28 June 2009

CIND SA TE RIDICI SI CIND SA STAI JOS...

Un misionar tinar merge in Venezuela pentru prima lui misiune. Nu se prea descurca cu noua limba si nu prea intelegea mare lucru cind i se vorbea. Dorea insa sa inceapa sa viziteze biserica locala si in prima lui cautare se pierde in oras…si astfel intirzie la slujba. Dar…odata ajuns, desi tirziu nu gaseste loc pentruca biserica era plina. Singurul loc liber era undeva in fata, pe primul rind. Asa ca se indreapta catre acel loc si se asaza si ca sa nu para chiar strain de cauza isi face in minte socoteala ca o sa se uite la omul de linga el si o sa il imite in tot ceea ce face.

Asa ca au cintat o cintare si a incercat si el sa ingine cintecul si apoi omul s-a ridicat in picioare si a facut si el la fel…cind din nou omul s-a ridicat la rugaciune, s-a ridicat din nou si tinarul nostru misionar. Cind omul de linga el s-a asezat…asa a facut si el si a stat jos. Cind omul a luat bucatica de piine sau paharul de cina asa a facut si misionarul. In timpul predicii a ascultat si el desi n-a inteles nimic…a stat doar acolo si a incercat sa arate concentrat in ceea ce se spunea asa cum facea omul de linga el.

Apoi…predica incheiata, misionarul a presupus ca se vor spune anunturile. Toata lumea a aplaudat si omul de linga el a aplaudat si el , asa ca a aplaudat si misionarul. Apoi pastorul a spus ceva neinteles din nou de tinarul nostru si omul de linga el s-a ridicat.

Dintr-o data insa o tacere adinca s-a facut in biserica … Citiva oameni au scapat chiar cite un ..."ohhh"…Tinarul se uita in jur si vazu ca de data asta nu era sus decit el si omul de linga el, asa ca se aseza repede jos.

La terminare Pastorul era la usa si dadea mina cu toti enoriasii . Cind misionarul a intins mina spre pastor, acesta i-a spus in engleza…
-Prietene, banuiesc ca tu nu vorbesti, spaniola, asa-i?
-Cum de stii? I-a raspuns misionarul…E asa de evident?
-Pai…te las sa judeci singur…Am anuntat ca familia Acosta are un baietel ; si am rugat pe fericitul tata sa se ridice in picioare…

…………………………
Nu e nimic gresit sa imitam oamenii lui Dumnezeu…doar ca trebuie sa stim pe cine imitam si pina unde.. Apostolul Pavel a fost grijuliu in a alege pe cine sa urmeze…el spune “imitati-ma pe mine cum il imit si eu pe Christos” (1 Corinteni 11:1). Urmati asadar exemplele celor ce traiesc o viata duhovniceasca, dar nu uitati ca Christos are sau este adevaratul standard…sau te pomenesti si tu ca si misionarul nostru stind in picioare cind ar trebui sa te asezi!!!

2 comments:

Miriam said...

Iată o altă întrebare care mă frământă: ,,Cât de importantă este privirea în relaţii?" Dacă ai un răspuns, te aştept aici cu mult dor în privire :)
http://psalmdedor.blogspot.com/2009/06/cat-de-importanta-este-privirea-in.html

PS. Scuze că nu am făcut comentarii la această postare! Sunt cu graba!

Rodica Botan said...

Mariana...multumesc de invitatie.