16 October 2016

CUI SA NE RUGAM?

     Am un gind care m-a facut sa ma perpelesc in pat in dimineata asta. Si nu pentru ca ca am indoieli asupra a ceea ce vreau sa spun, ci pentru ca as vrea sa am atitudinea, si respectul, si intentiile corecte fata de subiectul asta - de aia m-am perpelit.
   
     Sunt multi care sufera zilele astea: ori personal de o boala, ori copiii lor sufera, ori careva din familie. Sunt probleme de tot felul, pe care nu stim cum sa le rezolvam si avem nevoie evidenta de o Mina mai puternica decit a noastra, care sa ne scoata din adincimea tristetii, durerii, necazului in care ne zbatem.
Si oamenii alearga sa gaseasca o solutie... doar ca adesea alearga la locuri gresite si la alti oameni la fel de neputinciosi ca ei. Alearga si duc bani, si dau pomeni, si se consuma sau isi consuma tot ce au, ca sa capete un raspuns pozitiv si sa treaca peste necazul in care sunt.
      Hai sa stabilim un lucru. Ca suntem catolici, ortodocsi sau protestanti evanghelici de orice forma am fi - toti cei care stam sub umbrela crestinismului credem intr-un singur Dumnezeu, in Fiul Sau si in Duhul Lui. Ne-am impartit in atitea grupuri si grupusoare dintr-un singur motiv - doar pentru ca noi vedem lucrurile diferit si gindim diferit; nu pentru ca Dumnezeu Se schimba. Biblia zice ca El este acelasi, ieri si azi si in veci. Ca vedem lucrurile diferit n-ar fi nici aia o problema daca am privi la El constant si daca ne-am conforma cu Voia Lui... ca in cele din urma El ar vedea lipsurile noastre de cunostinta si ni S-ar arata, si ni S-ar descoperi in asa fel incit L-am cunoaste din ce in ce mai mult. Ca nu Il cunoastem in intregime, ca Ii cunoastem doar anumite parti ale caracterului Lui, ale personalitatii Lui... a esentei Lui... asta este adevarat... pentru ca El este infinit, iar noi nu putem, chiar daca am vrea sa cuprindem acest Tot. Si daca ar fi usor de inteles, si de cunoscut, si de descoperit, atunci nu ar mai fi Dumnezeu, ci ar fi doar ca unul dintre noi, oamenii...
     Dar nici asta nu este ce vreau sa spun. Romanii... si am vazut ca si mexicanii si poate si alte nationalitati au facut tot felul de traditii cu sfintii. Unde sunt constienta ca au existat oameni care au trait o viata cit s-a sputut de sfinta pe lumea asta, oameni de care trebuie sa avem respect, tot atit sunt de constienta ca nu lor trebuie sa ne rugam. Biblia este atit de clara in aceasta prvinta si spune ca NUMAI  LUI sa Ii slujim. Numai Domnului. Niciun sfint nu a murit pentru noi, ca sa fim mintuiti si sa avem viata vestica. Doar Fiul lui Dumnezeu. El singur S-a imbracat in omenirea noastra, ca sa ne inteleaga, ca sa ne explice, ca sa ne arate. El Insusi cit a fost pe pamint S-a rugat mereu, mereu Tatalui din ceruri. Ioan Botezatorul a existat in aceeasi perioada cu Domnul Isus. El venise sa pregateasca calea, sa le explice oamenilor, sa-i anunte venirea Lui. El marturiseste insa ca nu e vrednic sa ii lege incaltamintele Domnului Isus. Ioan Botezatorul a trait o viata sfinta - atit de sfinta cit se poate pe acest pamint. A trait in desert in conditii dificile. S-a hranit cu lacuste si miere salbatica. S-a lipsit de orice confort. Ne spune Biblia sa ne inchinam lui?
     Domnul Isus ne da un exemplu cum si la cine sa ne rugam. Toti stim rugaciunea Tatal nostru. Cui ne spune Domnul Isus sa ne rugam? Lui Dumnezeu. Apoi mai zice sa cerem in Numele Lui. Pentru ca El a murit pentru noi - sa poata plati pretul pacatoseniei noastre...si apoi ne-a lasat un avocat - pe Duhul Sfint care necurmat se roaga pentru noi. Domnul Isus zice ca pleaca (cind S-a ridicat la cer), dar nu ne lasa singuri, ci ne lasa Duhul Lui care sa ne calauzeasca si sa ne ajute pina va reveni din nou pe norii cerului ca Judecator.
     Oameni buni... nu va mai inchinati la alti oameni, oricit ar fi fost ei de cucernici. Il neglijam pe Dumnezeu si Ii aratam in loc de dragoste si recunostinta, Ii aratam spatele - ca si cind nu am avea nevoie de El. Ca si sfintii la care mergeti tot la Dumnezeu s-au dus si ei pe genunchi. Ca acolo trebuie mers cind ai o nevoie. Nu la oasele vreunui mort, ci la Cel care a invins moartea si o poate face si pentru noi.
     Am prieteni si oameni dragi carora le transmit aceste cuvinte. Nu din alte motive decit dintr-o ingrijorare, si din dragoste, si din dorinta de a le arata ce spune Biblia - ca nu vorbesc de la mine. Si daca nu ma credeti e ok. Dar va rog cautati in Biblie. Cautati si invatati si faceti ce scrie acolo. Nu e pacat ca avind de exemplu oportunitatea sa mergeti la Cel mai bun doctor, voi va multumiti cu omul de serviciu sau te miri ce sora de caritate, care si ea trebuie sa urmeze tratamentele date de doctor?
     Voi aveti intrarea deschisa la Dumnezeu Insusi prin Fiul Sau. Domnul Isus a venit pe lumea asta special pentru fiecare din noi. Relatia cu Dumnezeu o putem stabili oricare dintre noi - trebuie doar sa vrem sa o facem. Alergam de asa de multe ori cind ne loveste necazul si batem tot pe la porti gresite. Dam munca noastra, si resursele noastre, si tot ce avem in speranta sa capatam eliberare. Are Dumnezeu nevoie de banii nostri ca sa ne vindece? Daca facem o pomana de exemplu, o facem pentru ca avem sau nu un caracter bun si ne pasa de oamenii care duc lipsa. Dumnezeu nu cere decit credinta in El, ne cere sa ne schimbam caracterul ca sa Il reprezentam pe El... ne cere dragoste pentru aproapele, ne cere sa traim o viata cumpatata respectind legile Lui - lucruri pe care le cere de la noi tot pentru ca Ii pasa de viata noastra - si regulile astea ne-ar face viata mai buna, mai usoara, mai lipsita de stres si necazuri.
     Si din nou va spun - nu ma credeti pe mine. Luati Biblia si cititi. Cititi mai intii Noul Testament ca sa Il cunoasteti pe Cel in al carui Nume ne putem ruga, noi insine, pentru durerile si necazurile noastre. Si Domnul Isus spune ca unde sunt doi sau trei care se aduna sa ceara un lucru si o fac in Numele Lui si El este acolo cu ei. Si mai spune ca Duhul Lui Sfint care a fost lasat pentru noi pina la intoarcerea Lui se roaga pentru noi cu suspine negraite. La ce ne mai trebuie oasele vreunui om pe care NOI l-am numit sfint? De ce sa ne rugam la o icoana pe care cineva a pictat-o si este doar reflectia imaginatiei acelui om? Sa ne rugam Aceluia care este vesnic viu si care poate si vrea sa ne asculte rugaciunile... Rugati-va ne-ncetat - dar rugati-va lui Dumnezeu!

10 comments:

Zsolt said...

Introduceti linkul de mai jos in cautatorul browser prin copy - paste, dati enter. Cititi mai ales de la pagina a 3-a.

http://s61.podbean.com/pb/e42e41a033c98b8ab782f863e795b555/5803ccab/data2/fs29/595835/uploads/DREPTUL_LA_REPLICA_PDF.pdf

Rodica Botan said...

Zsolt...de aceasta insistenta asupra acestui subiect? Biblia ne spune sa mergem si sa propovaduim Evanghelia lui Christos nu informatii despre un anume prooroc . Nu sunt atitea milioane de oameni care trebuie sa auda Cuvintul, sa stie ca exista mintuire? De ce insistenta asupra cuiva care deja stie Cuvintul, deja a primit darul fara de plata prin credinta in Isus Christos? Sau fara acest "prooroc" nu exista mintuire? Domnul Isus spune ca El este una cu Tatal. Cind a plecat din lume a lasat Duhul Lui sa ne mingaie si sa ne ajute. Sunt lucruri Biblice. Ca i zice Treime sau nu...eu nici nu-mi amintesc sa fi folosit inca termenul acesta...care este problema ? Nu scriu decit ce este Biblic, sau cum inteleg eu Biblia. Nu am pretentii de teolog. Nu am nici alte pretentii decit a unei femei pentru care a murit Isus Christos. Asta este religia mea. Religia femeii de la fintina. Ce a facut femeia aceea acelasi lucru as vrea sa il fac daca pot prin acest blog. Gasesc neplacut felul in care cel care scris pe blogul cu behaialaoilor s-a prezentat sub forma anonima si ma tortureaza cu un subiect de care nu sunt interesata. Cred ca am fost destl de politicoasa pentru mult timp. Apoi ultimul comment lasat a fost jignitor si a trebuit sa il sterg. Eu nu m-am dus pe blogul vostru sa ma contrazic si sa las mesaje urite...

Anonymous said...

'Tot ce am scris e Biblic. Fiul S-a inaltat la cer si a zis ca ne lasa un Mintuitor care este Duhul Sfint. Asta nu este erezie.' Îmi pare rău doamnă. Asta E erezie

Dumnezeu si-a trimis Fiul. Fiul S-a inaltat la cer si a zis ca ne lasa un Mîngăietor (Paraclet) care este Duhul Sfint. ASTA nu este erezie.

Zsolt said...

Partea 1
Cu peste douazeci si trei de ani in urma inca eram membru in bis. baptista. Eram devotat trup si suflet pentru religia mea. Iubeam Cuvantul, iubeam adunarea si nu as fi ramas acasa cand era sa merg la adunare numai daca eram foarte bolnav. Aveam pe atunci douazeci si cinci de ani impliniti. La inceputul anului 1993, cam pe la sfarsitul iernii cum venea primavara si sufletul meu parca se trezea dintr.o amorteala impreauna cu natura. In anii tineretii mele, locuind la tara am participat la multe evanghelizari care se tineau mai ales iarna fiindca oamenii nu se duceau la camp si aveau timp de biserica chiar si cei nepocaiti. In astfel de seri biserica era plina intotdeauna. Imi aduc aminte ca deabia aveam cinci ani cand am auzit pentru primadata chemarea Lui Dumnezeu. In noaptea de anul nou am fost singur acasa caci parintii erau la biserica. Stiam ca trebuie sa bata c!opotul bisericii de anul nou. Cu cateva minute inainte am zis asa: Cand va bate clopotul imi voi ridica mainile si imi voi preda inima Lui Isus. Si asa am facut. Asta a fost prima mea intalnire personala cu Dumnezeu. Apoi am crescut de mic copil in biserica. Eram nelipsit aproape intotdeauna. Eram de cele mai multe ori primul. Mergeam si ceream cheia de la matusa sa deschid eu biserica. Iubeam linistea din casa Domnului. Pe timp ce cresteam, nu s.a stins niciodata aceasta dragoste din mine fata de El si casa de inchinare. In saptamanile de evanghelizare mergeam prin alte sate seara tarziu unde se tineau evanghelizari. Ajungeam pe la miezul noptii acasa uneori intr.un frig geros aproape insuportabil. Mergeam pe jos kilometrii incolo si inapoi. Dragostea fata de Dumnezeu ma facea sa nu simt nici frig nici oboseala. Apoi m.am mutat departe de satul natal. Chiar si acolo in Valea Jiului am strabatut de multeori drumul pe jos intre Petrosani si Aninoasa, intre Aninoasa si Vulcani, si odata am mers pe jos pana in Uricani de la Aninoasa pentru a merge la biserica.

Zsolt said...

Partea 2
Dupa casnicie m.am mutat La Hunedoara. Aveam doar 21 de ani impliniti. Si aici eram devotat Lui Dumnezeu si nelipsit de la casa Lui.
Insa la varsta de 25 ds ani, cum am amintit mai mult, in acel an nu numai natura s.a trezit, ci si eu. Am inceput sa nu ma mai simt bine in starea in care eram sufleteste. Ceeace am observat prima data a fost lipsa Duhului Sfant din viata mea. Poate sti ca bis.bapt. are o atitudine cam contrara Duhului Sfant. A fost si atitudinea mea din pacate. Lipsa Duhului mi.a dat de banuit ca nu sant nascut din nou. Si in clipa aceea a inceput sa imi arda inima de dorinta dupa nasterea din nou. Aceasta a dat nastere unui alt gand, si anume necesitatea unei treziri de moda veche in biserica noastra. Ba mai mult, doream o reforma a bisericii baptiste. Pe timp ce se derulau aceste ganduri in mine si dupa discutiile cu conducatorii bisericii, mi.am dat seama ca bat la o poarta care nu mi se va deschide niciodata. Dupa multa rugaciune si post inaintea Lui Dumnezeu, am inteles ca m.am impotmolit intr.o confesiune care defapt nu are prea multe in comun cu Scriptura. Dupa mai multe luni de framantari si cautari a inceput sa se limpezeasca in inima mea un singur gand ce cuprindea si insuma tot zbuciumul din inima mea: intoarcerea la credinta apostolilor. Am vizitat biserica penticostala, despre care am auzit ca la ei se manifesta darurile Duhului ca in timpul apostolilor. Dar am fost, sincer sa fiu, dezamagit. Eu nu tanjeam dupa daruri, caci am vazut cata confuzie au produs acestsa in mijlocul lor. In inima mea sra dorinta de a ma intoarce LA CREDINTA APOSTOLILOR. Eram intristat caci nu gaseam ajutor din partea nimanui. Singura mea nadejde ramasess Dumnezeu. Eram hotarat sa.l asaltez pe Dumnezeu pana imi va raspunde. Si atunci, dupa ce am strigat disperat La El, a trimis un frate care mi.a spus asa: Dumnezeu a trimis un profet in generatia noastra care implineste Maleahi 4.5
5 Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie* înainte** de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.* Mat 11:14; Mat 17:11; Marc 9:11; Luca 1:17; ** Ioel 2:31;6 El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc* ţara cu blestem**!”
Am intrebat ce inseamna aceasta, si mi.a spus:
-Asta inseamna ca prin mesajul sau, acest profet va intoarce inima noastra spre credinta parintilor apostoli.
Am inmarmurit. Deobicei nu imi mexprim sentimentele in mod extrovertat, ci le traiesc in interiorul meu. Atunci mi.am zis in inima mea: Aceasta este ceeace am cautat disperat si acum iat.o aici. Atunci am stiut ca Dumnezeu a raspuns cererii si cautarii mele.
Prin lucrarea sa profetica, William Branham ne.a adus un mesaj din partea Lui Dumnezeu prin care Dumnezeu ne intoarce inimile inapoi la credinta care a fost data odata pentru totdeauna si prima data si pentru prima data parintilor apostoli.
Din ziua aceea Mesajul este painea mea spirituala. Desigur, santem acuzati de erezie, de idolatrie etc. si de faptul ca punem Mesajul inaintea Bibliei. Dar nu este asa. Degeaba dam explicatii, fiindca oamenii nu ne cred.
Prin acest Mesaj, Dumnezeu in mod progresiv reaseaza toate adevarurile Scripturii la locurile lor. Unul din acestea este Unicitatea Lui Dumnezeu, si anume ca adevaratul si unicul Dumnezeu din VT, Iahveh, la care se inchinau evreii, este Domnul Isus Cristos din Noul Testament.
Prin urmare deci, adevarata inchinare, persoana la care ne rugam este Unica iar el se numeste Isus Cristos. Acum in Cer numele Lui Dumnezeu este Domnul Isus Cristos. Astfel deci, Isus nu este a doua persoana, iar Duhul a treia din Dumnezeire, ci unul si singurul.

Rodica Botan said...

este adevarat. Am scris eu gresit - Mingaietor. Eram grabita cind am scris. De fapt in articol am scris Mingaietor.

Rodica Botan said...

Traian Dorz era ortodox. Cineva mi-a spus astazi ca nu a renuntat niciodata la religia ortodoxa. Interesant. Am sa caut pe google sa vad daca gasesc ceva despre El. Poti sa spui ca poeziile lui nu sunt inspirate de Duhul Sfint? Nu am nimic cu religia ce o urmezi pentruca nu religia ne mintuie. In 1992 am fost electrocutata la 12.000 de Volti. am fost in moarte si inapoi. Am stiut ca mor si L-am rugat pe Domnul ISUS sa imi ia sufletul. Desi practic am fost dincolo pentru scurt timp, am existat totusi...intr-o dimensiune noua. Ce se va intimpla cu sufletul meu dupa ce trec dincolo este important pentru mine . Dar nu religia ne mintuie ci Domnul Isus. Nu ma impotrivesc la ce crezi- dar nici nu sunt curioasa. Eu cred ca Biblia este suficienta si n-o citesc indeajuns asa ca nu imi fac planuri sa citesc pe William Branham...nu sunt nici macar curioasa.
Daca esti ingrijorat de sufletul meu - te rog nu fi. Domnul este Pazitorul meu si umbra mea pe mina mea cea dreapta...de aceea...spun din nou...menirea noastra este sa propovaduim Evanghelia Lui Christos nu spiritualitatea lui Branham oricit ar fi fost el de cucernic sau inteligent. Ca si cind citesc Evanghelia dupa Ioan nu ma dau in vint dupa ucenicul iubit al Domnului ca tot la Christos imi ridic ochii ca El m-a mintuit.

Marta said...


+Zsolt Domnul Isus in Matei 11:7-14spune lamurit ca Ioan este Ilie care trebuia sa vina conf Maleahi 3;1 sau Ilie a trebuit sa mai vina odata ?

Anonymous said...

Buna ziua , Binecuvantata zi tuturor , dar mai intii gazdei acestui loc de poposire .Domnul sa binecuvanteze gazda , inrt-un cuvant familia in Domnul .Har pace in Domnul Isus in care am crezut , Ca am gresit cum am scris ,daca nu este grammatical, de un singur lucru ma bucur si aceasta impreuna cu voi toti, pentru Jertfa dragostei si a bunatati lui Dumnezeu In Isus Hristos , mila si indurarea Lui fata de noi pacatosii ,nescolatii si neinvatati in ale Scripturii nespus de mare, comoara nesecata a bogatiei Lui in Slava . Pentru care lui Dumnezeu aducem jertfa noastra de lauda cu multumire si bucurie impreuna cu voi ! Nu stiu de, nici nu vreau sa critic si sa ma fereasca Dumnezeu sa cercetez credinta altuia pe care o are-n Dumnezeu prin Isus , Hristos Domnul nostru Mantuitor al tuturor .Si prin Care toate au fost facute si prin El si noi . Caci ce sunt eu ? Un abur care trece ,dar Cel ce a fost Mantuitorul ? Si cum spun si englezii Har El da celor smeriti : Keep up the good works ! Iertati-va unii pe alti cum v-a iertat Dumnezeu in Isus Hristos ! Slava LUI ! in veci ! Harul Lui Isus Hristos sa fie cu duhul vostru !

Anonymous said...

Fara sa tineti seama de firea pamantescs > tot ce faceti- faceti sub idemnurile Duhului sa samanati. Daca insa sub idemnurile firii pamantesti nu zic > Keep up the good work . dupa cum spun alti : Otniela din Sion