08 March 2016

ALEGERI...

   
     Niciodata oamenii nu au fost pusi in fata atitor alegeri... Viata oamenilor a fost intr-un fel mult mai simpla si nu erau atitea nuante de gri intre alb si negru, dintre care sa poata alege... Exista o mare responsabilitate legata de absolut toate alegerile pe care le facem. Cu cit mai multe alegeri, cu atit mai multe posibile greseli...
     Unele alegeri sunt covirsitoare prin faptul ca intreaga viata poate sa fie o consecinta a acestor alegeri: educatia pe care ne-o insusim, meseria pe care ne-o alegem, partenerul de viata pe care-l alegem, serviciul pe care il acceptam... sau la care renuntam... alegeri care pot avea urmari adinci in viata noastra. Si pe linga aceste alegeri... cite alte alegeri care par mici si neinsemnate, dar pot schimba cursul vietii noastre la 180 de grade?
     Am auzit astazi un adevar foarte important - nu cred ca m-am gindit vreodata in acesti termeni. Si anume... ca Dumnezeu este interesat de caracterul nostru, si nu atit de mult de situatiile prin care trecem. Poate nu ma pot exprima suficient de bine... Nu ca nu Ii pasa unde suntem si prin ce trecem, dar El Se uita la produsul final - care este caracterul nostru - si pentru ca sa devenim persoana intentionata de El, ne lasa sa trecem prin multe situatii, multe conflicte, multe dureri, multe amaraciuni. Ne lasa sa umblam prin valea umbrelor mortii, prin desert, prin vai adinci si nesigure... pentru ca intentia Lui nu este sa intervina in viata noastra inainte ca noi sa avem sansa sa ne dezvoltam atributele unui caracter puternic. Si nu intotdeauna situatiile de conflict si alegerile gresite sunt ceva rau... pentru ca Dumnezeu se poate folosi de toate situatiile, si chiar si de alegerile noastre gresite, ca sa scoata din ele ceva bun, sa ne invete ceva, sa ne convinga de altceva, sa ne creasca si sa ne educe.
     Exista asa-zisii parinti "elicopter", care stau si vegheaza, si se arunca, si-i scot pe copiii lor din absolut toate situatiile, ca sa nu ii lase cumva sa sufere... Si in loc sa ii faca pe copiii lor mai buni sau mai fericiti, ii fura de o experienta absolut necesara in viata - aceea de a se confrunta cu consecintele alegerilor lor. Mai devreme sau mai tirziu insa acest lucru devine inevitabil. Toti ne vom confrunta cu consecintele alegerilor noastre.
     .................
     Si poate discutia nu ar avea o incheiere buna daca nu v-as aminti ca dincolo de mormint este o alta viata. Si ni s-a facut o oferta la viata vesnica. Alegerea este acum si aici. Consecinta insa este... dincolo!

1 comment:

Anonymous said...

Dupa cum bine ai observat si ai scris in articol, Dumnezeu ne lasa de multe ori (impresia de libertate deplina) , insa El niciodata nu ne paraseste