26 October 2016

FUG DUPA MINE SA MA PRIND DIN URMA...

   
Ma gindeam astazi... ca nu poti sa traiesti fara sa gindesti, nu? Asa ca ma gindeam cum imi este obiceiul... si observam eu ca nu trece una pina vine alta... si hai sa vorbim la modul general, ca sa nu para ca nu stiu altceva decit sa ma vaiet. Dar imi trecea mie prin minte ca Noe a construit arca peste 100 de ani, si poate n-a avut atitea evenimente in viata lui cite ni se intimpla noua. Si asta numai si numai pentru ca... Pentru ca traim din fuga - traim rapid - nu ne oprim deloc sa savuram viata, ci trecem prin viata in marea viteza. Traim de la o problema de rezolvat la alta si ne miram si noi cite lucruri intra intr-o zi... Si daca n-am reusit sa facem tot cit ne-am propus, avem un simtamint cumplit de dezamagire... Trebuie sa inghesuim ca intr-o valiza, pina nu mai putem inchide fermoarul.
     N-avem timp de meditat la nimic. Nici macar sa ne facem o analiza daca alergarea asta nebuna are vreun rost. Mi-am amintit de o faza dintr-un film unde unul... mi se pare Forest Gump... s-a apucat asa deodata sa fuga. Fara rost... fara plan... fara directie... Si a fugit asa o vreme... zile... saptamini... Si citiva mintosi cind l-au vazut, s-au luat si ei dupa el la fuga. Nu-i asa ca-i hazliu? Dar Forest era un pic dus cu pluta, saracul... dar noi ce avem?
     Astazi am avut o programare la acupunctura. Si pe la ora 2 eram pe Brigsmore in drum catre doctor, si... nu stiu ce s-a intimplat, dar am auzit un claxon si m-am trezit ca eram pe o alta banda si ma indreptam catre trotuar - iar in oglinda retrovizoare am vazut o masina care a trebuit sa traga pe dreapta si m-a claxonat, ca eu eram in lumea viselor...
     Habar n-am cum s-a intimplat. Stiu doar ca fug dupa Forest, si nu stiu de ce... Biblia vorbeste despre o alergare - dar una cu rost... cu directie, cu o tinta... Voi va uitati vreodata in jur sa vedeti cu cine alergati? Sau de ce? Sau catre ce?
    Imi da prin minte acuma sa ma opresc cumva din fuga.  Din cite imi amintesc, Forest a decis intr-o zi... asa... fara motiv, sa se opreasca . Si Forest era... un pic retardat... si totusi a inteles ca n-are rost sa fuga aiurea toata viata. Eu ma cred un pic mai breaza ca Forest...
(28 decembrie 2012)

8 comments:

geluu said...

Esti foarte nostima! :)
Ai un fel al tau de a povesti.
Iti doresc o seara placuta!

Toti aleargam dupa ceva anume. La unii se numeste iubire, la altii avere, iar la cate unii profesie.

Parerea mea este ca iubirea are prioritate.

Marta said...

Eu stiu ca tu alergi cu rost ,ai o tinta .o am si eu atunci dece te ingrijorezi ?

Rodica Botan said...

geluu...cred ca avem aceleasi prioritati

Rodica Botan said...

Tusa Marta ...m-as lasa eu de ingrijorare dar nu se lasda ea de mine...

geluu said...

Asa sunt eu. Imi fac griji mereu, cand este vorba de iubire.
Iubirea, pentru mine, este totul!

"Daca dragostea-i tot ce ai...sa stii ca esti cu un picior in Rai!"

geluu said...

Iubirea este centrul emotional al universului!

geluu said...

Corect! :)

Anonymous said...

O alta cantare a Oastei Domnului are aceste cuvinte : " caci stiu de ce alerg si stiu pe ce drum merg : vreau langa Dumnezeu sa fiu, mereu ! "Acest scop mi l-am fixat eu si nu ma abat de la el ,vreau sa ma tin numai dupa Cuvantul promisiunilor Lui :"Sa tinem fara sovaire la marturisirea nadejdii noastre, caci credincios este Cel ce a facut fagaduinta. (Evr.10:23)
La fel ca tine am patit si eu , de doua-trei ori, fiind la volan .Am invatat la lectiile de protectie a muncii pe santier ca fiecare om are de mai multe ori pe zi un somn involuntar care tine de la fractiuni de secunda la secunde , de aceea este necesar sa luam masuri de precautie in orice situatie . Increderea in paza Domnului este cea mai buna masura pe care poate s-o ia un crestin autentic, care a citit aceste cuvinte : "Nu v-a ajuns nicio ispita care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda. (1Cor.10:13)
Mesajul orei acesteia m-a invatat ca sa am indrazneala la El, fiindca perdeaua dinlauntru, care odinioara oprea vizibilitatea si intrarea in Locul Preasfant , este trupul uman al lui Isus Hristos( Evrei 10.20) .Chiar si astazi ,aceia pentru care aceasta perdea nu este rupta, nu pot avea o partasie reala cu Dumnezeu , adica, asa cum zicea Pavel, " Noi avem un altar din care n-au drept sa manance cei ce fac slujba in Cort. (Evr.13:10) ei privesc Divinitatea din afara perdelei altarului si isi imagineaza un dumnezeu tripersonal , care nu se arata lor niciodata si pentru ca nu cred marturia lui Isus\ ca El este , vor muri in pacatele lor . (Ioan.8:24)