28 October 2016

VACA SI... INGHETATA (10/20/09)

(Una dintre cele mai bune explicatii de ce a cistigat Obama alegerile - de la o invatatoare din Nashville...)

"Noi ne ingrijoram de vaca... de fapt ar trebui sa ne oprim cu gindul la inghetata..." Cea mai interesanta lectie civica, demna de a deschide mintea si ochii oricui, o poveste simpla despre o intimplare petrecuta in clasa a treia...
......................
Era momentul alegerilor prezidentiale. Unii dintre copiii din clasa a treia au inceput sa arate interes pentru acest eveniment. M-am decis sa-i ajut sa inteleaga mai mult despre alegeri... si am inceput sa facem pregatiri in clasa, ca sa alegem un presedinte al clasei noastre. Am facut propuneri. Apoi copiii au avut de pregatit un discurs pentru campanie, dupa care urma sa votam. Ca sa simplificam procesul, membrii clasei au ales candidatii. Inainte de asta am discutat ce fel de caracteristici ar trebui sa aiba elevii alesi.

Am primit multe propuneri, dar... dintre toate, pina la urma doi elevi au fost alesi sa fie candidati pentru presedintele clasei, Jamie si Olivia. Clasa a treia a facut o alegere buna in selectarea acestor doi elevi. Amindoi erau elevi buni. Am crezut la inceput ca Jamie ar putea fi avantajat pentru ca avea mult sprijin din partea parintilor lui, pe cind pe mama Oliviei nu am vazut-o niciodata.

Ziua a sosit... si urma ca fiecare elev sa-si tina cuvintarea. Jamie a fost primul. El a cules idei specifice despre cum gindea el ca ar putea sa faca sa avem o clasa mai buna. La sfirsitul cuvintarii, le promise colegilor lui ca va face tot ce poate ca sa fie un presedinte de clasa bun. Toti copiii au aplaudat si Jamie s-a asezat jos.
Era rindul Oliviei. Ea a trecut in fata clasei.. .si cuvintarea ei a fost scurta si concisa...

-Daca ma alegeti presedinta de clasa, va dau la toti inghetata. Apoi se intoarse in banca ei si se aseza jos.

Clasa parca innebunise... toti bateau din palme, din picioare si strigau...
-Daaaaaaaaaaa! Daaaaaaaaaaaa!!! Olivia!!! Vrem inghetata!!!
Ar fi putut Olivia sa spuna mai mult, dar la ce bun? A urmat o discutie, in care am intrebat-o cum planuieste sa le dea la toti inghetata? Nu stia cum. Vor cumpera parintii ei sau clasa va trebui sa o cumpere...? Nu stia nici asta. Interesant lucru ca nici colegii ei nu erau interesati cine o sa aduca inghetata... doar se gindeau la inghetata, si atita tot.

Jamie a fost uitat, si Olivia a cistigat fara nicio problema.
........................
De fiecare data cind Hussein Obama isi deschide gura... promite un con de inghetata... si 52% din populatie inca mai reactioneaza ca acesti elevi de clasa a treia. Atita stiu... ca vor inghetata. De unde vine, cine plateste, cum se va procura...? Nu ii intereseaza! Important este un singur lucru... ca ei vor doar inghetata!!! Ceilalti 48% din populatie... o sa aiba de grija de vaca si o sa curete balega...

Asta este inghetata promisa de Obama <<1.1777788602>>
...........
Amintiti-va ca guvernul nu are de unde sa dea nimic la nimeni... daca nu o sa ia de la altcineva mai intii...
...Si sa adaug o vorba plina de intelepciune invatata de la nepotii mei...
Duhhh!!!

No comments: