31 October 2012

Evanghelizare sau...basculante spirituale?!



     O marturie interesanta am auzit ieri. Individul respectiv  spunea ca fiind elev la liceu in primii ani, profesoara de istorie i-a spus intr-o zi sa stea putin dupa ore sa vorbeasca cu el. Stia ca este copil de credinciosi asa ca i-a dat un sfat. I-a spus sa experimenteze ceva – si anume sa aleaga 5 copii dintre colegii lui pentru care sa se roage pe parcursul acelui an scolar- si cind o sa simta momentul potrivit, sa le spuna despre Christos.
   Spunea el ca si-a ales 5 colegi. Unul dintre ei era cel mai popular baiat din liceu- imbracat cu o jacheta de piele si cu un aer smecheros tot timpul. La un moment dat in timpul anului s-a apropiat cumva timid de acest baiat si i-a spus ca vrea sa vorbeasca ceva cu el. Si i-a marturisit credinta lui in Isus Christos si l-a intrebat daca nu vrea si el sa-l cunoasca pe acest Isus. Marea i-a fost mirarea cind cel intrebat a raspuns favorabil si i-a spus ca este chiar interest sa stie mai mult despre Isus si L-a primit pe Isus ca Mintuitor personal chiar in acel moment. Mai spunea respectivul ca dupa 9 luni acest baiat a murit de o tumoare la creier…si abia atunci a inteles planul minunat a Lui Dumnezeu si a fost fericit ca Dumnezeu l-a ales pe el sa-l duca la implinire. Tot el spunea ca sotia lui era printre cei 5 colegi pentru care s-a rugat in anul acela.
     Mare impact poate sa aiba rugaciunea. Altcineva spunea ca zilnic ar trebui sa avem o conversatie cu Dumnezeu. Sa ascultam ce are sa ne spuna( Cuvintul Lui) pentru cel putin 15 minute, sa-I spunem ce avem de spus( in rugaciune) cel putin 15 minute si sa spunem despre El cuiva…inca 15 minute. Asta ar fi un process de evanghelizare care sa aiba success.
     Din nou, va spun din spicuirile de astazi...Evanghelizarile in masa sint mai greu de realizat si nu toti sintem chemati la o asemenea evanghelizare. Dar sintem cu siguranta - fiecare din noi chemati la evanghelizare. Domnul Isus desi a vorbit de multe ori multimilor de oameni, cea mai mare parte din timp mergea din loc in loc si vorbea cu un singur individ. S-a dus pina la fintina lui Iacov numai sa intilneasca o femeie foarte pacatoasa…Pentru el fiecare suflet era atit de valoros incit a hotarit sa-l rascumpere cu Insasi viata Lui. Si pentru noi sufletele oamenilor ar trebui sa aiba aceeasi valoare. Christos a murit pentru fiecare in parte…si este datoria noastra sa facem oamenilor cunoscut acest lucru.
    Noi cautam tot felul de scopuri in viata desi la o privire mai atenta scopul nostru real ar fi sa-L vestim pe El, acolo unde sintem, cu miloacele pe care le avem. Ascultam deunazi pe cineva povestind cum in tinerete era hotarit sa spuna oamenilor despre Dumnezeu dar felul cum o facea ii departa pe oameni de Dumnezeu si mai mult. Zicea el ca se apropia de oameni si atitea avea sa le spuna ca era ca o basculanta care isi varsa continutul deasupra cuiva si-l ingroapa acolo. Omul cu care vorbea nu avea nici o sansa sa se apere de el- ca el stia toate raspunsurile si la intrebarile pe care nu i le punea nimeni…Pina cind intr-o zi a realizat ca Domnul Isus nu facea asa. La fintina lui Iacov El ii cere femeii apa ca sa bea. O lasa pe ea sa-I spuna ce avea de spus si abia apoi ii ofera si El ceva de care ea avea mare nevoie.
    M-am gindit atunci la tinarul bogat, cu care a stat Domnul Isus de vorba. Cita conversatie trebuie sa fi fost intre ei…Tinarul i-a spus Domnului Isus cum a trait din copilarie implinind poruncile…devenind un om foarte religios. Domnul Isus nu incepe conversatia cu el asa cum o facem noi. Noi am fi vorbit cam asa cu tinarul asta…
-Asculta tinere…sti care-i problema ta? Tu trebuie sa faci... cutare si cutare lucru ca altfel ai sa ajungi in iad…Uite ce fac eu. Si apoi ne prezentam rezumeul nostru lung si pompos.
     Domnul Isus nu procedeaza asa. Il lasa pe tinerel sa-I spuna tot ce are pe suflet…si abia cind acesta intreaba ce trebuie sa faca ca sa mosteneasca viata vesnica, Domnul Isus ii raspunde. Si in loc sa-l acuze cind acesta pleaca nemintuit…ii pare rau de el…
     Asa ca, jobul nostru ramine acela de a spune oamenilor despre Christos. Acolo unde ne-a pus. La oamenii cu care intram in contact. In fiecare zi…Numai ca nu putem sa dam oamenilor ce nu avem. Si nu putem sa avem daca nu luam de la El. Relatia cu El este importanta. Noi sintem numai un mijloc de transport- doar ca trebuie sa stim cum sa distribuim ce am primit si sa nu omorim oamenii spiritual basculind ce avem in noi in capul lor. Cine cere intelepciune…o capata daca cere cu gindul de a-L proslavi pe Dumnezeu…Eu zic sa cerem…

No comments: