06 July 2010

OPRITIVA- NU VA MAI RUGATI (PARTEA 1)

Din “crazy love”
De Francis Chan
Tradus Rodica Botan

Ce ati zice daca v-as spune sa nu va mai rugati? Cum ar fi daca v-as spune sa nu mai vorbiti cu Dumnezeu o vreme, in schimb sa incepeti sa va ginditi lung si adinc la El inainte de a mai spune un singur cuvint? Solomon ne-a avertizat sa nu ne grabim sa venim in fata Lui Dumnezeu cu cuvinte. Ca asa fac numai nebunii. Si adesea exact asa facem si noi.

Facem parte dintr-o cultura care se bazeaza pe tehnologie nu comunitate, o societate in care cuvintul vorbit si scris este ieftin, usor de procurat si excesiv. In cultura noastra orice este posibil; si frica de Dumnezeu este aproape necunoscuta. Sintem inceti in ascultare, grabiti la vorba si ne miniem pe moment.

Oamenii intelepti vin in fata Lui Dumnezeu si stau in fata Lui plini de admiratie fara sa spuna un cuvint. Pare poate o activitate fara nici un scop , aceea de a sta incremenit in fata acestui Dumnezeu invizibil. Dar la Romani 1:20 ni se spune ca in intreaga creatie vedem “insusirile nevazute “ ale Lui Dumnezeu si natura Sa divina. Ce-ar fi sa incepem si noi sa stam incremeniti in fata Lui Dumnezeu in tacere. Iata un link in care puteti vedea o pelicula din ceea ce ar trebui sa ne faca sa stam inmarmuriti in fata Lui Dumnezeu. http://www.crazylovebook.com/videos_awe.html

Ati ramas muti? V-ati minunat? V-ati simtit umili in fata Maretiei Lui? Cind am vazut aceste imagini prima data, am simtit nevoia sa ma inchin Lui. Si n-am vrut nici sa vorbesc sau sa impart momentul acela cu nimeni. Am dorit doar sa stau in liniste si sa admir pe Creatorul lumii.

Este nebunie curata cind realizezi ca toate aceste galaxii au fost descoperite doar in ultimii citiva ani. Gratie telescopului Hubble. Ele existau in univers de mii de ani fara ca fiintele umane sa stie de existenta lor.

Oare de ce a creat Dumnezeu mai mult de 350,000,000,000 de galaxii ( o aproximatie conservatoare) pe care generatii de oameni n-au vazut-o niciodata si nici n-au stiut ca exista. Credeti ca Dumnezeu a creat toate aceste galaxii doar ca sa ne auda spunind “wow…cit este de mare Dumnezeu?!” Sau poate Dumnezeu a vrut ca sa vedem aceste imagini ca sa zicem…”Cine ne credem noi ca sintem?”

R.C.Sproul a scris…”oamenii nu sint niciodata atinsi si impresionati de convingerea ca sint insignificanti pina nu se afla in prezenta maiestuoasa a Lui Dumnezeu.”

2 comments:

elena marin-alexe said...

Eu am avut momente in viata cand trecand prin crize ,a prosternam la picioarele Lui si preferam sa stau muta si sa plamg, asteptand ca EL SA SE APROPIE DE MINE CU ACEA DRAGOSTE DIVINA UNICA..

Rodica Botan said...

M-a impresionat felul cum abordeaza Francis aceasta idee...intr-adevar sintem prea galagiosi si vorbim mult dar spunem putin...si fara substanta...