03 March 2020

CORONA VIRUS...

   
     Nu-i asa ca v-am atras atentia cu acest titlu? Ca toata lumea este ori pe internet sa afle ce si cum or in magazine sa se aprovizioneze. Si sa nu fiu fatarnica si mincinoasa...si eu sunt exact ca si voi.
     Numai ca m-am gindit la faptul ca stirile astea care se intrec si se petrec ( azi noapte furtuna in Nashville a omorit nu stiu cite suflete...) , stiri rele ca numai stiri rele avem de o vreme incoace...Si m-am gindit la ce spune Biblia despre vremurile din urma ....si descrierea este exact ceea ce se petrece astazi in lume. Faptul ca oamenii nu mai stiu ce e bine si ce e rau...faptul ca traim ca oamenii de pe vremea lui Noe cind Dumnezeu a trebuit sa aduca potopul sa curete pamintul de rautate...faptul ca natura insasi se razvrateste impotriva omenirii...Astea sunt gindurile care ma tin cu presiunea ridicata.
    Dar apoi mi-am amintit de cele zece fecioare traind calm si frumos in asteptarea Mirelui ...Isus Christos. Si era cald si bine acolo unde asteptau . Si probabil aveau provizii de mincare suficiente - ca la nunta este mincare nu gluma...si erau si curate si probabil ca au gasit dezinfectanti la farmacie si prin magazine, pentruca au cumparat din timp...de frica virusului Corona sau alte virusuri care vor apare...dar nu aveau un lucru...Nu aveau un lucru care se gasea pe piata din belsug...dar nu in candelele lor. Nu aveau destul ulei in candele- cel putin cinci din cele zece fecioare.
     Si acuma sa revin la titlul articolului meu. Ne pregatim cum stim mai bine sa ne aparam de un virus de care ne putem apara cu apa si sapun si o masca la gura...un virus care este la fel de temporar ca si viata pe pamint - dar ...nu ne pregatim pentru o eternitate pe care o putem pierde pentru totdeauna...Suntem alerti si atenti la o gripa si ne temem de o moarte care va veni oricum - daca nu cu virusul asta , atunci cu altul. Dar neglijam necesitatea pregatirii noastre sufletesti...neglijam sa ne pregatim pentru vesnicie, cind este cel mai usor lucru posibil. Domnul Isus a platit pretul mintuirii si ne-a dat -o in dar .
     Dragii mei, nu ignorati chemarea Lui. Nu ignorati vesnicia. O sa existati o eternitate pentruca sufletul este vesnic. Problema este ...unde veti petrece aceasta vesnicie? Corona este un virus temporar. Vesnicia este o realitate permanenta!

1 comment:

cherie said...

Dragă Rodica... cum o vrea Dumnezeu !
Dacă omenirea , oamenii, nu ar fi atât de păcătoși încât Dumnezeu să ia hotărârea să-i pedepsească sfârșitul nu ar mai veni și viața ar continua așa ca acum...
Vom vedea însă ce hotărâre ia Dumnezeu.
Cum zicea el lui Avram când Avram se târguia pentru locuitorii Sodomei și Gomorei? Dacă 25 nu vor fi păcătoși, îi iartă, dacă vor fi doar 10.. etc...
Bine înțeles că nu toți cred în sfârșitul lumii așa cum cred creștinii dar Dumnezeu nu se uită la chestiuni nesemnificative ci la probemele de ansamblu.Dacă trebuie să facă alt om, mai bun, va face...
Nu au fost de-a lungul timpului mai multe soiuri de oameni? A fost omul erectus, omul de Neandertal, omul de Cromanon, omul de azi... Va fi sigur și un om de maine ! :) :) :)