05 October 2012

DE VORBA CU CHERIE...10-05-2012




 cherie said...
Ce inseamna "sa vrem?" Exista cineva care vrea sa se duca in iad? Dar cand faci ceva rau, chiar daca ti se intuneca mintea pentru o clipa si poti da vina pe diavolul (din tine) ai ales! Gata! Cum sa te mai razgandesti ? Fapta este facuta, regretul si scuzele sunt zadarnice. Nimic nu mai poate fi schimbat !
Cum sa te mai intorci din iad ?
Pai cale de intors nu mai este, fapta este facuta, nimic nu se mai sterge...
Crezi ca iti ceri scuze si esti iartat? Oricine isi cere scuze si cere iertare... Oricine ! Tu ierti?
Tu uiti ?
................
Asta a fost comentariul lasat de cherie la acest post despre iad.
http://www.peginduri.com/2012/10/te-decizi-alegerea-este-numai-ta.html
Si comentariul ei este 100% indreptatit. Daca exista Dumnezeu si daca exista dreptate..."fapta este facuta si scuzele zadarnice" exact asa cum spune ea. Si din punctul de vedere al celorlalte religii..."Nimic nu ma poate fi schimbat"...
   Dumnezeu este un Dumnezeu drept si trebuie sa faca dreptate. Si facind dreptate sa ne pedepseasca. Si fiindca toti am pacatuit in vreun fel sau altul, toti sintem sortiti iadului.
   Nu sint teolog cherie dar am sa-ti spun ce cred eu...cum inteleg eu. Daca ne uitam in jur in lumea asta creeata de El parca toate lucrurile au ceva in comun...toate exista intre cauza si efect. Orice problema isi are si ea un raspuns. Poate nu-l avem noi, dar il au altii- si daca nu, Unul sigur are un raspuns la toate problemele si Acela este Dumnezeu. Dreptatea si dragostea ar parea ca nu au nimic in comun- dar in Dumnezeu acestea doua se intilnesc formind o armonie totala. Ele sint secretul - esenta raspunsului la intrebarea sau nedumerirea ta.
    Nu demult undeva prin Sudul Americii un tinar a intrat cu o mitraliera intr-o seara la un Cinema si a secerat vietile la vreo 20 de persoane. N-a avut nimic cu oamenii aia doar ca asa i-a venit individului sa se razbune din cauza propriilor lui neajunsuri. Intre cei care au murit acolo au fost trei baieti care si-au dus prietenele la film in seara aceea. Cind acestia au vazut ce se intimpla si ca nebunul asta impusca la oameni ei s-au asezat in fata prietenelor lor si au luat ei glontul- platind bineinteles acest act curajos cu propria lor viata. Astia sint doar trei tineri dintr-un cinema oarecare care au considerat ca din dragoste pentru fetele lor sa se sacrifice. Daca niste oameni obisnuiti pot face uneori acte de suprema daruire, atunci un Dumnezeu - Tata si Creator, cum sa stea cu miinile incrucisate cind omul facut de mina Lui cu atita migala, omul care poarta in el din suflarea Lui Dumnezeiasca se duce in iad pentru o vesnicie...Investitia pe care a facut-o Dumnezeu in noi este prea mare. Noi stim ca a luat o mina de pamint...dar mina aia de pamint in mina Lui a fost lucrata. Oamenii platesc sume imense de bani pentru opera unui artist...Omul este o capodopera...nu un accident al naturii. Si Dumnezeu a platit foarte scump pentru opera Lui de arta- omul.
     Si atunci daca Dumnezeu a gasit o solutie pentru dilema ta si a mea -  de fapt a omenirii intregi, acuma in loc sa fim recunoscatori, ne apuca neincrederea...Cherie...ce anume ai de pierdut daca crezi? Ca in afara de solutia asta nu exista alta solutie. Daca crezi in Dumnezeu...trebuie sa crezi in ceea ce a spus El. Daca nu crezi in Dumnezeu, discutia asta nu-si are rostul...
     Este dreptul tau sa fi batoasa si sa iei calea logica a dreptatii. Da...intr-adevar omul a pacatuit si merita iadul! Incalcarea de lege trage dupa ea pedeapsa. Cine este dispus sa o primeasca pedeapsa si nu se smereste sa primeasca iertarea are tot dreptul sa o faca. Este logic sa fie asa...
    Dar ...gindeste-te putin. Tu n-ai fost iertata niciodata? Nu ai gresit nimanui si apoi sa iti ceri iertare? Stiu ca e greu sa iti ceri iertare. Presupune un strop de umilinta. Si a ierta este iara...dumnezeieste, nu? Este greu sa ierti si sint de acord cu tine. Dar Dumnezeu poate. Nu este nimic pe care Dumnezeu nu poate sa-l faca. El nu are limite de timp si spatiu sau orice alte limite. Si El...numai El, poate ierta cu adevarat - pentruca atunci cind El iarta- si arunca acel lucru iertat in Marea Uitarii. De ce? De fiecare data cind ar vrea sa ne invinuiasca, Domnul Isus ii aminteste de cruce- si de faptul ca El a platit pretul nostru...Prin Adam a intrat pacatul in lume...si prin al doilea Adam a fost platit pacatul si eliberata o lume intreaga- daca vrea...
Daca cherie...numai daca...daca nu este eul nostru prea mare si nu ne credem prea grozavi in ochii nostrii ca sa primim acest dar. Imagineaza-ti ca am devenit robi pacatului, satanei si destinati iadului. Ca niste sclavi. Si imagineaza-ti ca a venit cineva si a platit pretul si ti-a redat libertatea. Ce faci acuma? Asculta-ma...pretul a fost platit si pentru tine...ai fost eliberata...si acuma poti parasi corabia de sclavi cind vrei...Dar trebuie sa vrei...ori esti prea mindra sa primesti oferta pentru libertate? 

6 comments:

cherie said...

Eu cred in iertare. Eu iert in sensul ca nu ma razbun. Dar asta pentruca stiu ca razbunarea este a lui Dumnezeu. El are dreptul sa razbune nedreptatile, aici pe pamant sau in cer.
Eu nu cred insa in iadul vesnic nici sa ma tai !
Eu cred ca Dumnezeu este drept si pedeapsa lui nu poate fi nedreapta.
Amenintarea cu iadul vesnic mi se pare o nedreptate si nu cred ca Dumnezeu poate concepe o asemenea nedreptate orice ar scrie in biblie.
Si o iertarea totala mi se pare o nedreaptate.
Nu ca nu vreau eu sa ma umilesc cerand iertare. Ce vorba este asta? Cum sa te umilesti fata de Dumnezeu ? Dar imi este frica sa nu isi intoarca fata de la mine daca as insista sa fiu iertata, adica daca i-as cere sa faca o nedreptate. Nu vad ce as putea invoca pentru a-i cere un statut privilegiat fata de altii. Dece m-ar ierta pe mine ?
Pana am aflat ca Iisus ne-a spalat pacatele, eu ceream iertare dupa fiecare boroboata...
Nu stiu daca credeam ca sunt iertata, dar ceream iertare pentruca imi parea rau de ce facusem. Acum insa, desi instinctual cer iertare, ma corectez, spun ca imi pare rau si ca imi pare tare rau.... Nu mai cer iertare. Iertarea acum o consider ceva foarte serios.
Pai daca ne iarta pe toti de-a valma doar pentruca suntem crestini... chiar nu mai inteleg nimic. Dar cred din tot sufletul ca Dumnezeu este drept si iadul, asa ca raul, este doar o parte din noi pe care o vom intalni la timpul potrivit.
Si mai cred ca pedeapsa va fi atat pe masura faptelor cat si pe masura puterii noastre omenesti de a o suporta. Asa cum am suportat si viata, fiecare ...

Rodica Botan said...

Cherie...interesant ca in ce scrie in Biblie nu crezi dar crezi in propriile tale concluzii- desi recunosti ca ai crezut altfelinainte si acuma te-ai schimbat.
Sint oameni care cred ca Adevarul este relativ, ca fiecare om isi are adevarul lui. Cam asa mi se pare si concluzia ta despre iad. Asta este parerea ta.
Dar asta este o reteta clara pentru haos.
Uite...cele zece porunci sint ca un etalon in societate. Ele au fost date de Dumnezeu si e greu sa poti sa justifici o schimbare acolo. Toti ne orientam dupa aceste porunci. Ele nu sint relative si s-au aplicat acuma 6 mii de ani si sint valabile si astazi. Nu sint nascute sin simtamintele cuiva, din parerile vreunui om - ele sint adevaruri absolute. Biblia este plina de astfel de adevaruri care nu pot fi schimbate oricit ai vrea sa le schimbi. Daca Cartea asta poate fi verificata istoric si se dovedeste reala. Daca profetiile din ea s-au implinit in timp aproape in intregime ( mai sint doar citeva sa se implineasca) atunci ce motiv as avea sa nu am incredere in tot ce scrie acolo si sa ma bazez pe simtamintele mele schimbacioase intr-o atit de importanta situatie care are de-a face cu propria mea existenta - pentru o eternitate?!
Eu cred ca tu ai toate elementele necesare ca sa faci o alegere inteligenta. Si mai cred ca ai un motiv personal pentru care nu vrei sa accepti iertarea Lui. In momentul cind ai accepta aceasta tertare viata ta ar trebui sa se schimbe si tu nu vrei sa lasi ca altcineva sa sa ia conducerea acolo...pentruca vrei sa traiesti cum vrei tu nu cum Christos ti-ar cere sa o faci. Si cu asta cred ca am spus cam tot ce-mi trece prin cap cu privire la acest subiect. ma rog in continuare pentru tine si pentru toti cititorii mei- multi sau putini, ca sa primeasca si sa se bucure de aceasta iertare de care orice om are nevoie. Ea ii va fi biletul de trecere intr-o lume noua si minunata pregatita de Christos pentru cei care VOR sa isi petreaca vesnicia cu El.

cherie said...

Nu am vrut sa spun ceea ce ai inteles tu. Dar e mai bine sa las explicatiile .
Totusi poate imi explici tu, dece eu nu voi fi iertata iar tu vei fi iertata. Iisus s-a jertfit pentru pacatele noastre, dece pentru ale mele nu si pentru ale tale da ?
Doar si eu cred in Cristos si in Dumnezeu.Si eu cand ma rog, spun "Tatal Nostru!" ...
Pentruca eu nu cred ca exista in cer un cazan cu smoala unde ma va fierbe o vesnicie "incornoratul" ?

Rodica Botan said...

Simplu...pentruca nu crezi, sau nu vrei sa te lasi sa crezi. E ca si cum ai avea un bilet de tren sa mergi in directia ai( si il ai- pentruca Christos a murit pentru oricine crede in El) dar stai cu tichetul de tren pe peron si nu te urci in tren ca tu nu crezi ca e necesar...ca uite de ce trebuie sa te mai urci in trenul ala...de ce?
Pai n-am facut eu regulile...El le-a facut. El a facut lumea si a lasat o carte de conduita, de explicatii, de istorie- o carte a timpului- o harta a omenirii...Biblia.
De ce ma duc eu in rai, asa de rea cum sint? Din acelasi motiv din care s-a dus si tilharul care si-a recunoscut vina si a acceptat TOT ce-a zis Isus. A zis..."acuma stiu ca Tu esti Fiul Lui Dumnezeu"...a crezut in inima lui si fara mindrie si fara fasoane a zis Domnului Isus..."aminteste-ti si de mine cind vei fi in Imparatia Tatalui Tau"...si Domnul Isus a zis "Adevarat, adevarat iti spun ca ASTAZI vei fi cu mine-n rai.
Tu nu vezi cherie ca daca exista alb exista si negru daca exista bine exista si rau, daca exista dragoste exista ura si daca exista frumusete exista uritenie si pot merge tot asa o zi intreaga pina cind ajung la ...daca exista rai, exista si iad. Asa e facuta lumea asta. Si daca Domnul Isus a vorbit despre iad...si a spus despre acel bogat si Lazar...Domnul Isus n-a vorbit prostii...si daca iadul nu ar exista nu ar fi vorbit de el. Daca n-ar exista o prapastie de netrecut intre aceste doua locuri nu ar fi amintit despre acest lucru- dar a facut-o pentruca este un lucru important pentru noi ca sa intelegem si sa identificam pericolul. Sa intelegem ca pentru Eternitate vom fi despartiti de El si de tot ce reprezinta El. Poti sa-ti permiti acest lucru? Eu una nu...Eu am experienta mortii in vine...si imi amintesc de momentul cind am fost in cumpana intre doua lumi...parc-a fost ieri. Am simtit mirosul mortii si groaza si nelinistea ca nu eram sigura unde merg. Nu vreau sa mai simt nesiguranta aia niciodata. Am fost ca si cum cineva m-ar fi aruncat intre planete, de una singura...Cred ca iadul incepea de-acolo...M-am rugat Domnului Isus pentru sufletul meu...eram ingrijorata de El. Mi-a mai dat zile sa inteleg si sa accept darul Lui fara de plata dat cu atita generozitate...sa cred in El si in orice Cuvint care i-a iesit din gura- sa Cred Biblia IN INTREGIME NU PE SARITE SI PE BUCATELELE CARE IMI CONVIN.

cherie said...

Nu esti rea si te vei duce in rai.:))
Dar ma intreb asa... ca sa vad cum gandeste un baptist... Tu niciodata nu ai zis : "te va pedepsi Dumnezeu!" sau, "ma va pedepsi Dumnezeu?", sau "asta este pedeapsa lui Dumnezeu!"... ???
Tu crezi ca pedepsele sunt date doar pentru "necredinta " si niciodata pentru "pacate" ?
Cei credinciosi nu sunt pedepsiti ?

Rodica Botan said...

Oh...cherie...Pacatele aduc dupa ele consecinte si... consecintele le tragem dupa noi. Sint lucruri pe care le-am facut de care imi pare rau, au fost pacate si Dumnezeu m-a iertat...dar consecintele au venit si de alea nu scap nici eu si nici altii. Chiar daca pentru unii amina sa vina- eventual ii ajung din urma. E valabil pentru baptisti sau ortodoxi sau ce-ar fi. Dar n-o sa dureze asta o eternitate...Dumnezeu are in El dreptate dar are si dragoste. Cind odata simti cum gusta consecinta unui pacat nu ai dorinta sa-l mai repeti. Lectia este invatata. Copiii care nu sint pedepsiti de parinti nu invata niciodata. Dar nici noi ca parinti nu pedepsim copiii o viata intreaga pentru un lucru rau care il fac. Ii punem sa stea la colt o perioada, le tragem o bataie buna daca este nevoie si apoi le stergem lacrimile si incepem o noua zi. Faptul ca Dumnezeu este asemuit cu un Tata este tocmai pentru a ne ajuta sa intelegem calitatea in care exista El in viata noastra a oamenilor. El este dreptate dar este si dragoste. O combinatie foarte greu de adus la un singur numitor comun. Faptul ca a coborit ca om dumnezeorea ca sa ispaseasca pedeapsa noastra in trup omenesc si sa simta durerile noastre ca si noi. vorbeste despre dreptatea Lui care trebuia implinita. Si acolo pe cruce intre cer si pamint s-a unit dumnezeirea cu omenescul nostru si s-au putut rezolva problemele omenirii.
Eu nu ti-am spus niciodata ca "te va pedepsi Dumnezeu"...pentruca numai El cunoaste cu adevarat inima omului si n-am dreptul sa te judec- am doar dreptul sa ma judec pe mine. Am datoria sa-ti spun...si ma bucur ca m-ai intrebat si am putut sa iti vorbesc despre credinta mea. Nu sint teolog si nu sint filosof, dar ca si tine doresc sa cunosc Adevarul si sa mi-l insusesc. si ca un om flamind , dupa ce am gasit o sursa buna de mincare ( sufleteasca) ma simt datoare sa spun si altora. De aia sint aici pe blog si discut astfel de probleme. Am fost invinuita de multe ori ca vorbesc despre credinta si Christos dat fiind ca unele persoane imi cunosc viata si stiu ca am fost divortata ....si ele au dreptate asupra acestui fapt si asta nu-mi aduce nici o onoare. Dar...cum tilharul a putut sa-si marturiseasca pe cruce credinta in Christos dind speranta altor tilhari ca si el, asa stau si eu aici pe blog si spun altor pacatosi de mintuire, de iertare si de o vesnicie petrecuta intr-un loc pe care nu-l merita dar prin harul dat de Dumnezeu- prin Fiul Sau, posibil pentru "ORICINE CREDE IN EL".
Sa ai o zi minunata cherie si nu pregeta sa pui intrebari. Daca nu stiu sa raspund am sa caut sa intreb pe cineva , si stiu unde sa ma duc cu intrebarile. Doamne ajuta!