08 October 2016

DESPRE ALEGERI...

     Cum ma mai minunez de cum decurge saga asta cu Hillary si Trump... Si avem dreptate sa criticam la ei si sa ne minunam ca America a ajuns sa aiba de ales intre caracterele astea doua un presedinte. Si cum ma tot gindeam zilele astea, am ajuns la o concluzie trista. Ca astia sunt oamenii care ne reprezinta tara. Criminali, mincinosi, iubitori de bani, lipsiti de cultura, fara caracter, fara valori morale... Avem de ales intre coruptia din Washington si destrabalarea din Las Vegas.
     Hillary si Trump ne reprezinta pe noi... alegatorii lor. Ei reprezinta tot ce admiram si ce consideram valoros: bani, lux, destrabalare, putere sociala, politica... Ei reprezinta tot ce au tolerat crestinii din tara asta de multa vreme; si nu doar au tolerat, ci au si admirat pe furis.
     Ca nu degeaba se spune ca poti pacatui nu numai prin actiunile pe care le faci, dar si prin lipsa de actiune. Cind stim ca ceva trebuie facut si nu facem. Cind inchidem ochii la o nedreptate... cind zimbim la o nelegiuire si o tratam cu usurinta doar pentru ca ne-ar "costa" in vreun fel sa ne amestecam.
     Nepasarea... ca daca am fi bolnavi si am simti primele semne ca ceva nu este in regula cu sanatatea noastra, ne-am grabi sa mergem la doctor, sa luam din vreme atitudine - sa oprim sau sa incetinim boala. Dar acelasi lucru s-a intimplat pe plan social. S-a imbolnavit societatea in care traim... Ar fi fost momentul sa fim sare si lumina - doar ca ne-am ascuns si am privit cu un ochi nepasator si cu un ochi curios cum se destrama tesatura societatii in care traim.
     Si azi ne miram ca avem de ales intre o criminala si un necioplit!


14 comments:

Anonymous said...

Fratele William Branham a profetit ca in vremea rapirii americanii vor alege o femeie frumoasa , dar cruda, ca presedinte

Rodica Botan said...

mie imi ajunge Biblia...Imi spune suficient.

Rodica Botan said...

Si apoi Hillary nu este o femeie frumoasa sub nici un aspect. Anonimule...Eu cred in Dumnezeu si in Cuvintul Lui. Si mi-e frica sa adaug o virgula la ce scrie acolo...

Anonymous said...

Te lamentezi degeaba, poate nu si stiut pana acuma ca americanii au respins Mesajul de pocainta si botezul in Numele Domnului Isus Hristos, - si tu esti intre ei , impartasindu-le soarta - cu mai bine de 50 de ani in urma. . Nu va ramane decat sa asteptati bombele atom ice rusesti , precum a fost proorocit despre voi , Iti spun cu parere de rau pentru voi, am si eu acolo cateva suflete dragi mie si Domnului de asemenea

Anonymous said...

Ti-e frica sa adaugi o virgula, dar nu-ti pasa peste cate cuvinte de dupa virgula existenta treci cu vederea

Rodica Botan said...

Cum se face ca eram un blog pe care il apreciai cu citeva saptamini in urma? Cind ai fost sincer? Atunci sau acuma?
Si apoi judecata este a Domnului. Vorbesc de Domnul Isus bineinteles. Lasa-l pe El sa ma judece- la fel si natiunea americana. Nu iau aparare nimanui ca traim zile dificile - dar ca si pe vremea lui Ilie, Dumnezeu si-a pastrat oameni ai Lui peste tot. Nu simt nevoia sa ma cert cu nimeni...by the way.
Domnul sa ne lumineze pe toti.

Anonymous said...

Fratele Branham..Frate cu cine??? Chiar avem nevoie de profetii? Nu ne este suficienta Biblia?

Anonymous said...

Fara sa vreau am postat ca anonim.

Anonymous said...

Apreciez ce stiu ca este de apreciat, adica tot ce este conform Cuvantului lui Dumnezeu, dar ce nu, Nu !. De ce sa fie cuiva cu suparare, daca " este scris " : Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fara sa-si descopere taina Sa slujitorilor Sai, proorocii ( Amos 3.7)

Rodica Botan said...

Uite mie mi se pare ca in ultimul capitol dn Biblie scrie ceva desre cei ce adauga sau scot din Cuvintul Scripturii. Si nu am nimic nici cu Branham nici cu Ellen G White, nici cu Mother Theresa, nici cu , nici cu...dar cit despre mine, ma tin de hartile cele vechi si de proorociile de care si Domnul Isus amintea in vorbiea Lui. Restul sa fie dumnealor sanatosi...sau sa le fie tarina usoara...
Te rog daca nu iti place blogul asta nu-l mai vizita. In primul rind scrie o femeie. Si inca una pacatoasa de care S-a indurat Domnul Isus sa o ridice de pe jos. Nu-ti sta bine pe aici, serios...si nu vreau sa iti deranjezi ciucurii sau sa te sifonezi cumva. Voi continua sa scriu ce sctiu si ce simt si nu o sa iti placa. Hai sa ne luam ramas bun in mod civilizat. Sa ai parte numai de bine si Doamne ajuta!!!

Anonymous said...

Care vrea as zica, ai ajuns in mijlocul lumii civilizate! Eu am ramas un mitocan in privinta de luat ramas bun , nu stiu sa-l zic altfel de cum am fost invatat de Domnul meu (marcu 6.11 ). Dar nu vreau sa zic, si nici nu voi iesi din randul celor care comenteaza dupa citire sa vad ce vei face.

Anonymous said...

Voi ramane ca cititor "pana voi pleca " ( Marcu.6.10 )- de buna voie....de pe blogul aceasta

Rodica Botan said...

Nu am ajuns nicaieri- exist acolo unde ma gasesc. Si poti sa stai ca nu eu am inceput si nici nu am sa termin tocmeala asta . Stiai ce si cum cred de la inceput ca doar mai transparenta de cum sunt nu se poate. Si ma stii pe mine sa dau afara pe cineva? In afara lui Alin Cristea ca e peste masura de tupeist si spurcat la gura...
Altfel putem discuta daca nu te-apuca iara anonimatul ( mai ales cind esti pe e-mailul de la blog si se vede). Asta mi s-a parut culmea. Sunt multe defecte care le am dar chiar asa tolomaca nu sunt. Si apou te-am dibuit dupa felul in care scrii inainte de a vedea acel amanunt. Acuma spune daca e o treaba ca intre frati sa te ascunzi si sa vorbesti exact contra de cum o faci cind te prezinti...tot sub o forma de anonimat ca cine stie cine este behaitul oilor?
Apoi am simtit mai demult din intrebarile ce mi le puneai ca vrei sa-mi predici o alta evanghelie...sau ma rog- o continuare a evangheliei. Si am ocolit politicoasa discutiile. Sunt destule subiecte comune pe care le putem discuta. Si cum mintuirea ne este asigurata de Domnul Isus indiferent in ce "partid politic" suntem...atita vreme cit respectam cerintele pentru a intra in imparatie...nu am nimic ipotriva sa imi vizitezi ...gindurile. Asa ca simte-te liber in ce priveste blogul meu...eu nu am restrictii. Doar ca daca nu iti place ce scriu - fiindca n-am ce sa fac dar trebuie sa recunosc ca sunt femeie...si inca una singura si trecuta prin multe furtuni ...eu ti-as recomanda sa reezaminezi aceste vizite- nu pentru mine ct pentru tine.
:)

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.