26 July 2010

TINERII DIN ALIBABA

Dupa cum stiti din relatariile prietenei mele Rodica, in alibaba Domnul prin Sali Sabrii si fratii si surorile ce sustin lucrarea de acolo, a facut posibil ca incet dar sigur suflete sa afle despre vestea minunata a evanghelie. Dupa cum stiti  cinsprezeci tineri trebuiau sa mearga intr-o tabara crestina din Bulgaria. Dumnezeu a lucrat in chip minunat si s-au adunat resursele financiare necesare. Au fost totusi dificultati si tinerii nu mai pot fi trimisi in tabara din Bulgaria  dar vor fi trimisi cu ajutorul Domnului intr-o tabara din Dej. Citez de pe blogul fratelui Sali: "ieri m-a sunat fratele păstor din Bulgaria și mi-a spus că noi numai putem participa în tabără. L-am întrebat de ce iar singura explicație a dumnealui a fost că nu sunt locuri destule. Nu știu ce să cred pentru că eu am fost printre primii care s-a înscris în această tabără. Am ceva presupuneri, dar nu pot arunca vina pe nimeni pentru că satana este cel care și-a băgat coada iar unii dintre oameni au căzut probabil în plasa celui rău. Domnul știe de ce. În concluzie, nu vom mai participa în tabăra creștină organizată de turcii din Bulgaria.
Dar nu ne lăsăm bătuți. Acum că Domnul ne-a dat și resurse materiale și resurse umane, am căutat ieri o altă tabără creștină în care să pot participa cu tinerii din cartierul alibaba. Am găsit astfel niște frați din Dej care în perioada 9-17 august vor organiza o tabără cu scop evanghelistic pentru tinerii nemântuiți. Pe acești frați îi cunosc bine pentru că mai bine de o săptămână directorul acestei oganizații împreună cu un grup au venit la Castelu pentru a lucra în comunitatea turcă. Suntem convinși că Domnul are ceva mai bun pentru noi chiar dacă nu știm încă ce. Poate că Voia Lui este să mergem în tabăra din Dej. Poate că pentru a merge în Bulgaria era un pic mai complicat pentru că aveam și minori și era greu de trecut granița. Nu știu de ce. De ce-i așa o știe El. Dar noi ne rugăm Lui să nu ne lăsăm bătuți niciodată. Vom merge în tabăra din Dej tot cu 15 de tineri turci."Vă rog mult pe toți care ne vizitați. Rostiți o rugăciune ca Domnul să lucreze!"



Pana in prezent sunt sigur 10 tineri care vor merge in aceasta tabara. Mai sunt inca trei persoane care si-au exprimat dorinta de a participa si fratele spera sa ajunga pana la numarul de cinsprezece pe care Domnul i l-a pus pe inima. Va rog asa cum multi a-ti facut-o pana acum, si cum sper ca multi o veti face si de acum incolo sa sustineti in rugaciune aceasta lucrare ca si aceste suflete sa aiba acces la vestea buna a evangheliei.
Numele celor  zece tineri care vor merge sigur sunt:
Sali Gemaidin-24 ani
Amet Umut-20 ani
Memet Denis-16 ani
Halit Emurah- 21 ani
Iasar Ersun-19 ani
Halit Geilan-17 ani
Ahmet Sibel- 18 ani
Ibram Ghiulacian- 19 ani
Sali Sevghin- 17 ani
Arif Ergihan-22 ani
Dragii mei sa nu uitam ca Domnul ne-a spus sa raspandim vestea buna a evangheliei la orice faptura , sa ne rugam unii pentru altii. Haideti sa ne unim in rugaciune pentru acesti tineri si pentru cei ce ce sunt inca nehotarati ca sa vina si cei ce mai trebuie sa vina in aceasta tabara, cat si pentru cei ce vor impartasii in perioada in care vor sta cu ei vestea buna a evangheliei.
Anul acesta e pentru prima data cand si baietii mei merg in astfel de tabere. E o lucrare minunata si fie ca Domnul sa lucreze in inimile acestor tineri ca sa fie castigati pentru Hristos.



Domnul fie cu voi cu toti si sa va binecuvanteze
Carmen

No comments: