04 October 2012

TE DECIZI? ALEGEREA ESTE NUMAI A TA...

     "Iadul nu este decizia Lui Dumnezeu - este decizia omului"...asa spunea vocea de la radio. Eram in bucatarie si ma delectam cu un borcan de zacusca primita de la mama lui Danny, ginerele meu. (Da...romanii mai fac si aici in America zacusca...si asta e facuta chiar din rosii, ardei, vinete, ceapa din gradina...multumesc Estera!!!!! )
     Si cit eram eu de preocupata sa gust aceasta opera de arta culinara...cind am auzit de iad...am tresarit.  Spunea cineva ca singurul predicator pe care ar vrea sa-l auda predicind despre iad este Moody- pentruca el cind predica despre iad se oprea la mijlocul predicii si plingea. Foarte rar se mai predica despre iad in zilele noastre - pe undeva cred ca si in biserica s-a impamintanit ideea ca trebuie sa atragi cit ami multi oameni si deci trebuie sa alegi subiecte care sa-i intereseze sau sa-i distreze; si despre iad...nu prea vrea nimeni sa auda. Toate sint ca in comert...cerere si oferta. Oare asta intentioneaza Dumnezeu sa faca? Sa adune multi oameni si sa le incinte urechile cu povesti interesante  sau... sa sune clopotul sa auda toata lumea ca satul e in primejdie - ca ceva teribil este pe cale sa se intimple...!?
     Asa ca...pe de o parte m-am delectat cu zacusca ( am golit o jumatate de borcan) si pe de alta parte m-a clopotit gindul iadului ...si am incercat sa-mi imaginez vesnicia in intuneric - departe de Dumnezeu si de tot ce este bun si frumos.
     Oamenii descriu iadul cum ii duce imaginatia- unii chiar il descriu in mod comic pe cind altii in mod grotesc. Cele mai groaznice caracteristici ale iadului mi se par doua...ba trei...In primul rind vesnicia . Sa petreci vesnicia...eternitatea...in cele mai groaznice conditi, in cele mai teribile conditii .
    Uneori avem dureri: ca-s de trup, ca-s de suflet oridecare ar fi - dar le rabdam ca stim ca se vor opri la un moment dat - si asta ne ajuta sa trecem mai usor prin suferinta. Dar sa stii ca ceea ce simti- durere, groaza, neliniste, etc...sint pentru o vesnicie - si niciodata nu vor inceta - si niciodata n-ai sa scapi de ele...poate exista ceva mai greu ?
     Apoi regretul. Sa stii ca ai fi putut sa alegi diferit. Sa stii ca au fost sanse, ca ti s-a spus, ca ai fost implorat... Ca ti-a trecut prin cap sa primesti mintuirea care era de gratis, dar ...ai alungat gindul ala ca erai preocupat cu te miri ce lucru minor, ca ai aminat. Sau ti-a fost rusine...sau incapatinat...sau ...sau...
     Daca am intelege ce reprezinta Dumnezeu...si am intelege ca toate lucrurile si valorile alea vor fi dincolo de o prapastie, departe de noi ( ginditi-va la Lazar si la bogatul - si prapastia dintre ei - prapastie care nu poate fi trecuta)...ginditi-va la pace...la liniste...la confort...la bucurie, la dragoste...ca fiind sterse pentru totdeauna din viata voastra. Va puteti imagina asa ceva? Ei asta-i tabloul iadului.
    Si nu numai...imaginati-va acuma ca n-o sa fiti singuri- ci impreuna cu oameni care pot fi dintre criminalii care populeaza cele mai grele inchisori...cu hotii si cu lingusitorii si cu stricatii si ticalosii lumii acesteia. Pentru totdeauna inchisi in timp si spatiu - sigilati pentru eternitate...
    Si ma intorc la fraza care m-a facut sa ma cutremur gindindu-ma la iad..."Iadul nu este decizia Lui Dumnezeu - ci este decizia omului!"...De ce va spun toate acestea? Pentruca..."Atit de mult a iubit Dumnezeu lumea incit a trimis pe Singurul Sau Fiul pentruca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica".
     Si acum cititorule...te declar stapin si responsabil de propria ta soarta. Nu poti sa spui ca nu ti s-a spus, ca n-ai stiut, ca a fost prea greu, ca n-ai avut conditii...Domnul Isus spune:"Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati"...El va cheama...Veti raspunde? Eu nu-s mai buna ca niciunul dintre voi- dar am raspuns ...ca vesnicia e prea lunga ca s-o petrec in iad...

3 comments:

cherie said...

Nimic nu este gratis ! :))
Nu se poate si cu "pacatul sub pres" si cu sufletul in rai !

Rodica Botan said...

Imi place fraza ta...si e drept. Exista un pret care trebuie platit- pentru orice- si intotdeauna.
Dar rascumpararea omului era asa de scumpa ca el insusi n-ar fi putut sa se rascumpere niciodata.
Asta are crstinismul diferit de celelalte religii. Christos da sansa celor fara nici o sansa...
Mintuirea e gratuita. Rasplatirile vin in urma ascultarii si implinirii. Dar si daca sint sarac lipit si fara nici o rasplata ( ca n-am facut mare lucru) tot as vrea mai degraba sa ma plimb pe strazi de aur , cu miinile in buzunar, decit sa petrec vesnicia in iad.
Mintuirea nu este o rasplata pentru ce am facut noi pentru noi...ci pentru ce a facut Christos pentru noi. Pretul trebuia platit- si El L-a platit in locul nostru. Pacatul nu mai este sub pres- a fost spalat si haina minjita ARUNCATA IN MAREA UITARII...SINTEM LIBERI - dar numai daca vrem...altfel putem sta in robie pentru o eternitate...

cherie said...

Ce inseamna "sa vrem?" Exista cineva care vrea sa se duca in iad? Dar cand faci ceva rau, chiar daca ti se intuneca mintea pentru o clipa si poti da vina pe diavolul (din tine) ai ales! Gata! Cum sa te mai razgandesti ? Fapta este facuta, regretul si scuzele sunt zadarnice. Nimic nu mai poate fi schimbat !
Cum sa sa te mai intorci din iad ?
Pai cale de intors nu mai este, fapta este facuta, nimic nu se mai sterge...
Crezi ca iti ceri scuze si esti iartat? Oricine isi cere scuze si cere iertare... Oricine ! Tu ierti?
Tu uiti ?