10 June 2009

BRUTUS...CIINELE EROU!!!

Ciinele de mai sus este Brutus, un ciine care serveste in armata la McChord. E un ciine urias, jumatate Boxer si jumatate British Bull Mastiff, cu greutatea de 200 de pounds. Cel care il minuieste i-a facut aceasta poza. Brutus alearga spre mine pentruca stie ca am ceva oase de lapte pentru el, asa ca deja saliveaza. A trebuit sa ma ascund dupa un pom ca mi-erea teama ca nu se poate oprii si o sa ma darime.


Brutus a primit Congressional Medal Of Honor anul trecut in timp ce isi facea stagiul in Iraq. Soldatul care il minuia si inca citiva soldati au fost luati ostateci de catre insurgents. Brutus si soldatul care il minuieste pot comunica prin semne, asa ca soldatul i-a facut semn sa plece de acolo dar sa se reintoarca sa-l gaseasca. Iraqienii nu au bagat ciinele in seama. Brutus s-a conformat si a plecat doar sa se reintoarca mai tirziu , si fara sa faca multa galagie s-a luptat cu un Iraqian de paza la o intrare si cu un altul la alta intrare. Apoi s-a aruncat cu toata puterea in mod repetat in usa care-l despartea de soldatul lui-stapinul lui. Soldatii au fost pusi intr-o magazie veche…si ciinele a deschis usa. S-a dus apoi si l-a dezlegat pe soldatul lui si asa au scapat acea grupa de soldati.


El este primul ciine care a primit aceasta onoare. Daca stie ca esti ok si nu esti in primejdie se poarta ca un ciine mare si nataflet si vrea sa ti se puna in poala…ba mai mult, se impaca bine si cu pisicile.
……………………………………



Daca ai un ciine pe linga casa, aminteste-ti ca ei nu pot sa faca multe lucruri pentru ei si depind de tine pentru calitatea vietii lor.


Iata 10 reguli pentru cei care au si iubesc ciini…spuse parca chiar de ei insisi:


1.Viata unui ciine este de obicei de 10-15 ani. Separarea de tine este dureroasa.

2.Da-mi timp sa inteleg ce vrei de la mine.

3.Pune-ti increderea in mine. Asta este important pentru mine.

4.Nu fi suparat pe mine pentru un timp prea indelungat si nu ma inchide undeva ca sa ma pedepsesti. Tu ai lucrul tau, prieteni si distractie…eu te am numai pe tine.

5.Vorbeste cu mine. Chiar daca nu iti inteleg cuvintele inteleg ca vorbesti cu mine.

6. Nu uita ca nu uit niciodata cum ma tratezi.

7.Inainte de a ma lovi, aminteste-ti ca si eu te pot face sa suferi dar aleg sa nu te musc…

8. Inainte de a ma certa ca sint lenes si nu cooperez, intreaba-te daca nu cumva am si eu o problema. Poate nu ma hranesti suficient sau potrivit cu nevoile mele, poate am stat in soare prea mult, sau inima mea poate este prea slaba si batrina…

9. Te rog ai de grija de mine cind am sa imbatrinesc…ca si tu ai sa imbatrinesti.

10. Pe ultimul si cel mai dificil drum, te rog sa vi cu mine. Sa nu spui ca nu poti sa te uiti la mine cind am sa mor. Nu ma pedepsi sa ma duc singur la moarte, pentruca pentru mne va fi mai usor daca si tu esti acolo…ca eu te iubesc!!!

2 comments:

viorica said...

Frumos!!!Eu nu am caine dar fiul meu are unul foarte destept Il cheama Barny este de o intelepciune rara .Locueste o casa distanta de mine .Cand trece pe strada la plimbare il aud cand latra sa ies sa-l salut .Vine si ma pupa pe amindoi obraji este asa de scump ....cind stau in gradina ,nu e nevoie decit sa tusesc ca este gata sa rupa tot si sa vina la mine .Chiar odata nu de mult am suparat-o pe nora mea ;Era in gradina ei cu Barny.Eu nu am avut de lucru si am strigat;Barny,Barny,intr-o secunda a fost la poarta mea si disperat batea sa-i deschid usa .Nora speriata tipa dupa el crezind ca se duce in strada si nu il mai prinde .Doamne ,tare scumpi sant unii caini !Sotului meu nu ii plac caini si pisicile in casa .

Rodica Botan said...

Eu am doi ciini lasati de Deb aici pe capul meu...2 grayhounds care au fost runners la vremea lor dar acum sint la pensie. Nu stiu nici sa latre...ba, latra citeodata aiurea la cite o pasare sau ceva. Dar mi-ar fi placut sa am un ciine
care sa faca de paza...

Sint cam stingace cu animalele...dar admir cind vad ciini ca si cel pe care-l descrii tu ca il are fiul tau...sau cel ce a salvat soldatii astia...Nice...