25 September 2013

MARE DILEMA...



"Nu raspunde nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu semeni si tu cu el. Raspunde insa nebunului dupa nebunia lui, ca sa nu se creada intelept." 
          Proverbele 26:4




     M-am gindit sa tac si sa nu adaug nimic...ca oare ce as mai putea spune mai mult sau mai intelept decit ceea ce a spus Solomon? Dar ...nu ma pot abtine. O fi avind Solomon ceva de spus si despre limbutie ( si are - si spune...). Dar tot atita!...Macar sa intreb si poate cineva are un raspuns la intrebarea mea. 

     -Ati avut vreo experienta in care versetul de mai sus sa va fi calauzit exact spre o rezolutie corecta? Ca eu ...eu sint Stan Patitu. Mi-amintesc nenumarate exemple personale cind am incurcat nebunul si nebunia si in loc sa raspund am zis ca n-are rost sa imi pun mintea cu toti nebunii sau altadata cind ar fi fost mai de folos sa tac, m-am pomenit vorbind. Si da...Solomon are dreptate ca raspunzind unui nebun dupa nebunia lui ne face sa aratam ca am fi din aceeasi categorie. 

     La o concluzie insa tot am ajuns - si concluzia mea imi slujeste de la o vreme mai bine decit sfaturile lui Solomon...Ma tin departe de acest specimen de oameni pe cit posibil. Nu stiu ce anume trebuie facut: poate treci strada, poate schimbi directia, poate faci ureche surda, poate ignori...ca uite...si imi aduc acum aminte de o vorba de-a lui Buna mea care zicea de unii oameni ca e bine sa nu iei nici apa din acelasi loc cu dinsii. Asta pentruca in Romania cu ceva vreme in urma oamenii mergeau cu galeata la fintina sau la cismea si acolo...era internetul cu toate stirile de ultima ora. Si cam atita...ca pina la urma toti stim sa citim ce spune Solomon. Ce inteleg?!...ei...asta e la alegerea fiecaruia...

     

No comments: