23 August 2013

CREIONUL...

La inceput…fabricantul de creioane ii spuse creionului:
"Sint cinci lucruri pe care vreau sa le stii inainte de a te te trimite in lume. Aminteste-ti de ele si vei fi creionul cel mai bun. Vei fi capabil sa faci multe lucruri mari, dar numai daca vei fi in miinile cuiva.
Din cind in cind cu durere va trebui sa fii ascutit, dar acest lucru va face sa fii un creion mai bun.
Vei fi capabil sa corectezi greselile pe care le vei comite, dar trebuie sa stergi…si trebuie sa depui din nou efortul. Intotdeauna partea cea mai buna din tine e cea care se afla in interiorul tau.
In orice situatie te vei afla va trebui sa continui a scrie. Si va trebui sa te consumi lasind o urma pe drumul tau, care sa fie un semn clar si inteligibil pentru toti.
Creionul intelese tot ceea ce i se spuse si se aseza cuminte in penar, pregatit sa intre in lume si stiind care era scopul existentei sale.
……………
Tu esti asemenea creionului: daca iti vei aminti mereu de aceste cinci lucruri, vei deveni cu fiecare zi ce trece o persoana din ce in ce mai buna. Vei fi capabil sa faci lucruri mari, numai daca te vei pune in miinile Lui Dumnezeu, ca astfel sa poti fi un dar pentru ceilalti.
Din cind in cind cu durere, va trebui sa fii"ascutit" prin intermediul dificultatilor ce le vei intilni pe drum, dar acest lucru, va face din tine o persoana mai puternica.
Vei fii capabil sa corectezi propriile tale greseli si datorita lor sa cresti.,
Partea cea mai importanta din tine va fii ceeace porti in interiorul tau.
Pe orice drum vei merge, va trebui sa lasi un semn. Si indiferent de imprejurari, slujeste-L pe Dumnezeu in orice lucru.
………..
Fiecare din noi este asemenea unui creion. Fiecare din noi a fost creat cu un scop special. Intelegind si amintindu-ne acest lucru vom putea continua drumul pe acest pamint, si intr-o relatie zilnica si strinsa cu Dumnezeu vom putea lasa urme de care sa nu ne rusinam odata. Am fost creati pentru a face lucruri mari…dar numai daca stam in mina marelui ashitect…altfel fom fi sursa multor mizgaleli...

2 comments:

Ducesa said...

Ce frumos...

Rodica Botan said...

Cu creionul, pe hirtie/ o papus-am desenat...iti mai aduci amintecintecul asta? Nu stiu daca nu il cinta Margareta Pislaru...