27 August 2013

DACA-I MARTI...NU-I MIERCURI...

      Binecuvintata dimineata. Mi-am adus aminte fara nici un efort cite binecuvintari a revarsat Dumnezeu peste mine si peste casa mea. Am citit putin din Biblie despre citeva din miracolele pe care le-a facut Domnul Isus si mi-a picat fisa la niste amanunte mici dar cred eu insemnate.
      In primul rind oamenii au cerut sa li se dea ceva...vedere, viata, sanatate, etc. Si abia dupa aceea au primit. Biblia spune ca nu avem pentruca nu cerem sau cerem cu scopuri mirsave. Si nu cerem de multe ori pentruca nu ducem lipsa...Si cind facem cereri trebuie sa le facem cu multumiri si cu credinta ca am si primit raspunsurile la cereri. Mi-am mai amintit ca credinta este in El. In ziua de astazi se practica tot felul de credinte - traim intr-o lume pagina care crede in orice ( cica toate drumurile duc la ...virf) dar de fapt aceste credinte nu duc nicaieri - orizontul lor este acum si aici. Pina si musulmanii care cred in Paradis nu sint siguri ca ajung acolo din moment ce nici Mahomed nu a fost sigur de acest lucru.
      O zi noua imi sta in fata - o zi in care pot sa aleg cel putin atitudinea pe care sa o am daca nu altceva. Am ales sa imi deschid sufletul in fata voastra si sa vedeti omenescul neputincios din mine, nu odata...Viata de credincios este o lupta continua. S-ar dori sa fie o crestere, o maturizare. Asa cum creste copacel un copil si se maturizeaza in timp, asa si noi crestem in credinta care este o incredere neclintita in El. Si cresterea se face prin experiente personale, asa cum un copil creste si invata experimend . Odata ce a atins soba fierbinte stie sa nu mai puna mina pe ea data viitoare. Asa si noi invatam uneori cu suspine. Domnul Isus desi Fiu de Dumnezeu s-a pregatit pina la 30 de ani pentru lucrarea care o avea de facut.
     De ce spun toate acestea?... Plutesc pe apa vietii si eu in barca mea asa cum plutiti si voi in barca voastra. Fiecare avem idealurile si dorintele noastre si credintele noastre. Nu am cu ce sa ma laud decit ca stiu care imi este destinatia si mai stiu ca Cel care a umblat pe ape poate sa-mi duca barcuta la destinatia respectiva. Si tare as dori sa va pot face sa va ginditi un pic la aceasta destinatie si la nevoia unei relatii strinse si intime cu Cel care poate porunci chiar si valurilor si furtunii sa se potoleasca...Va doresc o zi minunata pe intinsa Mare a vietii...valuri usoare ...soare suficient...si adieri placute!

No comments: