24 March 2016

CE-AM RETINUT DE LA TILHAR...

"Norodul statea acolo si privea. Fruntasii isi bateau joc de Isus, si ziceau:

-"Pe altii i-a mintuit; sa Se mintuiasca pe Sine insusi daca este El Hristosul, Alesul lui Dumnezeu." Ostasii de asemenea isi bateau joc de El; se apropiau, Ii dadeau otet, si-I ziceau:
-"Daca esti Tu Imparatul Iudeilor , mintuieste-Te pe Tine insuti!" Deasupra Lui era scris cu slove grecesti, latinesti si evreiesti:"Acesta este Imparatul Iudeilor." Unul din tilharii rastigniti Il batjocorea si zicea:
-"Nu esti Tu Hristosul? Mintuieste-Te pe Tine insusti, si mintuieste-ne si pe noi."
Dar celalalt l-a infruntat, si i-a zis:
-"Nu te temi tu de Dumnezeu, tu care esti sub aceeasi osinda? Pentru noi este drept caci primim rasplata cuvenita pentru faradelegile noastre; dar omul acesta n-a facut nici un rau." Si a zis Lui Isus:
-"Doamne, adu-Ti aminte de mine , cind vei veni in Imparatia Ta!"
Isus a raspuns:
-" Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai."
……………
Mai sus sint cuvintele exacte luate din Biblie… un text cu o insemnatate nemaipomenita. Cititorule…oricine ai fi tu si oricit de grele ar fi pacatele pe care le-ai facut in viata, textul de mai sus este exact ce trebuia sa auzi. Oricine ai fi… ai dreptul la speranta. Oricit de tirziu te-ai intoarce… daca inca mai poti rosti cuvintele tilharului… daca inca iti poti recunoaste starea, daca poti sa arati regret, rusine, parere de rau si daca inca mai ai dorinta sa petreci vesnicia cu Domnul Isus… Cuvintele Lui sint valabile si pentru tine.

Ucenicii n-au prea inteles de ce Imparatie vorbea Invatatorul lor, dar tilharul a inteles si a dorit sa fie cu acest blind Isus in vesnicie.

Bunica mea imi povestea despre un vecin care fusese credincios, dar se apucase sa bea si sa traiasca o viata compromitatoare. Sotia lui a ramas credincioasa si copiii lui mergeau la casa Domnului. Dar, din cauza bauturii, imi povestea ea, s-a aprins bautura in el… (asa povestea buna mea… cine stie in realitate ce cancer sau ce boli il ardeau pe om pe dinauntru). Cert este ca era pe patul de moarte; si fratii de la biserica au venit sa se roage cu el si sa il convinga sa se intoarca macar in ultimul moment din calea lui, sa-si ceara iertare si sa poata muri linistit, incredintindu-si viata Mintuitorului care a murit pentru el.

Intristati insa l-au auzit spunind… "E prea tirziu pentru mine… vine Satana sa ma ia… mai dati-mi un pahar de rachie…" I-au dat rachia, a baut si s-a dus… exact acolo unde a ales sa mearga.

Dar tu… cel care citesti aceste rinduri… tie ti s-a mai dat o sansa… nu se stie daca nu este ultima; niciunul dintre noi nu stim cind ne vom duce. Inainte cu 5 minute de a ma electrocuta am ris cu pofta, de una singura… distrata… ca in urmatoarele 5 minute sa am sansa sa fiu o mina de cenusa…

Domnul Isus este viu… si poti si tu sa fii viu pentru eternitate… E atita de simplu ce trebuie sa faci, ca si un tilhar crucificat, traindu-si ultimele clipe a putut sa faca. Vrei sa fie si mormintul tau gol intr-o zi? Fa ce a facut acest tilhar… incredinteaza-ti soarta in mina Domnului!...

4 comments:

elena marin-alexe said...

Suntem in acelasi spirit amandoua ne-am dus cu gandul la exemplul talharului.
Isus e viu si fericit cine crede!
Sincere imbratisaricu iubire di Iubire trimit spre tine draga mea Rodica.
Binecuvantare intregii tale familii si multe bucurii!

Rodica Botan said...

Cum sa nu ma duc cu gindul la tilhar, elena? Nu sint prea departe de el...Binecuvintari si tie si alor tai...

giani said...

Multumesc pentru randurile inspirate. Ma bucur ca te-am regasit, era o vreme, acum cativa ani cand te citeam mai des, apoi am pierdut toata lista de bloguri, dar acum te-am "recuperat" :)
O zi frumoasa !

Anonymous said...

Si eu vreau ca mormantul meu sa ramana nesapat , sora Rodica ! Si eu cred ca traim in vremea cand promisiunea este gata sa se implineasca !