15 June 2009

TRIMITETI FII IN ISRAEL...

By LMMyers
Tradus R.Botan
Un tata evreu a fost ingrijorat despre fiul sau care mai avea un an pina la Bar Mitzvah, dar inca nu dobindise cunostiinte suficiente in credinta lui . Ca sa remedieze situatia isi trimise fiul in Israel sa experimenteze viata de evreu. Dupa un an tinarul s-a reintors acasa.
-Tata , iti multumesc ca m-ai trimis in tara Parintilor nostrii, spuse fiul. A fost atit de minunat si m-am luminat in asa de multe lucruri…dar, trebuie sa-ti marturisesc ca in timp ce eram in Israel, m-am convertit la crestinism.
-Oy vey…zise tatal…oare ce-am facut!!! Asa ca precum era traditia patriarhilor, s-a dus la prietenul lui sa-i ceara sfatul.
-Mi-e de mirare ca vii la mine…zise prietenul sau, ca si eu mi-am trimis fiul in Israel si …si fiul meu s-a reintors crestin.
Asa ca, dupa cum dicta traditia patriarhilor…s-au dus amindoi la Rabbi sa-i ceara sfatul…
-Nu-mi vine sa cred ca si voi aveti aceeasi problema ca si mine, le zise el. Ca si eu mi-am trimis copilul in Israel si s-a intors crestin. Ce s-a intimplat oare cu copii nostrii? Fratii mei…trebuie sa aducem problema asta in fata Domnului, mai spuse Rabbi.
Au cazut toti cu fata la pamint si s-au vaietat si si-au golit inimile in fata Celui Preainalt. Si in timp ce se rugau, norii de de-asupra lor s-au despartit si din cer s-a auzit vocea Celui Preainalt…
-Ma minunez de ce-ati venit la mine cu o asemenea intrebare. Si Eu mi-am trimis Fiul in Israel...

6 comments:

cherie said...

Minunat! Rodica, de unde le scoti?
Uite de aia nu pot sa nu dau pe la tine, cum sa pierd asemenea texte?
Draga mea, esti minunata !

disa said...

subscriu la cele spuse de cherie

viorica said...

Eu am un fiu care s-a dus in Israel si sa intors evreu crestin .S-a dus sa-si caute spita neamului .Sa ne rugam pentru evreii care nu il cunosc inca pe Mesia care va veni a doua oara sa judece lumea .Rodica zic si eu de unde le scoti? L-am trimis deja evreilor mei .

Rodica Botan said...

cherie...nu ma satur de complimente! Si nu-ti spun secretul...ok...ok...ti-l spun... unele le caut ,altele ...le traduc...si altele mai putine...le scriu. Dar sa nu spui la nimeni, ok?

Rodica Botan said...

Disa...multumesc. Prietenia ta este deja trainica. Si iti multumesc pentru loialitate.

Rodica Botan said...

Viorica...am mai citit ce srie fiul tau si m-am tot gindit ca sinteti evrei romani...pina la urma asa cred ca este, nu? Felicitari...