19 June 2009

SCURTA LECTIE DE ISTORIE...

“Crestinatatea a inceput in Palestina ca o partasie; s-a mutat in Grecia si a devenit o folozofie; s-a mutat in Italia si a devenit o institutie; s-a dus in Europa si a devenit o cultura; a venit in America si a devenit o Intreprindere.”
Sam Pascoe

2 comments:

cherie said...

Lectia asta pe scurt este mai pe gustul meu decat aceea cu prostitutia credinciosului.
In ce priveste biserica americana, este o institutie deoarece nu este subventionata de stat, trebuie sa se intretina singura.

Rodica Botan said...

cherie...si mie mi-a placut istoria asta scurta pentruca exprima mult adevar...


Dar...celalalt subiect mi-a dat posibilitatea sa ma analizez; sa-mi analizez sentimentele. Stii, Dumnezeu nu este ca oamenii care se uita la fata oamenilor. El se uita adinc in inima.

Biblia spune ca dragostea este vesnica. Atunci te uiti la unele relatii omenesti care incep cu un fierbinte "I love you" dar se termina in ura si divort...Daca dragostea este vesnica; si este pentruca asa spune Biblia...atunci singura posibilitate care ramine este ca persoanele sau cel putin una dintre cei doi nu a iubit.

Noi facem confuzii uneori...iubim o idee, iubim o situatie, dar cind persoana cealalta pe care "zicem" ca o iubim nu se incadreaza...pierdem interesul in ea si "dragostea" dispare. Unii dintre noi se indragostesc de o situatie oarecare pe care o cistigam stind linga celalalt...ne indragostim de idealurile si atributele pe care le-am agatat de cineva si cind intelegem ca persoana respectiva nu este ce ne-am imaginat noi...dragostea dispare...

Adevarata dragoste se sacrifica, este loiala, este eterna...nu se schimba niciodata.

Cine a scris bucata aia care am tradus-o eu, s-a cercetat adinc sa fie sigur ca nu este superficial in sentimentele lui si ca ii ofera Lui Dumnezeu ceva veritabil. Dumnezeu este atotputernic...si n-are nevoie de nimic de la noi...in afara dragostei. Iar pentru acea dragoste s-a sacrificat dindu-si Singurul Fiu sa moara pentru noi. As vrea sa ii duc o inima curata si iubitoare drept multumire...as vrea sa cred ca pot iubi ceea ce este bun sfint, curat...

Asa ca mie mi-a placut si articolul despre prostitutie; mi-a dat prilejul sa ma verific.
:)