03 October 2012

PERICOLUL IN AMERICA

Asta ( ce scrie mai jos) se spunea acum vreo 4 ani...iar astazi...astazi sintem exact unde am fost atunci. Nu din cauza lui Obama cit din cauza noastra. Ca ne-am pierdut directia, valorile si chiar si bunul simt cind L-am inlaturat pe Dumnezeu din mai toate departamentele vietii noastre si L-am inchis in Biserica, sa stea cuminte acolo. Ba chiar si acolo ar vrea unii sa faca reforma si sa mai cionteasca din Biblie...sa schimbe definitia "familiei"...sa dea libertate de a ucide pe cei mai nevinovati dintre cetatenii acestei tari- lucru pe care il cer in numele drepturilor femeii ( Eva nu e multumita cu drepturile care le-a capatat in Eden)...etc. De ce sa nu ne insusim si ultimul blestem al Bibliei ( acela de a scoate sau a adauga ceva la Cuvint)?
Si in curind vom vota...daca asta mai conteaza...ca si cind n-am votat deja pe Dumnezeu afara din America...


.......................................
Unii oameni detin un vocabular cu un potential de a pune impreuna ideile in asa fel incit sa poata sa ne faca sa intelegem lucruri pe care altfel nu le-am putea intelege. Acest citat vine din Republica Ceha. Cineva de-acolo a inteles ce se intimpla pe la noi...si concluzia mea este ca...avem tare mult de lucru.

"Pericolul in America nu este Barack Obama, ci masa de oameni, de cetateni, care au fost capabili sa incredinteze Presedintia unui om ca Obama. Ar fi mult mai usor sa limitezi sau sa recuperezi greselile presedintiei lui Obama , decit sa restaurezi mult si necasarul "common sense"(discernamintul), si o buna judecata unei mase de alegatori care de bunavoie au ales asa un presedinte. Problema este mult mai adinca si mult mai serioasa decit Domnul Obama, care nu este decit un simptom al problemei care imbolnaveste America. Dind vina, blamind pe printul nebunilor, n-ar trebui sa orbeasca pe nimeni din confederatia de vest la adevaratul inculpat - nebunii care l-au ales. Republica ar supravietui lui Barack Obama, care nu este decit un...simplu nebun. Dar este putin probabil ca va supravietui unei multitudini de nebuni ca si cei care l-au facut pe acesta presedinte."

..............................................

"The danger to America is not Barack Obama but a citizenry capable of entrusting a man like him with the Presidency .It will be far easier to limit and undo the follies of an Obama presidency than to restore the necessary common sense and good judgment to a depraved electorate willing to have such a man for their president. The problem is much deeper and far more serious than Mr. Obama, who is a mere symptom of what ails America . Blaming the prince of the fools should not blind anyone to the vast confederacy of fools that made him their prince. The Republic can survive a Barack Obama, who is, after all, merely a fool. It is less likely to survive a multitude of fools such as those who made him their president."

4 comments:

Cristina said...

Prietenii lui AC, ONU, si-au indeplinit misiunea: au adus America in ruine. Daca America ar sta pe genunchi, Dumnezeu ar putea-o repara.

cherie said...

Nu stiu cum este treaba in America, dar de aici alegerea unui presedinte negru a dat foarte bine pentru democratia de acolo...
Avand in vedere insa ce se intampla in Romania de cand am intrat si noi pe "mirificul teritoriu al Democrtatiei", tind sa cred ca va agitati degeaba. Nici Obama nici populatia care l-a votat nu sunt responsabili de "starea natiunii". Cineva acolo sus are impresia ca stie ce trebuie facut si are si forta de a face ce isi doreste. Bancherii au descoperit puterea pe care o au.
Si cand te gandesti ca banii lor sunt de fapt banii nostri care sunt depusi la ei... Cu banii nostri fac ei bani, imprumutandu-ne cu camata tot pe noi....
Dar ce zic eu... Stim de mult asta...

Rodica Botan said...

Cherie...n-ai gresit...
Insa majoritatea Americanilor nu-s interesati decit de culoarea banilor acuma. Si ai dreptate...noi dam din gura cit vrem dar cei la putere din umbra trag sforile. Cei care numara voturile sint mai importanti decit cei care voteaza in ziua de azi...

Cristina said...

Nu inteleg cum alegerea unui jumatate negru/jumatate alb are legatura cu democratia. Adica cine a fost ales pina acum nu a fost ales democratic?

In America nu ar trebui sa fie democratie. America este o republica, nu o democratie.