07 August 2013

TINUTA DE...VITEAZ INCREMENIT!!!



     “De ce sa fii ca un om incremenit, ca un viteaz, care nu se poate ajuta? Si totusi, Tu esti in mijlocul nostru, Doamne, si Numele Tau este chemat peste noi. De aceea nu ne parasi!” Ieremia 14:9
…………………..
     Am rasfoit un pic Biblia azi dimineata. Cautam ceva…nici eu nu stiu ce. Versetul asta era subliniat. Probabil de zeci de ani…statea acolo intre paginile Bibliei – monument de aducere aminte a altor momente de cautari si slabiciuni si nelamuriri.
     “De ce sa fii ca un om incremenit, ca un viteaz, care nu se poate ajuta?” Faina intrebare…si cine s-a gasi sa raspunda la aceasta intrebare? “Ca un viteaz care nu se poate ajuta”…nu vi se pare ca ceva suna tare …familiar?
      Sintem victoriosi prin definitie. Stim cum se va termina confruntarea finala: pentru lume si pentru noi…si totusi …in fata asalturilor celui rau stam de multe ori la fel de incremeniti ca si un viteaz care nu se poate ajuta. In fata celui rau cind arata cu degetul catre noi sa ne acuze avem aceeasi pozitie a viteazului incremenit care nu se poate ajuta. El a purtat pacatele noastre si a fost osindit pentru noi ca sa ne dea libertate - dar noi inca stam de multe ori ca si un viteaz incremenit…care nu se poate ajuta.
     Nu vi se pare ca trebuie sa ne schimbam tinuta? Ori sa nu ne mai credem ca sintem…viteji - ci niste slabanogi fricosi?

No comments: