22 March 2016

DE VORBA CU CHERIE (3/22/2016)


Periodic am discutii cu Cherie… O prietena draga mie de pe internet. Da… nu avem aceleasi pareri, dar in ce ma priveste, am ajuns sa fiu de acord cu Cherie ca… nu sunt de acord cu ea intotdeauna. Iata mai jos ultima noastra discutie… Sper sa capatati si voi, cititorii mei, chef de vorba …

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghSeRYAgnsjKC3-rMb8HFgDYWg1iV7lLVPimC8xtH8vhFMqFwe6M__a-MEKZI78xh5M291ubIwPsthUHliy1KyU83vsmaH_A-uttF7ZeF8PI2eAHJSSi1os5zkOKg_7s7w5KtcErIGedA/s60/cherie.jpg

Bloggercherie said...

In ultimul timp nu mai comentez pe blogul tău căci te văd înverşunată pe musulmani. Nici mie nu îmi surâde această invazie musulmană şi mă sperie extremiştii, dar mă mâhneşte când un "creştin" critică islamul vorbind despre ceea ce ştie doar din auzite. Ai citit CORANUL?
Ai înţeles că şi ei sunt împărţiţi pe diverse secţiuni şi nu toţi înţeleg cartea sfântă la fel?
Uite-te la creştini cât de multe confesiuni avem, şi cât de porniţi sunt unii împotriva altora, considerând că doar ei au dreptate. Crezi că asta cere Iisus?
Uite ca vine Paştele şi serbăm această mare sărbătoare, catolicii si protestantii duminica viitoare, in martie, iar ortodocsii la 1 mai... pentru ca evreii serbeaza la 23 aprilie... Doar ca să fie deosebire între ce crede unul sau altul.... Asta este dorinţa lui Iisus?
Si totusi exista un singur Paste şi un singur Dumnezeu.... Păcat că unii nu înţeleg asta...
Nu iertarea păcatelor este importantă, ci înţelegerea între noi şi dragostea între oameni...
Nu cât îl iubim pe Dumnezeu are importanţă, ci cât ne iubim între noi, căci Dumnezeu a făcut lumea pentru noi nu pentru a fi adorat El... Exista atâtea planete, atâtea lumi, atâti oameni...
Eu cred că Dumnezeu este mulţumit când noi suntem mulţumiţi că trăim si iubim ceea ce a creat El.
Cum putem spune că il iubim pe Dumnezeu cand noi ne vedem doar de interesul nostru? Dumnezeu vede în sufletul fiecăruia şi iartă după cum iertăm şi noi... Asta este părerea mea... de aproximativ ORTODOX....
21 March, 2016 23:48
Delete

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhouxix3L9DW_OqORH6mWqEzFGGP3MQ7p7aMv1DcwQEXFwj1663CoIdLBiIQhdTWIjhHolAiz4C_IpKUOIRDq6hvfJ6oDL-PcV2tXgNtP5ZhUr81rv58rAE-g2Psrc66_NbC2sdHkydOF0/s60/3GIRLSWED.jpg

BloggerRodica Botan said...

Cherie... am citit Coranul. Tu l-ai citit? Ai vazut ce ineptii scrie acolo? Trebuie sa plec chiar in clipa asta la lucru, dar am sa iti raspund mai detaliat mai tirziu cind vin acasa. Iertarea pacatelor este importanta - pentru ca toti murim si ne infatisam in fata tronului lui Dumnezeu - si daca nu-L avem pe Isus Christos care sa se prezinte ca purtator al pacatelor noastre, nu avem nicio sansa, decit la o eternitate petrecuta in iad.
22 March, 2016 05:17
Delete

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghSeRYAgnsjKC3-rMb8HFgDYWg1iV7lLVPimC8xtH8vhFMqFwe6M__a-MEKZI78xh5M291ubIwPsthUHliy1KyU83vsmaH_A-uttF7ZeF8PI2eAHJSSi1os5zkOKg_7s7w5KtcErIGedA/s60/cherie.jpg

Bloggercherie said...

Am citit Coranul. Sa stii ca daca in Coran spune barbatului sa isi paraseasca sotia pe care nu o mai iubeste, dar pe copiii facuti cu ea nu ii va putea scoate de la succesiune, si daca scrie acolo ca daca isi bate nevasta la suparare sa fie atent sa nu o raneasca... in Biblie scrie ca trebuie sa isi omoare sotia necredincioasa cu pietre...
Face cineva asta ? Intreb si eu... poate sunt secte evreiesti care fac asa....
in rest nu mai discutam. Stiam eu ca nu are rost sa mai citesc ce scrii ca nu ne intelegem....

 

     Cherie… hai sa iti aduc in fata un tablou. Pe vremea Domnului Isus erau doua categorii de oameni care se straduiau sa pazeasca legea si sa fie credinciosi : fariseii si saducheii. Intr-o zi, fariseii au adus la Domnul Isus o femeie prinsa in pacatul adulterului. Dupa lege, ea trebuia omorita cu pietre. Asta a fost legea. Ce face legea? Legea arata daca ceva este bun sau rau. Legea este dura, legea este cruda… Este oare nevoie de lege? Daca nu ar fi legi si rinduieli, ar exista doar anarhie. Ti-ar placea sa traiesti in anarhie? Mie nu. Buna mea zicea ca razboiul civil este cel mai rau. Cind o tara este in razboi cu o alta tara, cel putin exista un dusman comun. Dar cind este razboi civil, nu stii cine ti-este dusman. Poate fi vecina care imprumuta o cana de zahar in mod sistematic de la tine.

     Deci legea este necesara. Si acum inapoi la istoria de mai sus. Domnul Isus este pus intr-o situatie sensibila de acesti farisei care voiau sa-L puna la incurcatura. Erau curiosi ce o sa faca. Si stii ce face Mintuitorul lumii? Recunoaste ca exista aceasta lege… si le spune ca au chiar dreptul sa o omoare. Dar ii provoca in mod personal… si le spune ca oricare dintre ei se simte fara pacat pot sa ia piatra sa implineasca legea care cerea ca dreptatea sa fie facuta prin omor.

      Si a venit Fiul Lui Dumnezeu sa implineasca aceasta dreptate o data pentru totdeauna pentru intreaga omenire. Ca printr-un singur om - Adam - a intrat pacatul in lume si printr-un singur om - Isus Christos, Omul Dumnezeu - a fost implinita legea si platit pretul pacatului cu singe. Domnul Isus se pleaca si-i spune femeii ca pacatele i-au fost iertate si poate sa plece…

      Asta spune Biblia despre situatia respectiva… adica despre lege. Ea exista ca o necesitate in societate.

      Tu poti sa te superi pe mine cit vrei… Uite insa ca la nici 24 de ore de cind ai lasat comentariul tau suparacios, musulmanii ataca Brussells. In cartea lor sfinta in care toti citesc li se porunceste sa omoare, sa jefuiasca, sa-i nimiceasca pe infideli. La toti credinciosii li se spune, nu numai la o secta sau un grup. Si dupa propriile tale spuse… tu esti aproximativ ortodoxa, deci aproximativ vrednica de a fi aruncata in aer sau junghiata de cei care ii sunt credinciosi lui Allah. Pentru ca Allah al lor nu este Dumnezeul nici al lui Israel, si nici al ortodocsilor, sau catolicilor, sau protestantilor, de nici o nuanta ar fi ei. Ei isi bat propriile neveste, le taie nasul, le toarna acid pe fata, le trag dupa masina…In Afganistan, baietii ca si fetitele sunt victime apetitului sexual al barbatilor… si unii sunt angajati in distractiile astea, iar cei care nu sunt nu se impotrivesc .

      Este adevarat ca in Numele lui Christos si-au permis unii sa faca crime si nelegiuiri - dar respectivii nu aveau nimic de-a face cu credinta, ci doar au folosit-o ca sa isi ascunda interesele lor meschine; si adesea au fost demascati, si unii fortati sa recunoasca crimele sau pacatele facute. Uita-te insa la musulmani! Explica-mi mie de ce Arabia Saudita nu primeste emigranti- sau alte tari musulmane care o duc bine din punct de vedere economic? Este un plan vechi al islamului de a cuceri lumea si a o transforma intr-un califat… Noi romanii avem cunostinte vechi de istorie in privinta asta, si strabunii nostri au luptat sa pastreze tara noastra crestina. Si acum ai vrea sa o dai pe mina musulmanilor? In dragostea ta de oameni ai lasa ca viitoarele generatii sa isi piarda libertatea de credinta pe care o au astazi?

     Sfinta Sofia din Istambul a fost pe vremea lui Constantin o biserica crestina ortodoxa. Am vizitat-o anii trecuti… au rupt toate crucile, si au scris versete din Coran, si au transformat-o intr-o moschee. Mai mult decit atit, incearca sa fii credincios in Istambul, sa vezi ce ti se intimpla…

     -Pastele, da - este unul singur, si El este Isus Christos pe care ar trebui sa-L veneram si sa-L cinstim in fiecare zi, nu doar in ziua de Paste, oricare zi ar fi ea.

     -Iertarea pacatelor este importanta pentru ca fara sa fii absolvit de vinovatie, vei fi condamnat. Si daca judecata asta este pentru eternitate, prefer sa stiu ca mi-o petrec in rai, nu in iad.

     -Dragostea pentru oameni si intelegerea intre noi este o reflectare a dragostei lui Dumnezeu fata de noi - dar ea nu presupune sa fim prosti. Dumnezeu ne-a dat si logica pentru ca s-o folosim si sa facem alegeri potrivite.

     -Fa-ma sa inteleg ce spui aici… ”Cum putem spune că il iubim pe Dumnezeu cand noi ne vedem doar de interesul nostru ? Dumnezeu vede în sufletul fiecăruia şi iartă după cum iertăm şi noi...”. Ce interes am eu ca musulmanii au invadat Europa? Cu ce ma lezeaza asta pe mine? De iubit, iubesc oamenii… si iubesc Europa. Nu o vreau distrusa. Sau trebuie sa-i iubesc pe ticalosi mai mult decit pe oamenii cumsecade? Uite, specific la ultima operatie a musulmanilor in inima Europei… cum ar trebui sa reactionez? Sa zic: "saracii musulmani, uite ca si aia care nu au putut sa puna explozibil salta si danseaza de bucurie in campuri…?" Sau sa imi para rau de cei care mergeau linistiti la munca si si-au lasat copiii acasa doar ca sa nu se mai intoarca?

     Vezi tu la ce este buna legea? Oamenii astia, care urmeaza islamul, nu au o lege care sa le spuna ce e rau si ce e bine. La ei totul merge… Si Allah al lor nu ii iarta, si nu ii ajuta, si nu le promite iertare decit daca ucid - numai in jihad li se promite paradisul si cele 70 de virgine. Restul…nu stiu ce o sa faca? O sa trebuiasca sa stea cu nevestele la care le-au taiat nasul… Doamne, iarta-ma!

     Iarta-ma, Cherie, dar nu pot sa fiu de aceeasi parere cu tine! N-am facut rau la niciun musulman si nu as face rau nimanui. Dar daca s-ar da careva la copiii mei, la familia mea, la natiunea mea… cred ca as pune mina pe ceva taios sa ii apar. Si as face-o din dragoste.

5 comments:

Anonymous said...

Pai da, se vede, dupa cum vorbesti in scris, ca ai spirit de israelita, din semintie preoteasca ca si aceia care au raspuns chemarii lui Moise ( Exod 32. 25+26)

Anonymous said...

Si mi se pare ca uneori Cherie elimina gandurile fara sa le rumege mai intai, ceea ce arata un metabolism de oita putin dereglat .Sa ne rugam Domnului pentru vindecarea ei .Ma gandesc ca se va duce la biserica sa fie miruita ( unsa cu untdelemn ) in ziua de pasti ortodox in credinta religiei pe care si-o declara . Potrivit Scripturii Iacov 5.14

Rodica Botan said...

Ruga mea este ca Cherie sa il cunoasca personal e Domnul Isus. Nici o religie nu mintuie- doar Christos mintuie. Religiile sunt doar forma in care alegem sa il slujim, sa ne identificam ca fiind copiii ai lui, sa il glorificam prin ceea ce facem: fapte, traditii, etc. Dar ce este important este sa Il cunoastem pe El. Tilharul nu a apucat sa aiba nici o traditie sau sa adere la vreo religie...dar si-a facut o relatie personala cu Christos si a primit promisiunea ca va fi cu El in rai. Deci...sa tragem concluzii potrivite.

cherie said...

Doar mentionez ca am citit... Nu mai comentez caci... este mai bine.
Sa stii insa ca va apreciez pe amandoi, si pe tine si pe oier...

Rodica Botan said...

Cherie,
esti binevenita oricind si sper ca stii ca iti raspund sincer dupa intelegerea si credinta pe care o am. Imi place sa discut cu tine. Tu aduci in discutie aspect si intrebari pe care probabil si alti cititori le au dar nu indraznesc sa intrebe , sa analizeze, sa isi spuna parerea. Nu este nici o inconvenienta pentru mine sa iti spun parerea mea- doar daca tu au o problema cu felul cum raspund. M-am straduit intotdeauna sa atac problema, intrebarea, subiectul si nu pe cititor. Ai fost intotdeauna primita cu placer si "usa" blogului meu iti este deschisa oricind. Iti doresc un Paste minunat...si te salut cu frumosul nostrum salut de paste..."Hristos a inviat!!!"