02 October 2016

Cum ne traim credinta...

     ...O discutie ce am avut-o astazi dimineta mi-a clarificat niste ginduri. In esenta, am ajuns sa cred ca oriunde am fi, trebuie sa ne traim credinta. Cum?
     Hai sa spunem ca suntem obligati sa existam intr-un loc unde cel rau s-a cuibarit si isi practica pe fata existenta. Ca e acasa, ca e in vecini, ca e la lucru... si trebuie sa existam sau sa coexistam cu indivizi care il reprezinta. Ce facem? Mi-am amintit de Domnul Isus si indracitul care locuia in morminte. S-a speriat Domnul Isus de el? Nicidecum. S-au speriat dracii de Domnul Isus! Si au inceput sa tremure si sa Il roage sa-i lase sa se duca in turma de porci. Gindul meu era ca Domnul Isus trebuie adus prin credinta si marturisirea cu gura in acel loc. Ca dracii trebuie facuti sa se simta grozav de inconfortabil in prezenta Lui si sa vrea sa plece.
     M-am gindit la Ana care se ruga cu voce tare in templu. M-am gindit ca si noi trebuie sa o facem uneori unde este posibil. Daca deranjul demonilor pare ca este in casele noastre prin prezenta unor persoane, este nevoie urgenta de... deratizare. Noi suntem slabi... dar Cuvintul Domnului are putere. El trebuie marturisit cu voce tare. El trebuie marturisit ca duhurile vazduhului sa stie ca acel loc este "off limits"... "deratizat"... si incompatibil pentru existenta lor. Duhul Domnului trebuie facut sa se simta confortabil in casele noastre si la locul de munca. Intre vecini. Si Cuvintul Lui are putere sa curete locul si sa alunge duhurile. Cuvintul trebuie marturisit... citit, cintat si tinut prezent in locurile unde ne desfasuram activitatile zilnice.
     Noi nu suntem singuri niciodata. Doar daca Il alungam de linga noi pe Duhul Domnului, altfel nu suntem singuri. Daca Duhul Lui nu este linga noi este pentru ca nu cream conditii prielnice pentru El.
Eu ma rog de obicei fara sa rostesc rugaciunile cu voce tare si ma gindesc acuma ca este total gresit... diavolii trebuie sa auda si sa se inspaiminte... si sa-si caute de drum...
     Cit de important este sa practicam ceea ce stim? Grozav de important! Doar pentru ca stim reteta unei prajituri nu inseamna ca o sa si gustam din ea. Doar ca stim ca exista putere in Cuvintul Domnului n-o sa ne rezolve problemele. Trebuie sa credem... practicindu-ne credinta, nu asteptind sa se coaca prajitura fara sa aprindem cuptorul.
     Doamne, da-ne putere si intelepciune sa traim Cuvintul Tau in fiecare zi!

3 comments:

AICISIACUMACOLOCURAND said...

Si eu si sora Angela Mihai putem spune:Experimentat! Rezultate minunate!Slavit sa fie Domnul!

Rodica Botan said...

Multumim de incurajari Virginia. Trecem la practica!

Marta said...

Da rugaciunea cu glas tare alunga demoni ca si cintarea . Te iubesc inger bun.