25 September 2013

De-ale lui...Napoleaon Bonaparte...


     Stiam citeva lucruri elementare despre Napoleon. Daca stau sa ma gindesc bine,  amanuntele legate de viata lui pe care le-am cunoscut sint doar citeva evenimente istorice si alte informatii neesentiale si banale. Mi-au cazut ochii aici pe niste informatii total diferite de cele pe care le aveam ...Iata linkul. Si am tradus putin pentru voi ( atita cit m-am priceput).
http://www.godtheoriginalintent.com/PDF%20Chapters/Napoleon%20Bonaparte.pdf

Editor's Note:
Napoleon si-a exprimat urmatoarele ginduri in timpul exilului pe stinca Sfintei Elena. Acolo cuceritorul Europei civilizate a avut timp sa reflecteze asupra cuceririlor lui. La un moment dat a chemat pe Generalul Bertrand ( Count Montholon) si l-a intrebat..."Poti sa-mi spui cine a fost Isus Christos?" Generalul a refuzat sa-i raspunda...Atunci Napoleon i-a spus...

The Divinity of Our Lord and Savior Jesus Christ
(Divinitatea Domnului nostru Isus Christos)
de Henry Parry Liddon

"Atunci am sa-ti spun eu. Alexandru cel Mare, Cezar, Charlemagne si eu insumi am faurit mari imperii; dar pe ce au depins aceste creatii ale geniului nostru? Pe forta. Isus este singurul care a cladit un imperiu pe dragoste, si pina in ziua de astazi milioane de oameni ar muri pentru El. Eu cred ca inteleg cite ceva despre natura umana; si iti spun, toti acestia au fost barbati in toata firea; si eu sint barbat...dar nimeni n-a fost asa cum a fost El...Isus Christos a fost mai mult decit om...Eu am inspirat multitudini de oameni si am inspirat asa o devotiune si asa entuziasm ca ei au mers la moarte pentru mine...Dar ca sa fac acest lucru a fost necesar sa fiu prezent in mod vizibil si sa creez o influenta ce electriza prin felul cum ma comportam, vorbele ce le spuneam si chiar si vocea mea. Cind am avut de-a face cu oameni si am discutat cu ei am aprins in ei flacara devotamentului in inima lor.
     Christos este insa singurul care a reusit sa miste mintile oamenilor catre lumea nevazuta si aceasta nu mai este marginita de barierele timpului si ale spatiului. De o perioada de mai bine de o mie opt sute de ani Isus Christos cere ceva ce este mult mai dificil de cerut decit orice alta cerere. El a cerut ceea ce filozofii de obicei cauta degeaba sa gaseasca la prieteni, sau tatal la copii, sau o mireasa la mirele ei sau un om la fratele lui. El cere inima. Si El o vrea intreaga pentru El. El o cere fara rezerve si conditii si in mod surprinzator, cererea Lui este satisfacuta.
    Minunat in impotrivirea in timp si spatiu, sufletul omului cu toata puterea si facultatile lui devine o anexa a acestui imperiu a Lui Christos. Toti cei care cred in mod sincer in El, experimenteaza aceasta remarcabila si supranaturala dragoste pentru El.
     Acest fenomen este nemaintilnit. Este dincolo de scopul si puterea creatoare a omului. Timpul, distrugatorul cel mare, este fara putere sa stinga aceasta sacra flacara; si timpul nu poate nici sa-i consume puterea si nici sa puna limita puterii ei. Aceasta este ceea ce ma uimeste cel mai mult si la ce ma gindesc adesea. Aceasta este ceea ce m-a convins de divinitatea Lui Isus Christos."

No comments: