05 September 2013

INTELEPCIUNEA SUFERINTEI...

http://insightforliving.typepad.com/dailydevo/2011/12/learn-from-suffering.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+DailyDevo+%28Chuck+Swindoll%27s+Daily+Devo%29&utm_content=FaceBook

Iov 28, 1-28
Charles R.Swindoll
tradus Rodica Botan
Un om din biserica noastra nu de mult a avut o operatie la creier. Tumoarea localizata in partea frontala a craniului impingea creierul in partea din spate si incet ii eroda memoria. Cu fiecare saptamina care trecea tumoarea crestea mai mult facindu-l sa fie din ce in ce mai neajutorat. Operatia a fost singura lui sansa.

Operatia a avut succes si l-am vizitat la spital. Se vedea rana facuta de taietura care ducea peste cap de la o ureche la cealalta. Era prinsa in capse de inox ca sa tina cele doua emisfere impreuna. Cind m-am apropiat de el l-am gasit intins in pat dar zimbind. Nu a trecut mult de cind am pasit in salon sa realizez ca motivul vizitei mele a fost planuit diferit decit realitatea care se desfasura in fata ochilor mei. Ducindu-ma acolo eu am fost cel care a primit o portie prospata de intelepciune. Nu el a fost cel care a luat ceva de la mine ci am primit eu ceva de la el.

Mi-a vorbit de Domnul din momentul in care am pasit in salon si pina la plecare. Mi-a spus lucruri noi pe care Domnul i le-a descoperit. Mi-a vorbit de lectii pe care le-a invatat. Mi-a marturisit cit de coplesit este de o pace de nedescris pe care a primit-o chiar de la inceputul acestei crize din viata lui. Ce sa spun...daca vreodata am vazut un om care il are pe Dumnezeu in centrul vietii lui- asta este omul. Cuvintele i se scurgeau cu un ton blind. Cind raspundea la intrebarile mele o facea calm si fara graba...Imi spunea de fapt...

-Te rog sa nu ai pareri de rau in privinta mea...Operatia asta la creier a fost doar o posibilitate pe care mi-a dat-o Domnul ca sa ma incredintez numai in El cu toata inima mea, sa-mi arate lucruri pe care altfel nu le-as fi putut intelege.

De fapt el se bucura si sotia lui facea acelasi lucru. Intelepciunea si intelegerea ce au primit-o au eclipsat total durerea si panica.

Ce mare adevar. Prietenul meu din spital nu avea nevoie de mila ci de respect, si i l-am acordat chiar in ziua aceea. Ne-a luat-o celorlalti inainte in ce priveste intelegerea intelepciunii Lui Dumnezeu. De aceea cind el vorbeste are o noua si adinca intelegere a vietii. Cel mai mare beneficiu este ca si-a putut rearanja prioritatile in viata.

Iov ne invata o lectie de o valoare inestimabila. Cu cit mai mare suferinta cu atit mai mult intelegem ce conteaza in viata mai mult. Si acum s-o luam de la inceput: suferinta ne ajuta sa ne clarificam prioritatile si sa ne concentram pe obiectivele importante.

Care este farima de intelepciune pe care ai dobindit-o tu prin suferinta?

1 comment:

Marta said...

Cind Domnul ingaduie suferinta, sa vina peste alesii Lui ,nu lasa mai mult decit putem rabda si totodata pregateste mijlocul de a iesi din ea. El e bun cu cine nadajduieste in El. Il iubesc si ma inchin cu reverenta.