26 August 2013

DACA AM PUTEA SA VEDEM SUFLETUL...


     E dupa amiaza; o zi in care mi-am stors mintea sa fac fata celor 8 ore de invatatura. Cita straduinta pentru o slujba care sa acopere nevoile noastre fizice. Dar nu sintem numai trup...avem si suflet. Cit si ce facem pentru suflet? Cit ne intereseaza cum arata sufletul? Sintem intens preocupati cu figura noastra exterioara...cheltuim timp si bani ca sa aratam bine. Unii fac exercitii intense...timp indelungat si multa energie consumata pentru a intretine un trup sanatos si frumos. Cum arata insa sufletul din noi?
    Ma gindesc uneori ca sufletul unora dintre noi arata ca si cineva dehidratat, flamind, neingrijit...Daca sufletul ar fi vizibil, ne-ar fi rusine sa iesim in public...
    Ma bate insa un gind...Intr-o zi...sufletul va fi vizibil...Cum o sa arate oare?

2 comments:

cherie said...

In general... imi dau seama cum este sufletul fiecaruia dupa cum arata si cum se poarta. Sigur nu este o corespondenta, daca arati frumos pe dinafara nu inseamna ca arati la fel si la suflet dar ceva din exterior oglindeste mereu cum este sufletul si majoritatea ne dam seama de sufletul celorlalti. (daca ne straduim sa aflam... Daca ne-ar interesa... si bineinteles daca celalalt nu se straduieste sa ne pacaleasca)

Rodica Botan said...

E adevarat...ici si colo vezi cite un suflet frumos...
Cum zici...trebuie sa si vrei sa vezi...si uneori se vede si la distanta...cherie...
:)