09 October 2016

TOT DESPRE ALEGERI...

     Subiectul este... "alegeri". Ce putem intelege? Ca avem de a face cu mai multe lucruri, oameni, situatii - si suntem pusi in fata acestei actiuni - a alege. Asta nu inseamna ca o sa gasim perfectiunea intre obiectele, oamenii sau situatiile intre care trebuie sa alegem. Asta presupune doar ca din mai multe lucruri, vom gasi unul care sa fie mai pe placul nostru, mai potrivit, mai usor de acceptat...
     Asa vad si alegerile astea prezidentiale. Sunt credinciosi, oameni cumsecade, conservatori care nu vor sa voteze deloc pentru ca, spun ei, nu pot sa-i accepte pe niciunul dintre candidati. Si inteleg alegerea lor daca nu prin aceasta "alegere" de fapt aleg sa dea oportunitati celui mai rau dintre candidati sa domine alegerile si sa cistige. In cazul asta, fiindca nu votam, alegem totusi cel mai rau dintre doua rele.
     Ma uit la "Clintanoaia" si nu vad niciun lucru pe care as putea sa il admir sau macar sa-l sufar. Numai daca nu am incotro. N-are frica de Dumnezeu, n-are draagoste de tara, n-are scrupule... si dupa cum se poarta, ai zice ca n-are suflet, desi toti oamenii vii au unul... Minte de ingheata apele... Ceva nemaipomenit. Ea si cu sotiorul ei drag sunt o pereche potrivita. Au o dorinta comuna sa distruga tot in urma lor. Sa jefuiasca si sa imprastie.
     In Trump, desi tavalit prin toate alea, parca se mai vede macar dorinta de a face bine si de a-si rezolva cumva trecutul. Il vad ca un om care intr-o companie buna - si se vede treaba ca a inceput sa caute asemenea companie - poate sa devina un om nou si sa rezolve sau sa incerce sa rezolve problemele grave ce ii stau in fata. Nu este ce am vrea... dar mult mai putin toxic decit Hillary.
     Acuma alegerea noastra trebuie sa fie intre doua rele... ca nu avem altceva de ales decit sa alegem raul cel mai mic. Zic eu ca trebuie sa alegem sa votam, daca nu vrem sa o alegem pe Hillary prin absenta la vot. Asa mi-am sortat eu in mintea mea gindurile cu privire la subiectul asta de zi... si m-am gindit sa va spun ce imi trece prin cap.

16 comments:

Anonymous said...

Vezi , adica ai grija, ca ai pasit pe un teren minat : femeia amestecata in politica este o uraciune in ochii Domnului

Rodica Botan said...

Din cite stiu Deborah vechiului Testament era ...foarte amestecata in politica...Ce zici?
Nu ca m-as compara cu ea- doar ca ma identific ca femeie...

Rodica Botan said...

Si inca ceva- vorvesc despre alegeri- si femeile au drept de vot. A fost o vreme in vechiul testament cind femeile nici nu erau puse la numaratoare. Domnul Isus vine si spune ca nu mai exista deosebire intre iudeu si grec si intre femeie si barbat. Sau crezi ca Domnul Isus nu stie ce vorbeste? Stii cine mai este o uriciune in fata Domnului? Omul care foloseste doua feluri de greutati, doua feluri de masuri...Asa am citit eu...in Biblie.

AncaT said...

Esti mult dar mult mai optimista ca mine. Eu nu cred deloc ca musiu Trump , avind o companie mai buna in jurul lui se va schimba. O persoana e cum e, caracterul il are deja format si la virsta lui....greu sa teach an old dog new tricks. Plus ca nu are nici un interes sa se schimbe. Pt ca stie 100% ca lumea il va vota, chiar daca numai ca sa nu iasa Hitlary. Si la urma urmei, pt el votul conteaza, nu motivele pt care lumea il voteaza. Sunt toti o apa si un pamint.
Io ma ingrozesc in ce hal a ajuns tara asta . Vai de copiii nostri ,care trebuie sa creasca in asemenea lume nebuna. Trebuie sa ne punem in genunchi sa ne rugam mult si tare, caci altfel vai de noi. Numai prin Domnul se poate schimba ceva. Bai si parca (virgula)crestinii dorm pe ei. Cum s-a ajuns la punctul asta??

Rodica Botan said...

Nu cred ca sunt nici eu optimista. Stii cum cred ca am ajuns aici? Am umblad toti dupa prosperitate. Am tolerat lucrurile pe care trebuia sa le respingem si pentru care trebuia sa ne rugam . Noi am ales oamenii care sa ne repreinte...Noi...cei multi si...nepasatori.

Anonymous said...

Debora avea in fata pe Barac, daca vrei sa observi asta, el a zis ca nu vrea sa mearga la lupta fara sa fie si ea care l-a statuit. Care este barbatul caruia I te-ai adresat tu ca sa fie conducator ? Trump Donald Duck ?

Anonymous said...

Nu mai spune ! Chiar asa sa fie cu lipsa de diferenta ? Ia si citeste mai cu atentie, despre lucrurile lumii vorbeste Cuvantul acelui verset ?

Rodica Botan said...

Nebucadnetar nu era dupa voia Domnului...Darius nici el...Domnul poate lucra prin Donald Duck daca vrea. Este vorba de a alege intre doua rele...intre condamnare la moarte sau inchisoare pe viata. Cine vrea sa priceapa pricepe. Si apoi nu l-am ales eu si nu fac eu politica. Am o parere pe un blog personal. Ar trebui sa nu-l vizitezi daca nu-ti place.
La urma urmei sunt femeie si n-ar trebui sa-mi ctesti parerile, nu? Ca uite in afara de Isus Christos nu mai am pe nimeni pe cre sa il consider conducator. Si uite si asa mai pasesc pe alaturi...Om cumsecade si corect ce esti...evita astfel de locuri periculoase!!!

Anonymous said...

Mai behaituloilor...ai chef de cearta? Nu sunt dispusa la ora asta...

Zsolt said...

Dumnezeu a fost atat de bun fata de America timp indelungat. El i.a trimis in anii saizeci, din secolul trecut un profet recunoscut de oamenii ai lui Dumnezeu cuma fost spre exemplu Oral Roberts, insa respins apoi de altii pana in zilele noastre. Prin el Dumnezeu a avertizat America, si a spus in 1956 ca America ori il va accepta pe Dumnezeu in acel an ori il va respinge pentru totdeauna. Izraelul cand avpasit pe drumul idolatrie ca drept pedeapsa Dumnezeu le.a dat o Izabela. Acum urmeaza America sa primeasca o Izabela, ori acum ori intr.un viitor apropit. Uitati.va ce a facut femeia conducatoare din Germania. A primit pe emigranti in tara si tara este in decadere. Daca si in America va ajunge la conducere o femeie ca Hillary, acesta va fi un semn destul de clar, ca venirea Lui Isus este mai mult ca sigura. Si eu sant de parere ca ca Dumnezeu nu a creeat femeia pentru conducere. Cazul Deborei din VT este una foarte graitoare. Dumnezeu nu a gasit intre barbati unul macar care sa fi fost vrednic de conducere. A trebuit sa vorbeasca unei femei. Femeia este o creatie de pret daca ea isi ocupa pozitia ei corecta in Cuvantul Lui Dumnezeu. Ea a fost aleasa ca prin ea sa vina Mantuitorul nostru Isus. Desigur, Isus a fost primul care a ridicat femeia din starea ei injosita de conducatorii religiosi din Izrael. Si eu cred ca si astazi El ar face la fel. Dupa cate am citit, doamna H. are sanse mare de a deveni presedinte al Americii. Daca va fi asa, in curand va urma implinirea unei alte profetii, scufundarea Californiei.
http://dezvaluiribiz.ro/california-se-va-scufunda/

Rodica Botan said...

Nu stiu unde am aparat eu femeia in pozitie de conducere...ca nu imi aduc aminte. Imi dau parerea cu privire la alegeri . Ar trebui poate sa scriu pe blog- a se citi numai de femei...ca sa nu dau impresia ca as spune barbatilor ce trebuie sa faca. Si eu cred ca atit Cancelara Germaniei cit si Criminala noastra sunt pedepse pentru popoarele respective. Nemtii sunt pedepsiti pentru ce au facut poporului ales si americanii pentru traiul bun si destrabalare. Inca nu ne-am cutremurat inca dar toata lumea sti ca urmeaza... San Andreea sta se se rupa la orice miscare.
Oral Roberts - nu stiu cum si-a inceput lucrarea dar stiu cum si-a terminat-o. Si Biblia spune sa ne uitam la sfirsitul lor...Pina la urma a pus-o pe fiica lui in locul lui- si pentru nu stiu ce motiv l-a dat afara pe fiul lui. In general nu vad cu ochi buni dinastiile astea de evanghelisti. Nu intotdeauna pare a fi o alegere potrivita.
Bineinteles- astea sunt parerile unei...femei. Si inca una fara educatie speciala ...

Zsolt said...

As dori sa fac o rectificare la commentul meu anterior. Nu Oral Roberts a fost profetul, am vrut sa scriu ca profetul a fost recunoscut de oameni ai Lui Dumnezeu ca de exemplu Oral Roberts. Profetul amintit mai sus este William Branham.
Draga Rodica, te rog nu te simti ofensata de ce am scris de prima data. Nu am nimic impotriva voastra ca surorile noastre cu care vom mosteni impreauna Imparatia Minunata A Lui Dumnezeu. Lucrul la care sant impotriva este una biblica. Apostolul Pavel era impotriva acestui lucru, si el nu a ingaduit ca femeia sa se ridice asupra barbatului. Nu este vorba aici de sovinism. Este vorba sa ne gasim cu totii, fie barbati sie femei, locul nostru in scriptura si deci in trupul Lui Cristos astazi.
Am tot respectul fata voi surori, caci santeti fiinte drage in ochii Lui Dumnezeu, iar noi barbatii am capatat prin voi binecuvantari imbelsugate. Fara voi Adam ar fi ramas singur. Deci, Dumnezeu sa va binecuvanteze zi de zi in lucrarea pe care o faceti.

Rodica Botan said...

Zsolt- imi cunosc locul ca femeie in societate, ca femeie crestina...si citesc Biblia si respect Cuvintul Lui Dumnezeu. Doar ca blogul meu nu e biserica si eu nu predic. Blogulmeu se numeste "Pe Ginduri..." Nu este obligat nici un barbat sa dea pe aici dar nici nu am interzis cuiva sa citeasca ce scriu. Cind am inceput sa sctiu pe blog am facut-o dintr-un simtamint de singuratate. Fata mea cea mica s-a casatorit si ea stiind ca imi place sa scriu mi-a facut un blog. Viata in strainatati nu este ca si acasa unde te stiu vecinii, cartierul sau tot satul. Aici suntem izolati. De ce trebuie sa ma apar ca imi pun gindurile aici pe blog? In Biserica Romana, cind a existat una aici in Modesto m-am ocupat de copii- lucru pe care mai toate surorile de pretutindeni au fost acceptate sa faca in Biserici.
Cit despre profetul cu pricina...nu-l cunosc si nu sunt curioasa. Am inca suficiente lucruri de invatat din Biblie si nu simt indemnul sa ma apuc sa citesc despre El. Consider ca Biblia are tot ce-mi trebuie ca sa invat sa traiesc o viata de credincios. Domnul Isus a murit pentru mine si prin El am mintuirea...de ce m-as consuma acuma de curiozitate dupa William Branham?

Anonymous said...

Zici ca nu, dar predici , Rodica , si inca foarte frumos . Baiul este cand te hazardezi sa scrii despre lucruri care sunt in afara domeniului alocat tie .

Rodica Botan said...

behaiala...iara mingii mita ? Si care ma rog sunt lucrurile la care ma hazardez. Si de ce lasi linkuri cu reclame pe bloul asta care scrie despre lucruri care nu sunt de domeniul "alocat" mie. Si cine imi "alocheaza " domeniul ca sa ma duc in audienta? Si de ce nu iti pastrezi convingerile pentru domeniul alocat tie? Si uite asa...vezi ca mita si zgirie...

Anonymous said...

Behaituloilor si care ar fi domeniul alocat femeilor? Din cate imi dau eu seama asta e un blog, nu biserica, in cazul in care vei da versetul: 1 Corinteni, 14:34 - Femeile să tacă în adunări, căci lor nu le este îngăduit să ia cuvântul în ele, ci să fie supuse, cum zice şi Legea. Raluca.