15 August 2013

USA




“Eu sint Usa. Daca intra cineva prin Mine, va fi mintuit; va intra si va iesi , si va gasi pasune.” Ioan 10:9 ( Domnul Isus spune acest lucru).

Citind versetul acesta m-am gindit la religia adevarata. Ascultam un crimpei de predica zilele trecute si Yusuf Michael, un pastor egiptean vorbea de biserica vizibila- si ca ea nu este adevarata biserica, sau ceva in genul asta. Si banuiesc ca avea dreptate in dreptul unor biserici care au o forma dar n-au continut.
Ce simplu este acest verset si ce mult spune. Biserica adevarata il are pe El. De fapt El este Usa…si numai cine intra prin El are viata vesnica. Am vrut sa ma gindesc un pic la o usa si ce poate acea usa sa insemne pentru noi.
Ok…imaginati-va un party – se tine o sarbatoare undeva la care este multa lume invitata. Esti asa de aproape de ce se petrece inauntru. Auzi vocile vesele ale celor care se bucura inauntru, auzi clinchetul tacimului pe farfuriile de portelan…si te desparte de starea de bine ce se petrece dicolo…asa de aproape de tine…doar o usa…Si daca nu intrii pe usa respectiva nu poti intra in camera ospatului. Intrii pe alta usa , te aflii in alta parte.
 Domnul Isus spune ca prin El se poate intra si se poate iesi…ai libertate totala. Prin aceasta usa ajungi la pasune, adica la starea suprema de fericire si libertate si multumire. Considerind ca am fost comparati cu oaia, pentru o oaie nu exista loc mai potrivit decit pasunea. Oaia nu stie sa isi caute pasunea singura. Daca pastoral nu o duce la o pasune buna, oaia cu inteligenta ei de …oaie… sta pe loc si maninca iarba pina la radacina ei chiar daca la o palma de loc este o pasune excelenta. Oaia nu se stie duce nici la apa…Si chiar cind e dusa, trebuie sa fie dusa la ape linistite ca se sperie de clipocitul apei. Doamne fereste sa ajungi sa traiesti depinzind de creierul unei oi…
Dar El este Usa…intrarea intr-o viata imbelsugata. El este Usa, care ne asigura libertate. El este Usa – Usa care deocamdata sta deschisa si poate oricine sa intre. El nu este Religie- El este Usa spre mintuire. Asa ca daca esti religios…de orice religie ai fi, ar trebui sa te gindesti bine daca ai intrat pe Usa…ca formele si dogmele si traditiile, de orice forma si denominatie ar fi, sint egal cu zero daca n-ai intrat pe Usa care este Christos. Biblia nu promoveaza o religie- Biblia ni-l ofera pe Christos. Oricine il cauta este asigurat ca Il si gaseste.

Tu…da… tu cel care citesti aceste rinduri…L-ai gasit?Ai intrat pe Usa?

No comments: