19 March 2020

DACA AVEM CE MINCA...

   
     Ce repede se poate schimba fata lumii. Ma uitam ieri la cer si m-a izbit frumusetea acelui albastru pe care nu l-am mai vazut de multa vreme. Polutia schimba fata lucrurilor...incetoseaza, uriteste si uneori chiar ascunde realitatea. Pamintul a avut zilele astea bucuria sa respire usurat, de cind obligati oamenii au trebuit sa inceteze unele activitati care dauneaza vietii pe planeta. In dorinta de o viata mai buna ( cum credem noi ca e buna) ne distrugem incetul cu incetul si pe noi si tot ce este in jurul nostru...
     La urma urmei...fara sa vrem zilele astea ajungem sa implinim ce zice Biblia...ca daca avem ce minca si cu ce ne imbraca...sa ne fie suficient ca sa fim multumiti. Si majoritatea am alergat cu sufletul la gura, impingindu-ne unii pe altii sa avem apa si mincare... zilele astea. Nu vi se pare ca tragedia asta ce a venit peste omenire este menita sa ne aminteasca de o realitate simpla si sanatoasa pe care Biblia o pastreaza de mii de ani pe paginile ei? O realitate pe care nici timpul , nici stiinta, nici tehnologia moderna nu poate sa o nege?
     Uite ca am ajuns sa trebuiasca sa deschidem paginile Bibliei sa vedem cum sa iesim din impas. Am ajuns sa trebuiasca sa credem mai degraba in "noutatile" din Scriptura decit in ceea ce ne raporteaza si distribuie reporterii la TV.
     Citeam deunazi o scrisoare a unui doctor roman de cetatenie italiana care desi a provenit dintr-o familie de credinciosi, ajuns medic a renuntat la credinta in favoarea "stiintei, si a devenit ateu. Scria omul cum lucrind impreuna cu alti medici intr-un spital din Italia, a ajuns atit el cit si colegii lui sa realizeze ca si stiinta omeneasca are o limita si dincolo de ea este ceva mai mare si mai complex- ceva ce se numeste Dumnezeu. Avusesera ca pacient un pastor - si pastorul asta a adus in mijlocul celor bolnavi din spital o pace si o speranta care a schimbat haosul si groaza ce era acolo. Si nu numai pentru pacienti, spunea el- ci si pentru personajul medical. Cind pastorul a murit au simtit cu totii lipsa lui si au inteles ca dincolo de boala si dincolo de stiinta exista un Dumnezeu care le are pe toate sub controlul Lui.
     Sa ma intorc la ceea ce este esential..."Tatal nostru care esti in ceruri, sfinteasca-se Numele Tau , faca-se voia Ta, si vie Imparatia Ta precum in cer asa si pe pamint. Piinea noastra cea de toate zilele , dane-o noua astazi si ne iarta noua greselile noastre precum iertam si noi gresitilor nostrii . Si nu ne duce pe noi in ispita ci ne izbaveste de cel rau...caci a Ta este Imparatia si puterea si Slava de acum si pina-n veci...AMIN"

No comments: