18 October 2012

CE AM LEGAT ...SI CE-AM DEZLEGAT...

    Vorbeam la telefon acuma seara cu fata mea cea mica. Din cite ne luptam sa facem , sa avem, sa stapinim pe lumea asta - cu nimic nu plecam de aici decit cu...relatiile dintre noi. Biblia spune ca ce vom lega pe pamint va fi legat si in ceruri si ce vom dezlega pe pamint va fi dezlegat in ceruri. Ii spuneam ca imi pare bine ca asa cum sintem apropiate aici asa vom fi si dincolo.
     Ceea ce face o relatie sa fie puternica este dragostea. Si despre dragoste Biblia spune ca este din Dumnezeu si ca este vesnica; ca toate lucrurile vor trece dar ca dragostea va ramine in veci.
     M-am uitat "in jur"...undeva in inima si mintea mea sa fac o socoteala...o socoteala a legaturilor ce le am pe pamint. In primul rind sintem sau nu legati intro legatura de dragoste vesnica cu Isus Christos? Adica nu din virful buzelor...adica nu din obligatie...adica nu din obisnuinta si nu de frica...Simtim nevoia sa ne gindim des la El? Cind vedem ceva frumos, impartasim cu El acel gind deosebit, acea clipa unica, originala? Ca daca nu tinjim dupa intimitatea Lui...nu il iubim ...si fara dragoste adevarata nu este legatura de care avem nevoie ca sa fim cu El in vesnicii...
     Apoi dintre frati, rude, etc...care sint acei pe care ii dorim, ii cautam...? Buna mea e plecata la Domnul de 13 ani. Si acum ii duc lipsa...si acuma cite-odata as vrea sa-i arat ceva, sa-i spun ceva...sa-i impartasesc un gind, o veste, un necaz...Si amin...amin sa-i spun ca stiu ca va veni ziua cind o sa stam de vorba iar - si le adun pentru atunci.
    Si daca iubim pe cineva dar n-avem o legatura prea strinsa...poate ca trebuie sa facem ceva in privinta asta. Avem copiii, frati, parinti, prieteni de care ne-am racit sau am lasat ca o situatie sau un incident sa ne stea in cale. Poate ar fi timpul sa inlaturam "situatiile" si "incidentele"...Si daca relatia respectiva este importanta - atit de importanta ca vrem s-o ducem cu noi in cer...isi merita efortul.
    Ca tot ce vom lega aici...va fi pentru o vesnicie...si tot ce vom neglija sa legam...va fi pierdut pentru totdeauna.

No comments: