eliberati.Eu doar asa vad lucrurile. Daca nu vrei sa scrii la tine, scrie-mi mie cateva randuri pe blog, sau e-mail, daca ai timp. Sunt curioasa.
………………………….
Cherie mi-a lasat acest comment si i-am promis ca am sa-i spun ce am impotriva lui Obama.

Ura impotriva rasei negre este o arma politica foarte folosita, poate prea folosita. Pregidismul exista si va exista intotdeauna si nu neaparat numai impotriva rasei negre. Dar aici in California unde locuiesc eu este asa un cazan de natiuni si rase de nici nu stii de unde vin sa le arati pe harta. Nu ai cum sa te gindesti atita la rase si culori ca sintem de toate nuantele. Eu sint membra la o Biserica Americana unde pastorul este un negru din Jamaica, unul dintre diaconi este un negru de pe o insula …i-am uitat numele, celalalt diacon este Olandez, pianista este din Spania, sotia pastorului asistent este din India iar membrii sint de toate natiile: avem un indian Cherokee, Mexico,Hawaii si eu si copii mei din Romania. In aceeasi cladire este un grup de crestini Pakistanezi care ne viziteaza citeodata si ne cinta in limba lor. Am o stima deosebita pentru pastorul meu si sotia sa…oameni de culoare; cum as putea deci sa am ceva impotriva lui Obama doar pentru ca este negru? Mai mult decit atit, pastorul meu si sotia lui si diaconul nostru care este negru au votat impotriva lui Obama. De ce? Pentruca nu au votat pielea lui…au votat omul dinauntrul pielii…au votat in functie de caracterul, principiile, inclinatiile, si tot ce a devenit transparent in cei doi candidati.

Acuma am avut un comentator pe blog care mi-a spus sa ma las de politica , ca tot ce stiu este de la stirile care le ascult. Sint de acord cu el…in ce priveste stirile. Dar de unde sa aflu altfel. Nu pot decit sa ascult , si am inceput sa ascult citeodata si la CNN ca sa vad ce zic si liberalii si ascult si la conservatori si trec toate prin logica mea si filtrele gindirii mele. Asa ca ce spun este din ce am inteles si eu…

Ca sa fii presedinte al Americii trebuie sa te fi nascut pe teritoriul acestei tari. Inca pina in ziua de azi presedintele Obama nu a putut sa arate certificatul de nastere. Dar oriunde ar fi fost nascut, omul ar trebui sa aiba un pic de patriotism in el…sa-si iubeasca tara. Cind s-a dus prin Europa si-a vorbit tara de rau in speranta ca va face ceva prieteni pe acolo.Nici gind…Europenii l-au lasat sa-si dea in petic si i-au intors spatele. Presedintele Frantei in special a avut fata de el o reactie total inversa de cum se astepta Obama. Daca in Europa a vorbit de americani ca sint aroganti, s-a dus la arabi si le-a spus ca America este o tara musulmana…Asta este presedintele Americii…o tara a carei Constitutie a fost scrisa de oameni cu frica de Dumnezeu …“One nation under God” , (o natiune condusa de un singur Dumnezeu) si oricum ar fi oamenii din tara asta de aroganti sau prosti… astia l-au ales pe el presedinte si ar trebui sa-i reprezinte cu cinste …Care presedinte mai vorbeste asa de tara lui?

Cind si-a inceput presedintia primul lucru care l-a facut a fost sa dea bani la o organizatie care se ocupa cu avorturile in Africa. Se circula mult ideea asta la nivele inalte ca planeta este prea populata si ca trebuie ceva facut sa se reduca populatia. “Planned Parenhood” este o organizatie care este intretinuta din banii celor ce muncesc, din taxele ce le platim, si aceasta organizatie ofera si aici in America servicii gratuite de avort. Pentru un crestin avortul inseamna crima. Deci primul act al noului presedinte a fost actul respectiv.

Ca sa rezolve problemele economiei...pur si simplu a tiparit bani si a dat la tot felul de organizatii , chipurile sa le scoata din impas si sa ridice economia. Debiteaza niste documente lungi si complicate pe care le prezinta in forma scrisa ca nimeni sa nu poata sa caute in computer macar sa filtreze anumite cuvinte ca sa poata sa aiba o idee ce timpenii se ascund in acele documente care trebuie votate. Si numa te trezesti ca ajuta de exemplu cu bani industria pornului de exemplu care o duce mai greu acuma de cind este economia asa de prapadita…sau alte sute de alte organizatii sau institutii de hoti si de pungasi. Acuma…cine crezi ca o sa plateasca toate faptele astea de milostenie care le face Obama? Noi din taxe, dar mai mult vor fii copii si nepotii nostri ca omul duce tara de ripa. Ca vorba romanului…”De unde tot iei si nu pui, curind se ispraveste. Banul e facut rotund, lesne se rostogoleste!!!”

Am intrebat-o pe Cristina   ( http://enjoyinghomeschooling.wordpress.com/    pe blogul ei veti gasi nenumarate articole despre aceasta tema) , prietena mea blogarita care este mai priceputa la date concrete si ea mi-a dat citeva idei pe care le pun mai jos …si s-a oferit chiar sa ne dea exemple daca avem nevoie. Iata-le:

- incalca Constitutia cum nu a incalcat-o nimeni pina acum (pentru mine asta e #1)
- vrea sa aduca socialismul/comunismul/fascismul in America
- este prieten cu toti teroristii si dictatorii, pe fostii aliati ii arunca la gunoi
- tara este mai impartita de cind e Obama, mai mult ca oricind. Si mai rasista. Lucruri care pina acum erau normale, acum sint numite rasiste.
- vrea sa fure drepturile oamenilor la libertate si viata si la a-si alege felul in care vor sa traiasca
(Astea sint idei principale, poti gasi exemple la fiecare. Daca ai nevoie de ajutor cu exemplele, sa-mi scri.)
………….
Viata aici in America se schimba in fiecare zi. Noi cei care am venit dintr-o tara socialista putem intelege si recunoaste mai bine ce se intimpla,simptomele socialismului. E parca un facut. De ce am fugit de aia nu scapam.

Am venit in America pentruca era o tara libera. Libertatile incep sa fie luate rind pe rind. Astazi imi spuneau parintii ca au spus la televizor la newsuri ca nu mai este voie sa ai un “garaj sale” si cei care vor face vor fi amendati cu o suma foarte mare. Pina acuma iti scoteai boarfele afara in fata casei si le puteai vinde .

Uite numai o treaba tembela de aici din California sa va spun. California este grinarul Americii…de fapt toate legumele …tot ce se creste pe cimp se produce aici. Asta-i baza economiei. Ca sa poti face agricultura este nevoie de irigatie. Au descoperit astia cu grija pentru planeta…enviromentalistii sau cum le mai spune, un peste mic care traieste in canalele de irigatie si care saracul se poate inghesui prin tuburile alea de irigatie si nu se mai poate misca de acolo si moare…Ce credeti? A hotarit guvernul , la indicatiile pretioase ale oamenilor verzi ca pestele ala trebuie protejat si acuma nu mai dau apa la fermieri. Fara apa nu se mai poate face agricultura, oamenii ramin fara joburi…mincarea se va aduce din China si Mexico si preturile se vor ridica. Arnold, guvernatorul nostru a zis zilele astea ca el ar da drumul la apa…dar i-s miinile legate…de guvern. Nu pot pune pestele ala in vreo balta sa-l protejeze daca este asa de important…ci trebuie lasat in habitatul lui natural, chiar daca speta umana este la risc. Daca asta nu e nebunie…atunci nu stiu care mai este.

Si uite asa ne uitam la drobul de sare…ingroziti ca mita o sa se urce pe cuptor si o sa dea drobul de sare jos, o sa cada si o sa ne omoare copilul in covata. Parca povestea aia a fost scrisa in America zilelor noastre.

Sa nu va mai spun ce onoare da Obama la sarbatoarea Ramadanului cind a uitat si a trecut neobservata ziua rugaciunii crestinilor din America.

Si daca nu ma opresc aici s-ar putea sa fac o noapte alba. Cherie…sper sa fi satisfacuta. N-am nici o treaba cu pielea omului astuia…culoarea lui este lucrul care ma deranjeaza cel mai putin; si iti spun ca acolo unde lucrez eu de exemplu…si sintem vreo 50 de oameni la etajul ala…numai 2% tin cu Obama…dar si ei au lasat-o moale. Se fac demonstratii peste tot pe aici …la Washington DC a fost una la care au participat un milion jumate de oameni…oameni obisnuiti, albi si negrii care sint ingroziti de starea in care omul asta va aduce tara in care copii lor si nepotii lor vor trebui sa traiasca. Dar pentruca media este liberala, nu se aude nicaieri de asa ceva decit pe bloguri. Puteti cauta pe google la ‘TEA PARTY” si o sa vedeti tot felul de demonstartii pasnice a celor care sint impotriva a tot ce face presedintele Obama.

Si asa cum sugera cineva pe la comentarii…trebuie sa ne rugam , ca numai Dumnezeu poate or sa-l schimbe ori sa-l scoata de acolo, dupa voia si planul Lui.

28 comments:

cherie said...

Mi-e imposibil sa inteleg cum ai capatat aceste pareri. Stirile sunt aceleasi si pentru mine si pentru tine, dar eu le interpretez altfel...
Si sa iti spun sincer, m-ai facut sa zambesc. Esti foarte aprinsa.
Poate la noi in tara lucrurile se vad altfel, poate eu sunt altfel, dar dupa parerea mea lucrurile sunt mult mai complicate decat le spui si crezi tu. Parerea mea...

Cristina said...

cherie, cum anume interpretezi tu stirile?

Rodica Botan said...

Imagineaza-ti Cherie…stirile despre Romania pe ecranele Americane dinainte de 1989…O multime imensa de oameni aplaudindu-si presedintele. Cei de aici credeau ca romanii isi iubesc si aduleaza omul “ales” si pus acolo in fata ca la televizor asta vedeau. Cind am venit aici prin 1980 si le-am explicat unora de ce am plecat din Romania au fost surprinsi. Ei au crezut ca toti sintem comunisti in Romania si ca asa ne place…Realitatea era ca eram luati de la scoala si institutii, si dusi si tinuti in frig cu orele pe marginea soselei ca sa-l aplaudam pe preaiubitul fiu al poporului.

Tu si cu mine vedem aceleasi stiri. Cel putin asa pretinzi tu. Media este toata sub degetul si la dispozitia liberalilor. Au fost demonstratii uriase peste tot in America si nu s-a aratat nimic la televizor…dar eu stiu ca au fost pentruca am fost acolo…si chiar mai mult decit atit, am vorbit la una dintre demonstratii si le-am explicat cum este socialismul daca vor sa-l aduca in America. Bineinteles ca nici o statie de televiziune n-a aratat demonstratia din orasul meu desi daca la un ciine cineva ii taie coada o sa apara la stiri.

Cum sa-ti explic mai detailat de asa? Tu zimbesti si crezi ca eu spun povesti. Cum ai sa poti tu judeca mai bine de acolo ce mi se intimpla mie aici sau ce se intimpla cu tara asta? Eu am trait primii 24 de ani din viata in Romania si citesc si eu ce se intimpla pe acolo dar nu-mi permit sa trag concluzii de aici pentruca stiu ca imi lipseste cel mai important element…adevarul…realitatea .

Timpul este singurul care va spune adevarul ; dar si el numai in functie de cine si cu ce scop scrie istoria. Iti amintesti ce fel de istorie invatam pe vremea comunistilor? Cum unele aspecte erau omise si altele umflate si altele schimbate? Politica este o meserie murdara. Adevarul nu mai are loc in societatea noastra si se pare ca nici nu este dorit. Si culmea este ca si oamenii care sint de acelasi nivel cu noi…si care ar trebui sa inteleaga adevarul si sa-l accepte, ori nu vor ori li se pare mai potrivit sa nu vada…Pina la urma cineva poate alege sa nu vrea sa inteleaga ceva…Eu una cred ca am explicat suficient. Timpul va povesti mai departe povestea asta…si fiecare isi poate pastra parerile. Si asa …nu putem schimba cu nimic mersul vremilor.

cherie said...

Tu singura spui ca oamenii obisnuiti din America care isi luau informatii din ceea ce citeau habar nu aveau ce era aici in Europa. Stiu ca tu n-ai nimic impotriva negrilor si sunt multi asemeni tie dar nu poti nega ca exista o discriminare.
Citisem candava ca americanii discrimineaza femeile asa ca mai intai vor accepta un negru ca presedinte apoi o femeie si se pare ca aceasta afirmatie s-a verificat.
Uite parerea mea in cateva puncte de vedere.
1.Obama nu conduce lumea chiar daca este presedintele celei mai puternice tari din lume, nu conduce nici macar America.
2.Lumea este condusa de organisme financiare si de servicii speciale.
3.Chestia cu certificatul de nastere m-a facut sa zambesc. Cat de aprinsa sustii ca este important ! S-ar putea ca acest lucru sa fie o chichita dar asul va iesi din maneca daca va fi cazul si nu in interesul omului de rand.
4.Zici ca n-a facut nimic in Franta ? Putea el sa faca si tumbe acolo nu putea sa-i pacaleasca pe francezi de intentiile Americii. Sa fim seriosi, America vrea sa domine lumea si nici Franta nici Germania nici alte tari cu trecut mai mare decat aceasta tara noua si prospera nu vor fi incantati.
Piata petrolului este cumplita. Europa consumatoarea principala de acest sange negru depinde de petrolul rusesc. Intr-un timp si in mica masura chiar si acum, se aducea din emirate.Pentru americani ca sa aduca petrol din Texas ar fi imposibil (ca pret). Solutia ar fi fost sa puna mana pe petrolul din emirate, insa oricat au incercat nesiguranta zonei si impotrivirea islamului a facut situatia nerezolvabila Razboaiele din golf si chiar efortul facut pentru destramarea lagarului comunist au secatuit America. Solutia a fost sa se incerce ceva pe cale pasnica, o intelegere. Au ales un negru, o figura noua. Obama este doar actorul. Sforile le trag altii. Problema este ca nimeni nu se lasa convins. Putin nu este Gorbaciov. Sa stii ca daca nu se rezolva aceasta problema nu Obama ci toti americanii vor avea de suferit. Peste tot in lume este criza. Nici la noi in Romania americanii nu mai sunt asa iubiti ca pe vremuri. Lumea vrea sa mearga in America ca sa traiasca mai bine dar nu supora soldatul american incult si arogant. Noi in America, nu americanii la noi !
Astea sunt insa pareri personale si nu stiu daca le accepti.

Rodica Botan said...

Surpriza...cam pe acolo ne miscam si noi. Si noi stim ca Obama este o marioneta dar deocamdata nu cunoastem bine mina care conduce papetul, doar o banuim. Majoritatea oamenilor nu au nimic cu negrii cumsecade. Majoritatea americanilor care au dormit si nu si-au pazit valorile s-au trezit acuma ca lumea lor a inceput sa se schimbe. Nefericirea este ca cei care au trait pe ajutor social sint majoritatea negrii...de aia se pare ca exista un pregidism. Cit despre femei...e posibil sa fie la nivele mai inalte. Aci pe jos...nu exista. Dimpotrica au cota de cit la suta femei sau minoritati trebuie angajate in fiecare companie si femeile si negrii au prioritate.
1.Sint de acord cu ce ai zis ca Obama nu conduce lumea. Dar nu asta era discutia, despre lume. Discutia era ca din motive necunoscute de noi ( poate) cine vrea sa conduca lumea se straduieste sa ne aduca la un numitor comun. Cum nu poate sa ridice unele tari la nivelul Americii, se straduiesc sa reduca America la nivelul celorlalte tari, altfel cum sa se faca globalizarea, nu? De aia socialismul si cu toate minunatiile lui este metoda potrivita...iar noi care am fugit de socialism si comunism si ceilalti care mai miroase situatia...sint agitati ca si mine.
2. De acord si cu a doua. Dar nu-mi amintesc sa fi zis ca nu-i asa...doar ca m-am lamentat de efecte si nu de cauzele lor.
3. Chestia cu certificatul de nastere este ceva de necrezut. Sa alegi un presedinte care nu este cetatean si care iti arata zilnic ca n-are strop de patriotism si tot ce face este antipatriotic. Eu care sint cetateana doar de citiva ani si sint romanca in adincul sufletului si mi-i se ridica tensiunea, darmite cei care au un pic de nationalism in ei...
4. Pai tocmai aia ziceam si eu...s-a purtat ca un idiot pe acolo. E drept ca america a devenit o parte inculta...dar nu toata lumea e timpita cum nu toata lumea era comunista pe vremea lui Ceausescu. Si cei care nu sint...prosti si inculti, sa uita cu resentiment si regret si naduf la ce se intimpla cu tara lor. La urma urmei nu uitati ca Americanii au venit de aici sa lupte impotriva rusilor altfel Europa ar fi vorbit germana. Si asa prosti cum ii considerati pe soldatii americani, multi si-au lasat oasele prin cimitirele Europei. Sa avem si respect unde il merita. Eu stiu ca Europa are o gelozie pe stare materiala a americii si inteleg. De asemenea stiu ca Europa are o istorie si o cultura mai lunga...si mult snobism. Si eu vin de acolo si deseori mi se pare ca stiu sa gindesc mai mult si mai bine doar pentruca am perspective si puncte de vedere pe care ei nu le pot avea...dar asta-i tara lor. Si au si ei dreptul ala un presedinte decent...si maimutoiul asta nu putea sa fie mai rau de cum este.

Si stiu ca americanii nu mai sint iubiti in Romania. Am vizitat Franta si ca americani am fost ignorati , iar pe la colturi era plin de romani cersind. In Italia se injura intr-o romaneasca racnita de la mai toate telefoanele publice si am incetat sa mai vorbim romaneste de rusine. In Venetia era o scoala de pregatit hoti pe plaja. O orchestra simfonica din Galati cinta in fata la Sf Marcus si ei erau platiti cei mai prost (erau si alte orchesre) pentruca erau romani. Prejudiciile se creaza usor. Si nu toti romanii sint hoti si nu toti romanii tigani...Asa cum nu toti americanii sint prosti si nici inculti. Depinde in care patura sociala te misti...

carpediem said...

Foarte buna prezentare a presedintelui american. Este exact cum il vad si eu de aici din Romania si nu numai eu. De fapt nu cunosc ABSOLUT niciun crestin matur serios care sa se fi bucurat de faptul ca Obama si democratii au ajuns la conducere. Ce crestin cu capul pe umeri, care ia in serios Cuvantul lui Dumnezeu poate sa fie de acord cu un lider(oricare ar fi el) care promoveaza homosexualitatea, uciderea bebelusilor, socialismul si tolereaza terorismul? Cunosc insa militanti atei care au sarbatorit urcarea lui Obama pe tron. Mai multi americnai sunt ucisi in pantecele mamelor decat pe front in lupta impotriva terorismului. Si in Romania mass media este liberala si incearca sa poleiasca imaginea lui Obama prezentandu-l intr-o lumina favorabila. Am invatat insa sa ma lupt iau doar informatie din media si sa il las totusi pe Dumnezeu sa fie formatorul meu de opinie. Felicitari pentru postare

cherie said...

Raspunsul tau este corect, ne intelegem !
Cred ca inteleg dece Obama nu este presedintele dorit de americani. De fapt n-a facut nimic important, dar parerea mea e ca daca ar fi facut ceva ii zburau creierii asa cum i-au zburat si lui Kenedy.
Rolul lui este doar de a da Americii o aparenta de democratie extrema .

daniel p. busan said...

cherie - afirmatia ta cum ca "Lumea vrea sa mearga in America ca sa traiasca mai bine dar nu supora soldatul american incult si arogant." suna a insulta! Despre care lume vorbesti si cum stii tu asa multe despre soldatul american? Chiar ca m-ai facut curios!

Cristina said...

Rodica, nici nu stii cit ma deranjeaza cind vad oameni care cred in toate teoriile care circula.

Daca America ar vrea sa ocupe toata lumea, ar fi facut-o de mult. Cantitatea armelor pe care o are, nu cred ca o egaleaza nici o tara. America nu a ocupat nici o tara. Nu exista colonii americane, asa cum au existat colonii engleze, sau spaniole sau franceze.

De asemenea, America este condusa de firmele cu care s-a asociat presedintele, pe care le plateste inapoi pentru faptul ca l-au ajutat sa cistige. "Firmele" care conduc, in general, sint diferite de la presedinte la presedinte.

Da, sint si firme comune, dar presedintele are semnatura finala.

Sint multi senatori (desi nu majoritatea necesara) care vor sa se dea voie sa se foreze petrolul Americii. Democratii nu sint de acord. Daca se ia petrolul din Irak, asa cum se spune, cum se face ca inca trebuie sa platim pentru el? Daca era "furat", nu trebuia sa fie benzina pe gratis in toata America?

Obama a prins gustul puterii, si ceea ce incearca este sa ia libertatea oamenilor pentru ai face supusii lui, ca la urma sa devina supusii guvernului mondial, care se incearca sa se formeze de mult timp.

O mina de oameni vor sa conduca toata lumea, si ne mai miram ca oamenii de rind din America sint impotriva pierderii libertatilor?? Cum sa inteleaga romanii sau alte tari care au trait si traiesc sub comunism ce inseamna libertate?? Pina n-o gusti, nu vei intelege ce inseamna sa traiesti liber.

Dar, Rodica, sa nu te astepti ca comunistii sa inteleaga asa ceva.

daniel p. busan said...

Cristina - Si eu m-am cam saturat de pretinsii nostri experti din Romania! Ei stiu mai bine decit noi cei de aici cum stau lucrurile cind e vorba de Obama si planurile lui, de problemele asigurarilor de sanatate si invatamint, politica externa, etc, etc. Le-ar sta mult mai bine prietenilor nostri daca s-ar interesa de ceea ce se intimpla acolo in Romania cu nea Basescu & co., cu sistemul lor de sanatate, cu sistemul lor de invatamint, s.a.m.d. Ar fi mai sanatos si mult mai de folos pentru ei!

Asteptam o analiza a situatie din Romania scrisa de unul din expertii nostri care comenteaza cu atita zel despre America.

Rodica Botan said...

Carpediem...ce ai scris este ca un pahar de apa rece in mina unui insetat. Este aproape ironic felul in care ceea ce traim aici este desconsiderat de cei de departe...de fratii nostrii care ar rebui sa ne inteleaga. Majoritatea romanilor de aici traiesc cu dorul si tinjesc dupa fratii lor. Majoritatea au facut si fac sacrificii pentru familiile lor de acolo; si totusi cei de acolo ii privesc de sus...si-au format asa o idee ca ne-am timpit cu totii si nu mai stim ce vorbim?
Nu inteleg...

Cristina said...

Daniel...nu stii ca romanii din RO sint experti doar la a critica America. Ca daca nu era America, toti pe acolo vorbeau arabeste si femeile purtau o burka.

Sint probleme in America? Sint. La fel cum exista peste tot unde sint oameni. Dar asta nu inseamna ca America e un tiran. Nimeni nu a dat atitia bani la alte tari citi a dat America. Acum a cerut ONU citeva milioane pentru vaccinuri pt. swine flu. De ce mai vin la americani?? De ce nu se duc la chinezi sau la rusi sa ceara? Sa vedem daca lumea ar fi mai buna cind o conduce China sau Rusia. Sau poate musulmanii.

Rodica Botan said...

cherie...ma bucur ca in sfirsit ne intelegem reciproc...

Rodica Botan said...

daniel b busan...ai dreptate. Mi-a scapat treaba aia desi am atins faptul ca tinerii soldati americani si-au pierdut vietile in cel de-al doilea razboi mondial pentru europa care dispretuieste astazi america.

Imi pare rau de prostiile ce le face Obama...dar ma tem ca fara prezenta americana in europa Putin o sa fie mult mai degajat...

Si atunci in loc de aroganta americana o sa se cunoasca mai bine cizma ruseasca. Prin 1974 cind eram la Galati stateam in chirie la o sora batrina care ne povestea ca nemtii au fost oameni eleganti...comparati cu rusii si ca atunci cind au trecut rusii, desi au venit ca aliati ai nostrii au mincat si au baut si au distrus si si-au batut joc de la copil in fasa la baba cloanta. Spunea ea ca umbla jegoasa si zdrentuita in putinele momente cind trebuia sa se aventureze pe afara...

Razboiul este razboi. Nu poate fi frumos. Uita-te ca se intimpla ziua in amiaza mare tot felul de rautati intr-o societate care se crede civilizata si in timp de pace...darmite in timpul razboiului...

Rodica Botan said...

Cristina...imi pare bine ca s-a incins aici o discutie...si mie subiectul asta mi-e la inima si da...ma pasioneaza; pentruca atita cit traiesc n-am sa stau ca o vegetala sa-mi numar frunzele...

Rodica Botan said...

Cristina...Doamne fereste de musulmani...

Cristina said...

Rodica, americanii, asa inculti si aroganti, au ajutat multe tari. Cite a ajutat Romania? Citi dintre romani sint dispusi sa isi sacrifice viata pe o suma de nimic, doar sa-si elibereze tara de comunisti? Dupa 20 de ani, se vede....le place comunismul.

Anonymous said...

Rodica - Agreez cu tine in felul in care vezi lucrurile. Keep up the good work!

daniel p. busan said...

Rodica - Din greseala in loc sa-mi pun numele, am bifat la anonymous.Sorry

Rodica Botan said...

Asa-i Cristina. Nu sint mai arogante tarile care intins mina si dupa aia isi infoaie penele...ca nicaieri nu se munceste asa de pe viata si pe moarte ca aici...restul lumii este destul de lejera si isi res[ecta siasta.

Fara sa-mi fie cubanat...dar pot numara pe degete vacantele care le-am avut...pe cind altii se muta de la soare la racoare...

Rodica Botan said...

Multumesc daniel p busan...multumesc!!!

Alex Pop said...

E dureros sa vedem cum romanii incep sa creada propaganda antiamericana din massmedia liberala europeana, inclusiv cea autohtona (si am auzit ca prind si CNN si alte canale comuniste de-aici).
Chestia cu soldatul american arogant si incult m-a afectat deosebit. Am doi baieti militari (unul Navy si celalalt Army) si n-am vazut nici urma de aroganta in ei. Inculti??... Ca sa intre la West Point si rspectiv Annapolis, amindoi au trebuit sa fie mai buni decit alte zeci de mii care au fost respinsi (si cind ma gindesc ca recent, Forbes magazine a pus West Point inaintea Harvardului, Yale si Princeton - numai inculti nu-i pot numi pe militarii si cadetii de-acolo).
Soldatul american e motivul pentru care D-na Cherie nu traieste intr-o Europa germanizata sau rusificata, nu-i acoperita c-o burka inchinindu-se intr-o moschee - ci dimpotriva are acum libertatea de-a ponegri tocmai tara care contribuie cel mai mult pentru libertate si democratie in lume.

Rodica Botan said...

Domnule Alex Pop...tot respectul meu personal pentru cineva care isi are copii in uniforma si in situatii periculoase adesea, doar ca sa ma apere pe mine si pe copii mei si tara unde locuim. Nu demult (doi ani in urma) am participat la un Sturbucks la o actiune frumoasa initiata de fata mea mai mare , Laura, unde oamenii puteau cumpara un lb de cafea pe care scriau citeva cuvinte (pe punga)si au trimis apoi cutii intregi cu cafea soldatilor. Acolo era si un grup de mame care si-au pierdut copii in razboi...

Nu am cuvinte de respect si de multumire suficiente pentru cei ce jerfesc...atit parintii care traiesc cu grija copiilor lor tineri dusi departe, in locuri primejdioase si acei tineri curajosi care de buna voie au ales sa serveasca tara si oamenii din ea.

Am cumparat atunci o presa de cafea si am trimis-o unor soldati. Am primit fotografie inapoi cu grupa lor care imi multumeau de cafeluta de dimineata...

Nu pot sa nu agreez cu dumneata. Ma intreb daca nu cumva ai putea sa ne dai adresele acestor doi soldati curajosi ca sa le trimitem ceva carti postale sa le multumim...
Doar daca este posibil...
Inca odata...MULTUMIM!!! si ne rugam ca Dumnezeu sa-i pazeasca acolo unde sint si sa-i aduca inapoi sanatosi...Mai cunosc o cititoare -Viorica...care si ea are copii in armata. Ar fi un gest frumos pe care il putem face. Asa ca...

Oricine are copii in armata, trimiteti-ne daca este posibil poze si adresele lor de acolo si eu am sa le pun pe blog. Sa ne rugam pentru ei si sa le dam un semn de atentie...acestor soldati americani care nu au numai de luptat cu teroristii...dar si cu oamenii cumsecade care nu inteleg mersul vremurilor.

Alex Pop said...

Multumesc pentru frumoasele cuvinte de apreciere.
De la romanasi primesc de obicei doar apostrofari de genul "Vai, ce prostie - sa-ti lasi copii sa mearga-n armata!... Pot sa moara prin cine stie ce tara araba..."
Si-atunci le spun istoria cu tatal ce-si ingropa fiul cu onoruri militare (baiatul lui si-a sacrificat viata aruncindu-se peste-o grenada ca sa-si salveze camarazii):
In timpul serviciului de inmormantare, de acest tata in doliu s-a apropiat din multime un batrinel si i-a spus "Congratulations!"...
"Cum adica" - raspunse tatal - "baiatul meu e in sicriu si dumneata ma feliciti??" "Da, domnul meu" - zise batrinul- dumneavoastra sinteti tatal unui erou, si orice parinte ar fi mindru si onorat cu un astfel de fiu!... Vedeti d-voastra, si eu am avut doi baieti, care si-au irosit viata in distractii si petreceri... Intr-o zi au intrat beti, cu masina pe sens invers, omorind si niste oameni nevinovati... Da, i-am ingropat pe-amindoi in aceeasi zi... As da orice ca sa pot fi in locul d-voastra si ca baietii mei de asemenea sa fi murit pentru o cauza nobila"...

Cosbuc parca a scris "c-o moarte toti sintem datori/ dar nu-i totuna leu sa mori/ ori ciine-nlantuit". Sau ce poate fi mai maret decit cum spune Biblia, ca cineva sa-si dea viata pentru prietenii sai.
Ce e de admirat in armata SUA e faptul ca e formata din voluntari, tineri care-si iubesc tara si care voiesc sa faca ceva maret cu viata lor si nu sint dusi la oaste cu arcanul ca-n Romania comunista.

N-am intilnit oameni mai decenti, patrioti si conservatori ca si familiile soldatilor americani. Si inca n-am intilnit vreun militar care sa-l fi votat pe Obama! Stiu ca la Naval Academy, cind a cistigat Obama, s-a cintat imnul fostei Uniuni Sovietice...

Cit despre baietii mei, unul a petrecut vara aceasta pe un submarin iar cel de la West Point inca face instructie.

Ceea ce ati facut D-voastra trimitind pachete la soldatii din Iraq e de admirat. La fel si faptul ca ati luat cuvintul la acel Tea Party (v-am vazut pe video, cred ca era un limk de la Cristina).
Eu va multumesc D-voastra ca sinteti un bun soldat luptind in "razboaiele blogosferice", daruind energie, efort si timp pretios in slujba Adevarului. Este o investitie inteleapta, va asigur.
Cu stima, Alex Pop

cherie said...

Imi pare rau ca remarca mea a aparut ca o insulta a soldatului american. Am facut o afirmatie generala si de principiu, Romanii nostri lupta alaturi de soldatii americani si se inteleg de minune unii cu altii. Dar in general, orice soldat, orice nationalirtate ar avea, este privit cu reticenta atunci cand nu este in tara lui. Faptul ca noi vrem in America nu America la noi este o parere personala si imi cer scuze daca par nerecunoscatoare. Stiu insa ca nimeni nu mi-a dat nimic pe gratis si nici americanii nu au venit in Europa sa o apere gandind ca nu au ceva de castigat. Sa lasam deoparte fatarnicia. Nici americanii nu sunt altruistii lumii.

Rodica Botan said...

Multumesc cherie pentru acest mesaj. Noi cei ce traim in America de o vreme am primit multe palme pe nedrept de multe ori...si multi americani au primit acelasi tratament. Cind este nevoie de trimis ajutoare in orice tara, cine crezi ca este pe lista? Cind la americani se intimpla vreo nenorocire nimeni nu raspunde de peste hotare nici macar simbolic.

Americanii desi par aroganti si mai stiu eu cum vreti voi sa le spuneti, in majoritatea sint oameni darnici. Un prieten s-a dus odata sa ia ce credea el ca este un frigider vechi de la o familie de americani care isi cumparasera un frigider nou si nu mai aveau nevoie de cel vechi. Cind au auzit insa ca omul este emigrant si ca abia au venit din Romania si practic nu au nimic, ei i-au dat frigiderul cel nou...Cind romanul nostru a dat din cap contrariat, ei au spus ca-l dau in numele Domnului si ca vor sa dea in Numele Lui ce au ei mai bun. Ca sint si pe aici fatarnici? Sint peste tot...dar asa...din experienta personala iti spun ca n-am intilnit la Americani atiti fatarnici citi sint la romani. Cred ca este o slabiciune a noastra a romanilor ca vrem sa parem mereu ceea ce nu sintem...asa cum felul lor de a fi ii prezinta ca niste oameni aroganti. Dar mai degraba din necunostiinta de cauza si din firea lor sint obisnuiti sa nu se uite prea mult in jur si sa-si vada de viata lor.Aroganta lor ar putea fi de multe ori doar indiferenta si lipsa de interes pentru ceea ce nu ii proveste...

Unora nu le place ca zimbesc tot timpul. Uita-te la pozele de la demonstratiile ce le-am pus pe blog. Astia sint clasa de mijloc care au muncit pentru ce au si bineinteles nu vor sa le bage cineva mina in buzunar cu forta. Daca si cind vor ei, o fac cu bunavointa...si vezi si tu ca zimbesc si la demonstratia respectiva desi sint acolo sa faca cunoscut guvernului, prin prezenta lor ca sint impotriva deciziilor socialiste pe care guvernul le ia.

40 % din doctori au spus de pilda ca isi vor parasi posturile daca Obama va implemanta programul lui de sanatate.

Cit despre soldati...eu cred ca indiferent din ce tara sint ei trebuie onorati. Acesti tineri isi pun viata in pericol si au parasit culcusul cald si moale, cafeluta fara griji de dimineata si traiesc in niste conditii vitrege prin Ajganistan sau Iraq sau mai stiu eu unde. Nici macar nu aleg ce sa faca ci li se da ordine de sus...Au fost si din cei care au comis crime, dar ai vazut ca americanii i-au pedepsit. Sint convinsa ca si soldatii altor tari mai au indivizi care fac armata sau tara de rusine dar ai nu sint cunoscuti de noi...

Si mai am un gind si inchei. Ia America si Rusia si gindeste-te cum au beneficiat de pe urma razboiului mondial (al doilea)...Sint sigura ca si America o fi beneficiat...dar nimeni nu ne-a supt singele cum ni-i la supt Rusia. Am luptat cot la cot cu ei cind armata a intors armele. Se zice ca soldatii rusi au ajuns la Berlin morti de beti si ca mult singe roman s-a varsat pe acolo; numai ca sa terminam razboiul si sa trebuiasca sa platim rusilor pentru ajutor. Au supt titeiul, au dus tezaurul...au smintinit laptele si au mincat pita cea mai calda...zeci de ani au dus cit au putut de la noi...Si de ei nu vorbeste nimeni cu dispretul care este folosit pentru Americani...Cizma rusa a fost grea pe grumazul romanilor...si inca prezinta un pericol, mai ales daca Obama isi duce soldatii nesuferiti americani acasa de prin Europa...

Astea nu sint lucruri care le-am invatat din cartea de istorie, ci lucruri auzite de la batrinii care au trait acele vremi...

Asa ca iti multumesc pentru ce ai scris in dreptul soldatului american. Acesti tineri merita cinstea noastra si multumirea celor care traiesc pe pamint american...Dumnezeu sa-i pazeasca !

Cristina said...

Ma chinui sa gasesc ce a cistigat America dupa razboi. Ma ajuti, Rodica??

Rodica Botan said...

...si eu m-am chinuit...tot degeaba. Nu mi-a trecut nimic prin cap...Dar daca stie cineva ceva,mi-ar place si mie sa stiu!