29 September 2013

PREDICA DE AZI...

   
 Nu pot spune ca pastorul meu mi-a spus ceva nou astazi. Doar ca ce am ascultat a fost intr-o forma cit se poate de...practica. Eu asa am luat-o...Adica m-am gindit la cele spuse de el si am transformat mesajul intr-un fel de tema de casa ( personala), formata din citeva ecuatii bine gindite la care trebuie sa dai raspunsuri foarte bine gindite bineinteles, ca altfel nu poti rezolva ecuatia. Si ecuatia este foarte importanta, dat fiind ca eternitatea este o perioada foarte lunga ca sa nu poti sa-ti permiti sa o neglijezi.
     Subiectul predicii a fost "Sigur de salvare". Ar putea fi un semn de exclamare la sfirsit sau un semn de intrebare - depinde de cum iti faci tema - asa am considerat eu.
     Pare ca in viata noastra de credinta este nevoie de o examinare, de experienta si de evidenta ca sintem ai Lui, ca sintem mintuiti.
     
Necesitatea Examinarii:
Mi s-a parut proaspat versetul din 2 Corinteni 13:5..."Pe voi insiva incercati-va daca sinteti in credinta. Pe voi insiva cercati-va"...Nu vi se pare asta ca o ecuatie cu o...necunoscuta? Pentruca in Matei 7:21-23 citim..."Nu orisicine-Mi zice:" Doamne, Doamne!" va intra in Imparatia cerurilor, ci celce face voia Tatalui Meu care este in ceruri. Multi imi vor zice in ziua aceea :"Doamne, Doamne! N-am proorocit noi in Numele Tau?N-am scos noi draci in Numele Tau? Si n-am facut noi minuni in Numele Tau?Atunci le voi spune curat: Niciodata nu v-am cunoscut; departati-va dela Mine, voi cari lucrati faradelege".

Partea asta m-a pus cel mai mult pe ginduri. Am sa dau textele din restul predicii dar am sa ramin cu gindul la fraza din 2 Corinteti 13:"Pe voi insiva incercati-va daca sinteti in credinta. Pe voi insiva cercati-va". Dintre toate mincunile pe care le putem spune, minciunile pe care ni le spunem noua insine sint cele mai daunatoare. Nu stiu de ce ne mintim...ca si betivii care se mint ca nu sint alcoholici pina nu fac ciroza la ficat...ca si fumatorii care nu cred ca au o problema pina nu-si fac plaminii scrum...si astea sint doar exemple usor de aratat, de identificat. Fiecare din noi stim care este minciuna noastra preferata...cu ce anume ne amagim? Si de ce? Cred ca este timpul sa ne examinam fiecare in sinea noastra  si sa fim corecti si sinceri cu raspunsul. De el depinde siguranta salvarii noastre. De el depinde unde ne petrecem eternitatea.
.................................................................................

Mai jos am sa redau schita predicii in continuare:

Necesitatea Experientei:
Ioan 3:3-7

1. Sa recunosti ca esti un pacatos. Romani 3:23

2. Sa realizezi ca nu te poti salva singur.
Galateni 2:16
Efeseni 2:8-9

3. Sa te pocaiesti de pacatele tale.
Marcu 1:14-15
Faptele Apostolilor 3:19
Faptele Apostolilor 20:20-21

4. Sa te bazezi doar pe Christos pentru salvarea ta.
Ioan 10:9
Ioan 14:6
Faptele Apostolilor 4;12

5. Sa-l primesti pe Christos ca Domn si Salvator personal.
Ioan 1:11-12

Necesitatea evidentei:
Matei 7:19-23

1.Roada firii pamintesti
Galateni 5:15-21

2.Roada Duhului
Galateni 5:22-23

Roada:
Ioan 15;16
Ioan 15:4

Mai multa roada:
Ioan 15:2
Evrei 10:11

Si mai multa roada:
Ioan 15:8
Iaon 15:5

2 comments:

cherie said...

Obiectez impotriva ordinei etapelor. Eu :
1. Realizez ca sunt pacatoasa,
2. Ma caiesc pentru pacatele mele...
Dar 3,4, etc.... sincer nu prea stiu ce vreau. Nu vreau viata vesnica. Nu-mi place vesnicia.
Sigur, asa cum nu vreau viata vesnica nici pedeapsa vesnica nu vreau. Dar nu este dupa cum vreau...
Vreau sa fiu pedepsita cat merit bineinteles, apoi in focul Ghenei sa arda sufletul meu, disparand propriu zis ...
Vreau orice o fi, dar nu vesnic...
Insa cine stie cum o fi acolo? Nici biblia nu spune clar. Ne lasa o speranta pentru fiecare cum spera sa fie ...

Rodica Botan said...

Cherie...puteam sa fiu sigura ca obiectezi. Stii...nici eu nu sint de acord cu gravitatia...si mai am si altele cu care nu sint de acord. Doar ca ele sint asa cum le-a creiat Cel ce le-a creiat. Cine sintem noi sa spunem ce si cum. N-am creiat focul si nici apa si nici spatiul si nici timpul. Vesnicia exista in afara vointei noastre. Singura alegere pe care o putem face este...cum o sa ne-o petrecem sau unde...Biblia nu spune tot; doar ce este necesar sa stim. Si ne lasa sa alegem daca vrem sa stim mai mult. De ars...focul arde pina se consuma aici pe pamint. Acolo insa in vesnicii Biblia spune ca focul este vesnic. Eu am ars un pic aici pe pamint si stiu cum este prajit...n-as vrea sa consider o a doua experienta acolo...No, no. no...mi-a fost destul. Si cind te gindesti ca focul poate fi ceva sufletesc...remuscari, etc. Nici atit!!!