18 September 2013

ZI DE TOAMNA...

   

 De cind ne-au schimbat procesele de lucru intregul departament este cumplit de confuz si de stresat. Pe unul din colegii mei l-am auzit injurind astazi pentru prima data - si inca in fata sefului nostru. M-am facut ca n-am auzit...de ce sa mai adaug paie pe palalaia ce o facuse? Sintem cu totii preocupati sa facem sens dintr-un sistem care nu prea are nici o logica. Cind 2 + 2 nu mai sint 4...oricare ar fi raspunsul ce-l dai - este un raspuns discutabil. Si cam asta ar fi o comparatie plauzibila la ce ni se intimpla la lucru.
     Dar m-am gindit adineauri ca asa se intimpla la nivel social cu lumea asta intreaga. Cind cele 10 porunci nu mai fac sens pentru societatea in care traim, confuzia pune stapinire pe toate aspectele vietii. Si doi oameni nu mai pot conta sa aiba acelasi raspuns la aceeasi intrebare sau situatie cit ar fi ea de simpla.
     Am asteptat cu ochii pe ceas sa vina timpul sa plec. Mi-am si uitat vesta si esarfa de grabita ce am fost. Parca vroiam sa respir libera iesind dintr-un spatiu unde doua ecrane mici imi dicteaza toata ziua ce sa fac si cum sa fac. Am iesit afara din cladire si m-a asteptat o adiere molcoma de toamna...Toamna parca a luat straiele bunicii si mi-a intins o mina calda si moale prin par...imi place toamna la nebunie...
     Am dat drumul la radio si din primele cuvinte ce le-am auzit am inteles indemnul la multumire. Toate sint pregatite in viata noastra ca la carte. Domnul stie reteta potrivita fiecaruia. Il laud pentruca ma face atenta sa stiu cine este datatorul vietii si de unde imi vine ajutorul. Cit de incurcate ar fi itele si firele vietii noastre este suficient sa ne uitam la El...sa ne uitam la cruce ca sa ne putem orienta sau reorienta. Ca daca avem cu ce ne imbraca si ce minca...ca daca avem unde sa ne plecam capul...ar trebui sa fim multumitori. Asta este 2+2=4 ...si nimic mai mult. Tot ce vine pe deasupra...este ...pe deasupra.

"Cuvintul Tau Doamne dainuieste in veci in ceruri. Credinciosia Ta tine din neam in neam; Tu ai intemeiat pamintul, si el ramine tare. Dupa legile Tale sta in picioare totul astazi, caci toate lucrurile iti sint supuse." Psalm 119:89-91

Pai sa schimbe oamenii toata tehnologia, si sa faca lumea virtuala cum vor ei...ce a creeat Dumnezeu nu se schimba...caci Cuvintul Lui dainuieste in veci. AMIN!

No comments: