01 August 2013

A PUS IN NOI CHIAR SI GINDUL VESNICIEI...




Lucrez la una dintre cele mai mari companii de gaz si electric din California- daca nu chiar cea mai mare. Si decind lucrez la ei, vreo 28 de ani numai, programele la care am lucrat nu apuca sa fie asimilate in totalitate de noi, lucratorii - pina cind se schimba cu alte programe. In curind vom trece la GIS si pentru acest program complicat compania investeste sume enorme si timp si energie si ne inscribe la clase speciale unde sa invatam noile proceduri. Dar noile procese in loc sa faca treaba mai usoara vor lua de 8 ori mai mult timp pentru fiecare treaba . Motivul este minutiozitatea cu care compania vrea sa inregistreze intr-un singur loc toata informatia pe care o poate culege despre orice tranzactie ori detaliu. Unele dintre informatiile pe care le stocam in computer par ca nu au nici o valoare – dar , undeva, cineva, cindva…s-ar putea sa aiba nevoie de o asemenea informatie - deci trebuie pastrata.
     M-am gindit la Cartea vietii unde este inregistrat tot- absolut tot ce facem, ce spunem, ce gindim. Omul parca vrea sa fie ca si Dumnezeu – sa stie tot. Si daca nu omul de rind linistit care-si vede de treaba lui si ar vrea ca si restul lumii sa faca la fel, atunci guvernul cu siguranta – ca el ar vrea sa stie tot despre cetatenii lui. Cu actele astea teroriste din ultima vreme guvernul si-a insusit tot mai multe libertati sub scuza protectiei pe care ne-o ofera. Am fost pentru niste analize la doctor si desi nu eram un pacient nou , m-au surprins cu intrebarile pe care mi le-au pus- si cind am intrebat de ce, mi-au spus ca Obamacare este motivul. Guvernul vrea sa stie de cite ori pe zi isi pune omul supozitor si de cite ori il doare capul. Si in curind va stii absolut totul despre noi.
     In urma cu putin timp…pe vremea cind nu toata lumea avea computer sau cunostiinte despre computer, existenta unei “carti’ in care sa fie scrise toate detaliile vietii noastre parea un lucru greu de conceput. Biblia insa nu a fost scrisa nici azi si nici ieri…ci exact pe vremea cind o asemenea carte cu astfel de detalii era imposibil de imaginat.
     Pentru cei care nu cred in existenta Lui Dumnezeu astfel de detalii ar trebui  sa-i deranjeze, sa fie o provocare la a aprofunzi inca si din nou vechile conceptii gresite.
    In excursia asta in Israel am descoperit in muzeu bucati de informatii, table scrise, toate legate de personaje biblice dar care necredinciosii au refuzat sa creada ca au existat vreodata  pentruca Biblia era singura sursa care amintea despre ei. Dar tot mai mult iasa la iveala de sub darimaturi frinturi de documente care atesta ca Biblia este corecta in toate afirmatiile ei si. (David de exemplu nu este o legenda asa cum s-a crezut- in ultimii ani au descoperit un document de pe vremea lui).
     Daca necredinciosii ar trebui sa renunte la vechile conceptii, noi credinciosii ar trebui sa crestem in credinta noastra. Tot ce scrie in Biblie a fost, este si se va dovedi ca va fi, exact asa cum scrie. Dumnezeu ne-a inzestrat cu o capacitate intelectuala de nebanuit. Oamenii de stiinta spun ca doar 3% din capacitatea pe care o avem este folosita. Dumnezeu a pus in noi o foame dupa cunoastere si intelegere, si cine cauta …gaseste! A pus in noi chiar si gindul vesniciei…Si a pus acest gind in noi cu un scop.

No comments: