27 September 2013

Un drum croit prin adincimi...



“Nu esti Tu Acela, care ai uscat marea, apele adincului celui mare, si ai croit in adincimile marii, un drum pentru trecerea celor rascumparati?

Isaia 51:10

Si cind te gindesti ca asta este poporul care a cirtit in pustie si a pus la indoiala puterea Lui Dumnezeu. Asta este poporul care si-a facut mai tirziu un vitel de aur adunind intre ei podoabele lor cele mai pretioase si faurind din ele un idol la care sa se inchine. Si nu ma gindesc decit paralel la poporul Israel. Ma gindesc la noi, cei care in viata noastra am trecut cel putin odata prin mijlocul marii…prin mijlocul imposibilului; vorbesc de cei care au avut experiente cu Dumnezeu dar care inca mai cirtim si ne indoim, si inca ne mai risipim podoabele ce ne-au mai ramas pe scopuri indoielnice daca nu mai rau…
     Doamne nu ne lasa sa ne luam ochii de la Tara minunata pe care ai pregatit-o pentru noi; nu ne lasa sa umblam bezmetici prin pustia acestei lumi fara directie, fara tinta, fara Tine…

2 comments:

cherie said...

Stiu ca biblia ne cere sa fim perfecti ca doar cei care reusesc sa fie perfecti ajung sa vada imparatia cerurilor....
Imparatia cerurilor este in sufletul nostru si doar cand suntem perfecti sufletul ajunge o imparatie a lui Dumnezeu.
Dar Iisus a venit pentru pacatosi, pentru cei care gresesc. Petru nu s-a lepadat de trei ori de el ? Petru nu s-a fastacit cand a fost vorba sa stea la masa cu cei netaiati imprejur asa cum facea si ii ceruse Iisus ? A pacatuit Petru ?
Sau Pavel, excepand greselile de inainte de a-l urma pe Iisus, n-a gresit el niciodata ?
Ce inseamna iertarea lui Iisus?
Intreb si eu asa... Ce cred eu, cred!

Rodica Botan said...

Biblia ne cere sa ne straduim. Biblia ne spune ca a fost imposibil pentru om de aceea nu s-a gasit nimeni in afara de Christos sa poata sa traiasca fara pacat. Dar Biblia ne spune si sa ne straduim ca prin straduinta noastra sa aratam lumii catre Cel ce poate , catre Domnul Isus si catre Tatal.
El a pus ceva din Imparatia Lui in sufletul nostru- si asta este gindul vesniciei...si a suflat in noi din Duhul Lui- de aia de multe ori cind facemlucruri nepotrivite duhul din noi se supara si ceea ce numim noi constiinta incepe sa ne mustre si sa nu ne lase in pace. Ai dreptate ca si apostolii au pacatuit...dar toti pina la urma au murit pentru credinta lor in Domnul Isus. Ce inseamna iertarea lui Isus? Inseamna viata vesnica pentru toti pacatosii...chiar si pentru tilharul de pe cruce. Tu stii multe cherie...si le stii bine...Si eu stiu multe- dar stiutul imi vine mai usor decit traitul...La asta ma strufoc- sa traiesc ce stiu...:)