01 September 2013

SPYGLASS STREET - FRESNO

     Imi plac casele...Imi aduc aminte cu placere de casa lui Buna, locul unde m-am nascut. Mi-amintesc de apartamentul parintilor mei la bloc. Mi-aduc aminte de casa verisorului meu, Flavius Botan din Beregsaul Mare. Ba casa lor mai avea si o cotarca...goala - unde noi copiii facusem loc de joaca.
     Si intotdeauna mi-am dorit sa am casa mea. Imi amintesc in Romania , dupa ce ajunsesem sa fiu singura ...mi-as fi dorit sa am cel putin o garsoniera a mea. 
      Asa ca nu e de mirare ca atunci cind am ajuns sa am casa mea, aici in America, mi-am concentrat o parte din energie si talent si tot ce am avut ca sa fac un cuib placut pentru fetele mele si pentru mine. 
      Am o atractie nemaipomenita sa ma uit la case frumoase. Nu neaparat cu jind, ci mai degraba sa fur cite o idee si sa incerc sa infrumusetez locul unde locuiesc. Pe vremea cind citeam contoare , trebuia sa intru in gradinile oamenilor acolo unde contorul era in spatele caselor. Am invatat o groaza de lucruri despre gradinarit...aspect, ce plante cresc bine, etc...doar observind ce si cum au oamenii plantat pe linga casa.
     Ieri, dupa zbenguiala de la Deb de acasa, am luat-o pe jos cu aparatul in mina pe strada lor si am fotografiat citeva case. Sper sa va placa. O sa le pun mai jos...
     Dar am un alt gind pe care as vrea sa vi-l impartasesc. Domnul Isus s-a dus inapoi la Tatal ca sa ne pregateasca un loc...El spune ca in casa Tatalui Sau - a Lui Dumnezeu, sint multe locasuri. Asa ca atractia mea pentru case mi se pare normala. Dumnezeu are si El o casa...un loc special unde slava Lui sarbatoreste locul. Exista ceva intens si placut si necesar - nevoia de o casa care sa ne ascunda de intemperiile de afara...de privirile rautacioase, de intuneric si frig si tot ce-i strain si neplacut. 
     Va amintiti cintarea..."Eu stiu ca am in cer o casa?" ...Dati-mi voie sa va intreb ..."Voi stiti daca aveti o casa in cer?" Daca nu stiti, incercati sa aflati cum puteti sa aveti una...

Iata casele de care va vorbeam...





















1 comment:

Marta . said...

Case de vis ...Cit de fericiti sunt oare locatarii lor. Daca il au pe Domnul cu siguranta .....