12 September 2009

SOLUTII SA AJUTI ECONOMIA - CUMPARA "MADE IN USA"...

Un profesor de fizica din liceu ne-a spus odata in clasa ca o singura lacusta asezata pe sinele de tren n-o sa poata sa incetineze viteza unui tren…dar un bilion de lacuste…ar putea. Cu acest gind in minte , cititi rindurile urmatoare, scrise cu siguranta de un bun american…


Ascultati la asta…Pot sa verific ce spun pentruca am fost la Lowes alaltaieri ca mi-a trebuit ceva si m-am uitat din intimplare la chestiile alea care se atasaza la furtunele pentru apa in gradina. Erau toate venite din China. Ieri, am fost la Hardware si m-am uitat si acolo la aceleasi lucruri…ce credeti? Made in USA. Cascati ochii!!!

In situatia noastra economica, fiecare lucrusor pe care-l cumparam afecteaza pozitia, slujba unuia dintre noi. Asa ca dupa ce cititi acest mic articol…poate o sa ne uitam cu bagare de seama de unde cumparam cele necesare.

Nepotului meu ii place ciocolata Hershey`s ; dar nu demult fabrica s-a mutat din Oakdale aci linga Modesto, lasind citeva mii de muncitori fara locuri de munca. S-au mutat in Mexico, ca acolo platesc pe muncitori mai putin . Ce credeti…am inceput sa cumpar ciocolata care e facuta in USA . Pasta mea favorita de dinti este…Colgate, dar si asta e facuta in Mexico. Am schimbat la Crest…Made in USA. Trebuie sa ne uitam mai cu bagare de seama la ce cumparam.

Saptamina trecuta am fost la Kroger (dar poate fi adevarat si pentru alte magazine). Mi-au trebuit becuri de 60W si Bounce pentru masina de uscat rufe. Eram pe insula cu becuri si eram linga GE brand. Chiar linga becurile astea erau becuri mai ieftine “Everyday Value” . GE brand erau mai scumpe ca alealalte…exact acelasi lucru; doar ca GE erau facute in Mexico iar celelalte…ia ghiciti? In Cleveland Ohio…USA company.

Asa ca nu lasati sa va spuna nimeni ca toate lucrurile de care aveti nevoie zilnic vin din Taiwan si China si Mexico…cautati produsele care se fabrica aici daca vreti sa va mentineti joburile…

Alt produs…Bounce Dryer Sheets…ati ghicit…costa mai scump si e facut in Canada. Acelasi produs facut de Everyday Value, costa jumatate pretul si …face acelasi lucru, plus ca asigura jobul cuiva in tara asta.

Va provoc sa incepeti sa cititi etichetele produselor pe care le cumparati si sa cumparati de preferinta Made in USA; salvindu-va poate jobul vostru sau al cuiva apropiat…

2 comments:

Cristina said...

Si eu ma straduiesc sa fac la fel. Dar ce facem cu jucariile?? NU am gasit nici una Made in America.

Rodica Botan said...

Inca dupa jucarii n-am cautat...m-am jucat tot cu alea vechi...
:)