17 September 2013

INVATARURA INTELEAPTA...

"Inceteaza fiule, sa mai asculti invatatura, daca ea te departeaza de invataturile intelepte." 
Proverbe 19:27

   
Nu cred ca i-a trecut lui Solomon prin cap ca sfaturile lui se vor potrivi secolului XXI...dar parca vorbeste exact pentru generatiile de oameni care locuiesc pamintul la ora asta. Oricine poate sa afle orice, despre orice, oricind...
     Se plateau bani grei ca sa ajungi la invatatura, pe vremuri. Astazi doar googalesti absolut orice iti trece prin cap si poti sa te informezi. E buna invatatura? Cum sa nu...DAR...cind aceasta invatatura nu mai este inteleapta...trebuie sa ne oprim. Si ca sa ne oprim trebuie sa stim care invatatura este inteleapta. Si ca sa recunoastem invatatura inteleapta de cea neinteleapta trebuie sa incepem sa invatam despre intelepciune. Si Biblia spune ca inceputul intelepciunii este frica de Domnul! Iata cum vom face deosebirea intre invatatura si...invatatura.
     Ma tem insa ca ascultind tot felul de baliverne ne-am obisnuit urechea cu neintelepciuni. Iar imi vorbesc mie...si daca vi se potriveste si voua...si atunci ..."cu placere!" Si este vremea sa ne inteleptim pina se zice...astazi.

No comments: