22 October 2016

FRUMUSETEA RAMINE... DURERILE TREC!

Cu toate ca Henri Matisse era cu 28 de ani mai tinar decit Auguste Renoir, cei doi mari artisti erau prieteni dragi si isi tineau adesea companie.. Cind Renoir s-a imbolnavit atit de grav incit nu si-a mai putut parasi locuinta, in ultima decada a vietii lui, Matisse l-a vizitat zilnic. Renoir, aproape paralizat de artrita, a continuat sa picteze in ciuda infirmitatii sale. Intr-o zi, cum Matisse il privea pe batrinul lui prietenul cum lucra in studioul lui, luptindu-se cu durerile care-l torturau cu fiecare miscare de pensula, nu s-a mai putut abtine si l-a intrebat pe acesta…
-Auguste, de ce continui sa mai pictezi cind esti in asa o mare agonie?
Renoir i-a raspuns simplu…
-Frumusetea ramine, si durerea trece…
Si asa, aproape pina in ziua mortii, Renoir a continuat sa umple canavasul cu forme si culori. Una dintre cele mai faimoase picturi , “The Bathers” a fost terminata doar cu doi ani inainte de moarte, la patrusprezece ani dupa ce a fost lovit de aceasta boala ucigatoare.

(From The best of Bits & Pieces)
…………………..
Cind viata pare grea, si durerile ne coplesesc, si Valea Umbrelor pare fara sfirsit… ginditi-va ca nu ni s-a dat mai mult decit putem duce si ca durerile trec, si frumusetea ramine… Amintiti-va ca pentru biruitori, se pregateste dincolo o cununa. Priviti la tinta si la premiul alergarii… si la Cel care ne-a dat un exemplu de urmat, la Domnul Isus!

4 comments:

Andrei Răduţu said...

Frumoasa povestea...foarte adevarate vorbele lui Auguste Renoir...

coco said...

adevarat, frumusetea ramane!!!

Marta said...

Durerile trec........

Anonymous said...

Pentru unii durerile trec ,,, in locuinta mortilor ,iar de acolo se lungesc pana in iazul care arde cu foc si pucioasa impreuna cu frumucetea lor ! De unde striga : Parinte Avraame ai mila de mine... dupa pilda saracului Isus .