10 October 2016

CARAGIALE SI... ALEGERILE PREZIDENTIALE DIN SUA

    "Curat murdar!"... exact asta ar zice domnul Caragiale in stilul lui glumet, dar... serios. Daca nu ar fi o treaba atit de serioasa, am crede ca este ori o comedie nereusita, ori cel mai traznit "reality show" existent. Kardashians nu mai au audienta, ca s-a plictisit lumea si de timpeniile lor... si uite... ca am ajuns sa tinem spectacole de cea mai proasta calitate - in loc de dezbateri serioase.
     Serios... in privinta moralitatii nu ai ce alege intre cei doi candidati la presedintie; poate doar in functie de gravitatea crimelor...

     Ce-i de facut? Banuiesc ca ar trebui sa ne uitam la parerile acestor candidati cu privire la cele mai importante aspecte ale viitorului acestei tari; si la pozitiile lor si promisiunile de viitor.

 -Obamacare: Hillary este pentru a mentine in continuare pe toti cei care au aceasta asigurare (o multime de imigranti ilegali si oameni care nu vor sa munceasca), pe cind Trump este pentru o schimbare totala si pentru a lasa companiile medicale sa concureze si sa se lupte pentru business, creind asfel preturi mai rezonabile. Obamacare este o asigurare care costa de 5 ori mai mult decit orice asigurare care a existat pina mai ieri, apartine guvernului care dicteaza daca se merita sau nu sa se plateasca o operatie si daca meriti sa mori ca nu atingi parametrii stabiliti de guvern pentru viata. Si pina cind se gindesc ei daca sau nu sa te trateze, poti muri daca boala avanseaza mai rapid. Si te miri ce angajat al guvernului are puterea sa decida in dreptul tau daca sa traiesti sau nu, daca sa ai un tratament sau nu; si foloseste aceasta putere pe baza cunostintelor lui in materie de medicina sau lipsa lor. Esti total la mina unor functionari nepregatiti si neinteresati in soarta ta. Asa ca pentru omul care isi pretuieste viata lui sau a familiei lui, nu e greu de identificat cu cine ar trebui sa voteze.

-Granite deschise: Hillary are o inima larga: cu cit arabii ii fac mai multe donatii, cu atit mai multi imigranti vor lua tara cu asalt. Ca are un singur scop si stie sa isi urmareasca scopul foarte bine, pe cind Trump vrea sa faca garduri inalte la granita. El, care a mai si facut business la viata lui si nu a trait numai din donatii, se gindeste ca daca inchide granitele, atunci poate va fi posibil sa mai existe ceva business american pe teritoriul acestei tari... iar noi ceilalti, care vrem locuri de munca, suntem de acord.

-Taxele... No... aci Hillary iara vrea sa mareasca taxele, ca doar nu o sa plateasca ea din donatiile ei pentru toti imigrantii care vin. Si la astia le trebuie mincare halal, si cearceafuri multe sa se imbrace... de unde? Din fundatia Clinton? Sa avem acuma un pic de bun simt... nu? Doar nu o sa ii luam banii ei, pentru care a facut atitea crime si magarii in ultimii 30 de ani; si ea... si sotul ei, Bill...

- Veterani... No aici pe cuvintul meu daca in istoria lumii a fost vreo tara care s-a purtat mai josnic cu tinerii pe care i-a trimis la oaste. Noi le ziceam eroi pe vremuri. Astazi ii vad saracii pe la colturi de strada cersindu-si piinea. Oameni fara casa... multi dintre ei cu probleme psihologice, ca urmare a unor ani petrecuti prin Afganistan sau alte tari minunate. Au fost trimisi legati cu miinile la spate sa "lupte" impotriva unui dusman pe care guvernele noastre nici nu l-a inteles, nici nu l-a cunoscut suficient. Razboaiele astea purtate au fost o gluma parca in teatrul asta la scena deschisa - care este lumea confuza in care traim. Ca niste sportivi care joaca soccer, dar nu stiu care e poarta la care trebuie sa dea gol... Acuma Hillary vrea sa continue aceasta comedie - in timp ce Trump vrea sa aduca acasa copiii, sa isi vada de viata lor si sa ii lase pe altii sa-si repare tara, si sa o conduca cum le prieste. Ca vezi... arabii astia de cind lumea s-au batut - si daca nu au cu cine, se bat intre ei.
   
Si lista poate continua. Asa ca departe de a vota pe cineva care nu are valori morale... ma gindesc ca ar trebui sa votam cu persoana cu care impartasim  aceleasi idealuri. Zic si eu ca o simpla femeie ce sunt - ca recent mi s-a imputat ca ma amestec in politica. Si... ii sfatuiesc pe barbatii care se burzuluiesc cind citesc ceva scris de o femeie sa nu se mai deranjeze sa dea pe aici daca au asemenea simptome. Multumesc anticipat!

6 comments:

Raul Kling said...

Buna ziua.
Un frate iubit, Livius Ban, care a mai scris cateva carti crestine, mi-a incredintat o culegere de meditatii, cu rugamintea de a le publica intr-un volum. Meditatiile sunt culese de pe Internet.
Fratele, la cei 70 de ani ai lui :), nestiind sa foloseasca computerul, le-a scris de mana si mi-a inmanat manuscrisul, cu cateva sute de pagini, scrise cu multa rabdare.
Doresc sa va cer incuviintarea sa publicam meditatiile preluate de pe siteul dv.
In cazul in care sunteti de acord, va voi trimite un mail cu titlurile acestor meditatii.
Vom mentiona sursa acestora, dar avem nevoie sa ne ajutati cu acceptul dv.
Totodata, va rugam sa ne dati o adresa postala unda va vom trimite doua exemplare din carte, sa va bucurati impreuna cu noi de acest demers prin care se incearca atingerea cat mai multor suflete cu Evanghelia.

Va multumesc,
Raul Kling
raul@proiectultyndale.ro

Rodica Botan said...

Frate Raul, caci banuiesc ca suntem frati- acest request l-am mai primit acum o luna poate pe e-mail . ERAU EXACT ACESTE CUVINTE . A dat atunci un raspun pozitiv si am dat si adresa. Mi se pre ciudat ca sunt intrebata din nou.

cherie said...

Sunt foarte interesata de rezultatul alegerilor din SUA. Viitorul nostru, al romanilor este forte legat de alegerile astea. Eu personal sunt ingrijorata de cum se manifesta America. Cel putin la noi "s-a lipit" cu o anexa SUA la DNA si are grija za li se faca dosare penale la toti politicienii. Dar asa... dosarele usurele, doar cat sa poata sa-i ameninte sa nu mai candideze. Nici vorba sa le confiste averile.... Nu ! Dar sa vina altii la putere, sa se mai imbogateasca si altii...ca astia au devenit cam "fuduli" si nu mai asculta de "NENEA SAM".
- Daca o alegeti pe Hillary nu se va schimba nimic America ne va forta in continuare sa contribuim la flota de distrugatoare antirusa din Marea Neagra si sa cumparam avioanele vechi pe care in loc sa le arunce NATO le cumparam noi impreuna cu piesele de schimb supranormativ executate...
- Daca il alegeti pe Trump poate se incheie razboiul asta stupid cu Rusia si isi ia America baietii, care asa cum spunea untaran olteam de pe langa DEVESELU arata ca niste pui crescuti frumos la incubator, toti la fel... Si atunci, se intorc si baietii nostri din Afganistan ca desi ei primesc solda mare si sunt incantati sa plece... pe mine nu prea ma incanta sa-i trimitem acolo aiurea...
In concluzie, STII CU CINE VOTEZI ?

Rodica Botan said...

Da...Votez cu Trump desi daca ar fi altul mai bun ca el nu m-as gindi prea mult. Dar sa nu votezi deloc inseamna sa votezi cu Hillary si de felul asta de guvernare suntem satui.

cherie said...

Stii cum se zice: Dumnezeu sa binecuvanteze America .... si daca se poate si Romania !

Rodica Botan said...

Asa sa fie Chere...Dumnezeu sa binecuvinteze intreg pamintul, si sa aduca El pace si buna intelegere. Resurse sunt destule pentru toata lumea - daca nu am fi noi oamenii din cale afara de rai si plini de vicii. God bless America si God bless Romania.