01 September 2013

Ce-mi mai trece prin cap... Septembrie 1 2013

   
 Am urmarit cit am putut pe net Conventia Bisericilor Baptiste din Sua si Canada. Am ascultat muzica, predici...Am recunoscut unele cunostiinte vechi...am vazut un numar foarte mare de tineri. Am realizat ca si felul in care ne prezentam la slujba noi romanii baptisti este schimbat - atit ca imbracaminte, comportament, slujire...Nu judec nimic si pe nimeni- eu insami fac parte dintr-o Biserica Americana . Nu stiu care este termenul potrivit pentru a defini schimbarea pe care o vad dupa 33 de ani de America...Cert este ca sintem in parte asimilati de noua cultura si societate in care traim. Este asta important? Pentru unii poate - pentru cei mai in virsta sigur...
     Dar ce cred eu ca este important este cum sintem in fata Lui Dumnezeu ...daca sintem ai Lui si daca in comportamentul nostru lasam acest lucru sa fie vizibil. Asa cum am zis, am urmarit evenimentele din Portland. Si cum nu cunosc decit pe citiva din pastorii romani, am urmarit cum "au urcat" la amvon cind un predicator cind altul...si mi-am amintit ceva ce auzisem nu de mult despre Spurgeon si acest termen "urcat la amvon".
    Spurgeon se zice ca a avut in vizita un tinar pastor pe care l-a prezentat bisericii lui intr-o dimineata. Si tinarul pastor se urca in dimineata aceea la amvon foarte confident, poate chiar cu o doza de mindrie destul de vizibila. Doar ca dupa 10 minute de predica, tinarul a realizat ca bate apa in piua si nu are nici un fel de inspiratie. A avut destula prezenta de spirit insa sa scurteze predica si foarte abatut si coplesit de umilinta s-a dat jos de la amvon si s-a asezat pe scaun. Spurgeon a continuat si la sfirsitul serviciului tinarul i s-a adresat in privat si l-a intrebat pe Spurgeon daca intelege el ce s-a petrecut cu el in dimineata aceea.
     Spurgeon a fost foarte scurt si la subiect cu raspunsul. I-a raspuns cam in felul urmator..."Fiule, daca te-ai fi urcat asa cum ai coborit, te-ai fi coborit asa cum te-ai urcat la amvon. Pentruca un bun predicator ar trebui sa isi petreaca saptamina pe munte cu Dumnezeu ca duminica sa se poata cobori la amvon si nu invers..."
     Se potriveste asta pentru toti copiii Domnului indiferent ce pozitie sau functie au in Trupul Lui Christos - adica Biserica Lui. Doamne ajuta-ma si pe mine sa ma cobor mereu ca Tu sa ma poti ridica.
     A fost frumos la Congres? A fost...acuma si cei care au fost acolo si cei care au privit de la distante sint chemati sa fie martorii Domnului nostru in toata lumea. Asa s-a adresat fratele Brisc la sfirsit de Congres. Sa ne punem stergarul ...pentruca asa  a facut si Domnul nostru. Sa ne coborim pentru slujire, ca de la El am invatat...

No comments: