09 June 2009

INTELEPCIUNEA PERILOR ALBI...

Iata un citat din partea unui angajat la guvern care a fost martor la un dialog intre o femeie in virsta si un activist care protesta impotriva razboiului, in fata statiei de Metro in DC.
………………….
Activistii protestau pe platforma trenului dind calatorilor pamflete in care spuneau ca America este diabolica. Eu am refuzat pamfletul ce mi l-au dat.

O femeie mai in virsta care era in spatele meu se cobora cu greutate din metrou ...O tinara de vreo 20 de ani dintre activistii care protestau i-a intins si ei un pamflet pe care femeia l-a refuzat politicos. Activista insa isi puse miinile pe umerii batrinei, o imobiliza si cu un gest de prefacuta prietenie si cu o voce suava ii spuse…
-” Doamna…nu-ti pasa de copii din Iraq?”
Batrinica se uita tinta in ochii ei si ii raspunse…

-”Draga mea, tatal meu a murit in Franta in timpul celui de-al doilea razboi mondial, mi-am pierdut sotul in Coreea si un fiu in Vietnam. Toti trei au murit ca tu sa ai dreptul sa stai aici si sa-ti vorbesti tara de rau. Daca mai pui odata mina pe mine, am sa gasesc un loc potrivit si privat unde sa-mi vir umbreala asta…si am s-o si deschid…”

6 comments:

CORA said...

Imediat dupa ce am citit materialul tau m-a dus mintea la revolutia noastra. Eram prea mica pe vremea aceea ca sa discenr ce s-a intamplat atunci, dar stiu ca au murit oameni pe strazi strigand "Libertate". Libertate a spiritului, a cuvantului! Iar astazi, dupa 20 de ani de atunci, oamenii dau dovada ca nu le mai pasa de democratia castigata atunci. Nu merg la vot, nu se implica in viata sociala, avem politicieni care se supara cand li se pun intrebari incomode si fac tot posibilul sa inchida gura jurnalistilor. Aproape ca imi vine sa zic ca acesti oameni nu meritau sacrificiul de atunci!

disa said...

@Cora, sunt de acord cu cele afirmate, dar nici oamenii politici nu sunt lasati sa-si vada de treburi, ci sunt provocati sa intre in fel de fel de scandale de catre jurnalisti.
Dupa mine, cam toti inteleg prost deocratia...

viorica said...

Razboaiele nu sunt bune .Mor mii de tineri care ar fi trebuit sa traiasca .Cand mori pentru o cauza dreapta este alceva dar cand mori pentru ambitia nebunilor ,asta cum se numeste? Crima.

Rodica Botan said...

Cora...aceeasi situatie si in America. Oamenilor le-a mers prea bine sa se mai sinchiseasca sa aleaga oameni potriviti ca sa le reprezinte interesele. Si acuma, pe cind s-au trezit, deja o mare multime de lucruri s-au schimbat exact asa cum nu le vor ei...si nu mai stiu cum si de unde sa inceapa...

Rodica Botan said...

Disa...Jurnalistii si media sint trimisi exact de acolo unde este cald si multa smoala. Ei parca sint papusarii care trag sforile societatii. Chiar daca lucrurile stau altfel, atita le intorc si unele le prezinta altele le ascund pina cind adevarul aproape nu mai exista...

Rodica Botan said...

Viorica...iti inteleg durerea. Tu esti mama unui soldat. Am mare respect de ceea ce face fiul tau , punindu-si viata in pericol ca sa apere interesele acestei tari...sa lupte pentru libertatea celor ce nici nu stiu ce sa faca cu ea chiar si atunci cind li se da...Doamne pazeste tinerii nostii care sint in pericol si indeosebi, fiul lui viorica...