14 July 2010

POMUL DE LINGA DRUM...

Am mai scris despre pomi, dar n-am scris inca de " pomul de linga
drum"(.http://rodicabotan.blogspot.com/search/label/POMUL%20DE%20LINGA%20DRUM)

Cu vreo 10 ani in urma, am auzit o melodie care spunea ceva de genul…"astia n-au avut noroc, maiiii…omul bun si pomul bun…" Si cintecul ala venit din tara mea nu stiu cu ce prilej, mi-a dat o idee; ca si asa in fiecare an plantez cite un pom sau doi in gradina; asa ca m-am hotarit in anul ala sa plantez un cais in fata casei chiar linga gard. Locuiesc intr-o zona de ghetto…si m-am gindit eu ca or sa intinda mina si sa ia caise cei care vor avea nevoie . Oamenii de obicei pun in fata casei pomi sau plate decorative. Eu am pus un cais si un prun si vita de vie pe toate gardurile.

Ii spuneam lui Sali Sabri http://musulmanii.wordpress.com/2010/07/13/tabara-pentru-musulmani-2/
 intr-un comment, despre vecina mea. Caisul a crescut si si-a lasat cu darnicie crengile peste gard. Parca e mai mult afara din curte decit in curte si bineinteles ca si-a atins scopul cu care a fost plantat. Vecina mea, Consuela, cam de-o virsta cu mine, mexicana , ma striga intr-o zi cind am venit de la lucru sa-mi spuna ca ar trebui sa string caisele ca se leaga toti copiii de pom si in curind n-o sa mai gasesc mare lucru sa culeg. I-am zimbit bucuroasa si i-am explicat ca de aia am plantat pomul la drum…S-a uitat la mine destul de confuza.

Dar acum…sa stam un pic strimb si sa ne gindim drept…Nu asta ar trebui sa fim noi credinciosii, fiecare? Cit ar fi lumea asta de imbunatatita sub toate aspectele daca am putea sa fim fiecare pomul de linga drum. Mi-amintesc de "Mizerabilii" si de acel preot care atunci cind Jean Valjean i-a furat argintaria si a fost adus inapoi de jandarmul satului…ii spune acestuia - ca el i-a dat argintaria si ca nu fusese furata. Jean Valjean (oare asa se scrie?) abia iesise de la inchisoare unde facuse ani grei pentruca furase o piine sa hraneasca pe copiii flaminzi ai surorii lui. Preotul i-a dat o sansa de reabilitare. Dumnezeu ne-a dat si noua o sansa de reabilitare. Oare n-ar trebui sa repetam oferta si pentru restul lumii?

E bine ca citim si este bine sa stim…dar ce minunat ar fi sa gasim niste forme simple in care sa practicam …sa ne practicam credinta si sa ne manifestam dragostea cu bucurie in lucrurile marunte care ne apar in fata. Si de aia va invit sa plantati anul asta un pom linga gard. Sa il udati si sa-l ingrijiti si el sa fie marturia voastra ca veti avea o atitudine de dragoste si de daruire fata de cei pentru care Christos s-a jertfit ca sa-I scape din iad.

Apoi, va mai invit sa faceti o darnicie cit de mica…un ron…ca nu prea stiu eu ce valoare are ronul…daca nu jumatate de ron. Sali aduna bani sa trimita niste copiii turci din Alibaba intr-o tabara crestina. El a ridicat o casa de rugaciune PRIN CREDINTA in Alibaba. Dar lucrarea abia acum incepe. Munca de a cistiga suflete pentru Christos. N-ai vrea sa fi si tu unul dintre cei care a renuntat la o cafea sau un juice sau o prajitura la Cofetarie, ca sa o dea unui copil sarac si sa-l trimiti intr-o tabara unde frati de ai nostrii de origine turca le vor putea spune despre Isus, despre Adevaratul Dumnezeu - NU DESPRE Allah razbunatorul ci despre Dumnezeu care atit de mult a iubit lumea ca a dat pe Singurul Sau Fiu?

Fratii mei…va faceti o investitie in cer. Nu stiti daca miine, poimiine o sa vina inundatia, sau vreun cutremur si tot ce ati adunat aici se va duce pe ape…dar tot ce ati facut in Numele Sfint al Lui Isus…va sta. Atunci veti descoperii ca putinul ce l-ati facut pentru El, este singura investitie serioasa care ati facut-o.

Sa ne ajute Domnul sa fim fiecare dintre noi …pomul de linga drum.

8 comments:

cella said...

Rodica, mai sunt caise in pomul tau?

rodica said...

S-au terminat anul asta...Sorryyyyyyyyyyyy Sm piersici si nectarine cite vrei...

cella said...

M-am tot gandit azi la pomul tau de langa gard ... si la al meu inca neplantat (inca) ...
sunt momente cand vreau sa ma odihnesc sub copacul tau ... si apoi revigorata sa plec mai departe ...
pot?

rodica said...

Cella...am trei dormitoare...unul este al tau. Te pricepi la bucatarie? Ca eu nu prea am chef sa dau drumul la aragaz. Dar fac cumparaturile!!! Facem tirg? Si stai sub care pom vrei tu...cit vrei!!!

cella said...

;)) ma pricep bine;). Mersi de invitatie ;;)))
Aseara m-am intalnit cu fr. Daniel Brazei, a ajuns la Iasi ... e obosit si ... avea nevoie de un copac cu umbra si lasat un pic in pace.
Se pregatea sa mearga la spital ...
Roaga-te si tu pentru el ;).

Rodica Botan said...

Spune-i ca ne rugam pentru el...am sa pun si pe blog...

Luli said...

Si eu am plantat un cires in fata casei cu gandul ca mereu se va opri un copilas sa se bucure de roade .

Rodica Botan said...

Luli, cu inimioara ta plina de dragoste pentru copiii - parca te vad ca iti faci o livada in fata casei...
Foarte frumos...