21 October 2016

CINE PLATESTE PENTRU BINECUVINTARI?

Ieri am auzit o poveste cu miez... si coaja. Mi-a adus aminte de povestile lui Buna mea si de credinciosia ei in toate lucrurile. Culmea este ca nu-mi amintesc sa o fi auzit pe Buna vreodata ca e confuza in vreun fel. Toate raspunsurile la intrebarile ei erau in Biblie si totdeauna cauta acolo pentru solutii.

Povestea ce-am auzit-o zicea ca o babuta, undeva intr-un sat... era tare, tare saraca, dar si tare, tare credincioasa; si avea un obicei babuta asta... ea multumea lui Dumnezeu intruna pentru toate lucrurile si mici si mari. Babuta avea un vecin necredincios... si cind zic necredincios, ma refer la unul care nu credea ca exista Dumnezeu... un ateu. Deseori ateul o auzea pe babuta dind slava lui Dumnezeu cu voce tare si multumindu-I ba ca s-a ouat gaina, ba ca a plouat la timp, ba ca a inflorit caisul si ce caise frumoase o sa creasca, ba ca i-a mai ramas o coaja de piine de la prinz pentru cina. Pur si simplu babuta asta il calca pe nervi. S-a tot gindit ce sa faca sa-i demonstreze acestei femei simple ca nu exista Dumnezeu.

Intr-o zi i-a venit o idee. S-a sculat dis-de-dimineata si a pus intr-un cos ceva de-ale gurii si inainte sa se trezeasca vecina lui saraca, s-a furisat si i-a lasat cosul la usa. Apoi s-a pus la pinda sa vada ce se intimpla. Babuta s-a trezit si dupa ceva trebaluiala a deschis usa, si ce sa vezi... un cos cu multe, multe bunatati... Oh... si ce cuvinte minunate de multumire a stiut batrinica sa-I spuna Domnului, cu voce tare... slavindu-L pentru grija Lui cea mare.

Atita i-a trebuit vecinului ei... care isi iti capul de dupa gard si incepu sa rida. II spuse trufas babutei...
-Nana... n-ai ce-I multumi lui Dumnezeu pentru nimic. Eu sint cel care am pus cosul cu bunatati la usa ta. Asa ca ar fi timpul sa te opresti... nu exista Dumnezeu... auzi? Nu exista Dumnezeu!
Cind a terminat de vorbit insa... o auzi pe babuta strigind cu si mai multa rivna si multumindu-I lui Dumnezeu ...
-Tata Ceresc... nu numai ca-Ti multumesc ca ai stiut ca astazi nu aveam nimic de mincare si pentru bunatatile ce mi le-ai trimis, dar Iti multumesc Tata si mai mult pentru ca Tu l-ai facut pe diavolul sa si plateasca pentru ele...

11 comments:

Lori's page said...

Excelent!!!! Sa ma prapadesc de ris, nu alta! Parca ar fi ex-seful meu, care se minuna ca sunt calma cind ne-au spus ca nu vom mai avea slujbe. Nu concepea ca viitorul poate fi in Mina Domnului. Dar admira ca sunt calma! In ce intuneric se afla unii citeodata, si se chinuie fara rost, si apoi mai spun ca ne admira calmul. LOL, :-)

Rodica Botan said...

Dupa calmul ala caut si eu, Lori...nu reusesc totdeauna dar ma straduiesc. Sint ca si evreii citeodata dupa ce trec Marea Rosie ca pe uscat, mi-e frica ca mor de sete...

cherie said...

Frumoasa poveste !
Cat despre Lori cred ca este o inteleapta.

Lori's page said...

Nu pot spune ca ajung sa fiu calma in toate situatiile, dar in acel moment Domnul mi-a dat putere sa ma stapinesc si sa nu panic de vesti proaste, si poate aceea a fost marturie unui om, in acel moment. Dar sunt si clipe cind ma ingrijorez, cind nu-L pun pe Dumnezeu pe primul loc, ci dau intaietate gindurilor negre dubioase. Sa ne ajute Dumnezeu sa raminem in El, si sa-L laudam pt toate binecuvintarile de fiecare zi! L xx

Rodica Botan said...

Cherie are dreptate...si asa daca ne ingrijoram si ne zbatem si ne suparam degeaba nu cistigam nimic- ba cind va fi nevoie de energie- nu mai avem ca am consumat-o vaietindu-ne...

Lori...ai dreptate...sa multumim pt binecuvintari...in fiecare zi...

AICISIACUMACOLOCURAND said...

2 Versete traite si experimentate si de mine care mi-au adus pacea si linistea ,lipsa de ingrijorare:
Matei4:4. Drept raspuns, Isus i-a zis: "Este scris: "Omul nu traieste numai cu paine, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu."
Psalmul 127:2. Degeaba va sculati de dimineata si va culcati tarziu, ca sa mancati o paine castigata cu durere; caci preaiubitilor Lui El le da paine ca in somn.
Este un privilegiu sa depinzi zilnic numai de Domnul ,si acest privilegiu se acorda numai la cei PREA IUBIITI SI PREA ALESI!
Nu este pentru cine are bani in banca si se increde in ei,sau are servici si se increde in el ,sau are mosteniri financiare si se increde in ele ,sau are copii bogati si se increde in ei .
Mai presus de toate incredeara nostra e in Cel ce ne da painea ZILNIC !El implineste toate nevoile nostre ,nu toate mofturile nostre.
Am cunoscut o sora care a cerut ca Domnul sa ii dea paine cain somn si i s-a oferit un job unde dormea cu o persoana in varsta care era singura si avea nevoie sa nu ii fie urat ,care de fapt dormea toata noaptea si era platita foarte bine si se lauda cu acest verset implinit in viata ei :Nu a zis Domnul ca preiubitilor Lui le da painea ca in somn?
Virginia Brasov

geluu said...

Frumos! Dumnezeu este totul!

Anonymous said...

Cine plateste pentru binecuvantarii ? Raspunsul poate va va veni in minte : Cel ce ia in desert Numele Domnului . Pilda ? cristi Boariu - lovit de trasnet -- "Dacă nu simţi pacea lui Isus în mijlocul furtunii... priveşte atent printre stropii de ploaie şi ascultă liniştit sunetul trănsnetului. Când furtuna se va sfârşi vei realiza că toate îţi strigau să te încrezi în El... Că Isus te aştepta acolo încă de când se anunţase vreme rea." pOATE CREDETI CA glumesc ---NICIDECUM !

Rodica Botan said...

Serios daca inteleg ce vrei sa spui...vad cuvintele dar nu vad sensul celor ce spui. Poate nu stii ca si ploaia este o binecuvintare?

Anonymous said...

Fara sa port un dialog direct,fiind in spatiul public, ci incercand cat cu putinta , discretia celui ce citeste, ce poate digera ! SI , cat priveste crampeiul de idei si acel poem , Pare frumos . Ba chiar daca-i far-de folos , ar spune cineva ! Caci , ce se poate spune=i ca nu deaceea-i bun un lucru, pentruca atrage multi , caci se stie cati oameni-s atrasi de ceea ce-i rau . cit firele de ploaie ce cad din nori adesea fara s-aduca macar un rod ! Asa-i si cu poemul ce Boariu, a cantat . Asa si cu poemul acesta,nu-i pret , e de nimic ! Dau totul pentru Evanghelie , sa am parte de ea ! Caci in Hristos Domnul pot totul , El este Cel ce ma mantuieste !

geluu said...

Trebuie sa accepti ploaia cu multa rabdare. Iar rabdarea vine din iubire.