18 October 2012

MAREA FAMILIE TAT

Voi stiti citi membrii din familia Tat aveti in biserica? Hai sa-i numaram…

Batrinul Dic-Tat, care vrea sa comande tot timpul, Unchiul Ro-Tat care vrea sa schimbe toate lucrurile…Sa vedem …oh…Matusa Agi-Tat…care mesteca tot timpul ceva vorbe ajutata bineinteles de sotul ei plin de energie, Fratele Iri-Tat. Ok…Apoi mai avem pe familia fratelui Ezi-Tat si sora Vege-Tat care de cite ori se sugereaza ceva primul se enerveaza si al doilea vrea sa amiie proiectul. Mai este inca o matusica un pic mai comica…Matusa Imi-Tat care vrea ca biserica noastra sa fie exact ca si aia in care a crescut ea… O persoana foarte sobra este Fratele Devas-Tat iar fratele sau Poten-Tat vrea intotdeauna sa I se aduca omagii pentru orice lucru cit de mic.

Dar nu toti membrii familiei sint rai…Fratele Facili-Tat este chiar saritor. Un alt membru placut al familiei este Doamnisoara Felici-Tat. Verisoara Medi-Tat gindeste intotdeauna mult inainte de a vorbi si este o companie placuta. Ca fiecare familie…intre ei mai exista si cite o oaie neagra…Tinarul Ampu-Tat…caruia nu-i prea place biserica si vine mai rar…de exemplu...

Eu de atitia imi amintesc…Daca am omis pe cineva , va rog sa-mi amintiti…

11 comments:

Anonymous said...

Ui-Tat, Ascul-Tat,Căpă-Tat,Cer-Tat,Cerce-Tat
Binecuvân-Tat,Aştep-Tat,Îndrep-Tat,Pur-Tat,Ară-Tat,Îndepăr-Tat,..
E foarte mare familia Tat.Eu n-am abilităţi poetice,vă las pe dv.să adăugaţi gradul de rudenie.

ştefan said...

Ui-Tat, Ascul-Tat,Căpă-Tat,Cer-Tat,
Binecuvân-Tat,Aştep-Tat,Îndrep-Tat,Pur-Tat,Ară-Tat,Îndepăr-Tat,..
E foarte mare familia Tat

rodica said...

Stefan...sper sa nu se supere pe mine ...sint asa o familie mare...L-am chemat la telefon pe Domnul Cumpa-Tat si a zis ca vorbeste el cu fratele lui Comen-Tat si ii cere scuze pentru omisie in locul meu...
Cred ca tu esti prieten cu domnul Aju-Tat, tot membru al familiei lor...
:) Thanks de ajutor...

Anonymous said...

Da de ce-l uiti doamna Rodica pe Divortat?

Rodica Botan said...

Stii ca in casa spinzuratului nu se discuta de funie. Dar daca tii cu tot dinadinsul...il punem si pe el(ea) in poza...

Rodica Botan said...

Si am o intrebare pentru toti anonimii care vin pe blog...cind puneti intrebari sau comentarii"tari"...care sint ca niste sageti veninoase indreptate catre gazda blogului...ce n-aveti curajul sa va prezentati cu numele?
Eu pot sa moderez aceste comentarii dar n-o fac pentruca as demonstra ca mi-e frica de ...acesti anonimi. Daca port o teama si o jena pentru trecutul meu...o port in fata Domnului si n-am nici un motiv sa ma ascund de voi...Am tot respectul pentru voi cititorii mei, dar daca nu va place ceva, nu sinteti obligati sa cititi. Eu reprezint aici un grup de oameni care au fost morti dar in Christos am capatat viata si nu numai- ci si dreptul sa ne numim copii ai Lui. Si daca sintem iertati de El...si invitati la masa Tatalui...care-i problema voastra, anonimilor?

Elisabeth said...

Pastorul nostru obisnuieste sa ne reaminteasca mereu ca , de fapt noi toti suntem "broken people",unii recunosc ,iar altii nu, dar toti,cei care am acceptat, am fost spalat de sangele Domnului Isus. El n-a venit pentru "cei sanatosi ci pentru cei bolnavi" Mai spune el, pastorul, ca cei prinsi(cu anumite "pacate") sunt exclusi de cei neprinsi. Cine este vrednic sa dea cu piatra?Eu nu cred ca e cineva,chiar daca n-am "divortat"....In cer vom avea mari surprize cand vom auzi in dreptul unora"plecati de la Mine", sa ne ajute Domnul sa nu fim din aceia! Rodica ,God Bless You and keep going. Cu drag -Elisabeth-.

Rodica Botan said...

Multumesc Elisabeth...atit pentru mine cit si pentru cei care citind aici vor prinde curaj si sa creada ca in Christos se pot reinoi.
Domnul Isus a venit in lume sa caute si sa gaseasca si sa mintuiasca ce rea pierdut. Inca odata mii de multumiri ca ai avut curaj si dragoste suficienta sa stai linga pacatosi ca mine...

Elisabeth said...

Numai Domnul ne poate cantari pacatele ,dar nu o face ,ci le iarta , El "le arunca in marea uitarii". Si eu sunt o pacatoasa , dar salvata, spalata cu Sange Scump" Sa ne ferim sa fim "sfantoci"(tot o expresie a pastorului nostru)si sa iubim ca..."fara dragoste eu sunt egal cu nimica..."spune o cantare veche si mai e ceva, "cui i s-a iertat mult ,iubeste mult", spune Cuvantul, si nu mai vede greselile altora.

Noe said...

Unii uită că înaintea lui Dumnezeu toți trebuie să ne smerim, dacă vrem să ne bucurăm de harul lui Nemeri-Tat. În timp ce vameșul, în urma rugăciunii de pocăință, a plecat de la Templu Îndrep-Tat, fariseul, care și-a scos în relief meritele a plecat ca unul Scăpă-Tat, și aceasta pentru veșnicie.

Frații lui Scăpă-Tat ar trebui să se debaraseze de atitudinea acestuia și să îmbrățișeze cu iubire pe cel Îndrep-Tat, și astfel, când vor face comentarii se vor folosi de ocazie ca să demonstreze apreciere pentru harul Ară-Tat.

Noe said...

Sora Elisabeta,
Disciplina bisericească nu se aplică celor „prinși” de către cei „neprinși”, ci de cei îndreptați - care după îndreptare vor să ajute pe cei ce stăruie în strâmbătate, în ciuda faptului că îndreptarea ne este oferită din abundență în Christos. Autoritatea celor ce disciplinează nu stă în faptul că ei sunt perfecți (sau nu sunt prinși), ci în faptul că Cel care le-a schimbat viața și i-a izbăvit de păcat, le-a dat și autoritatea să asiste pe cei mai leneși în privința disciplinei personale. Disciplina Bisericească e necesară numai în cazul celor ce refuză să se auto-disciplineze.