11 March 2020

CIND V-ATI OPRIT ULTIMA DATA?

Marvin Williams
tradus Rodica Botan
Doctorul Scott Kurtzman, sef al departamentului de operatii al Spitalului Waterbury in Connecticut, era in drum spre o Conferinta, cind a fost martor la un accident enorm unde s-au ciocnit 20 de masini. Doctorul imediat a intrat in starea de urgenta cu care era obisnuit in sala de operatii si eliberind oamenii prinsi in metalul torsionat al automobilelor trecea de la un accidentat la altul strigind…”cine mai are nevoie de ajutor?” Dupa 90 de minute in care si-a oferit tuturora asistenta si toate victimele au fost duse la spital, Dr Kurtzman zise…”O persoana cu pregatirea si cunostintele mele nu poate sub nici o forma sa treaca pe linga cineva care este accidentat si sa refuze sa isi ofere ajutorul. Refuz sa-mi traiesc viata altfel decit asa.”

Domnul Isus a spus parabola unui om care s-a oprit din drum ca sa ajute pe un alt om…Luca 10:30-37. Un evreu a fost atacat, furat, batut si lasat sa moara. Un preot evreu si un asistent la templu au trecut, si cind l-au vazut au trecut drumul pe partea cealalta. Un Samaritean a trecut pe acolo, a vazut pe cel atacat in starea in care era si i s-a facut mila de el. Compasiunea lui s-a transformat in actiune…l-a bandajat pe cel ranit…poate si-a rupt hainele lui …si l-a dus la un han, l-a ingrijit cum a putut mai bine , a platit pentru cheltuielile lui si apoi a promis hangiului sa revina sa plateasca si restul pentru eventualele cheltuieli.
……………………
Sint oameni in jurul nostru care sufera in fel si chip…Noi sintem sarea si lumina acestui pamint – sau cel putin ar trebui sa fim. Cum oare putem sa mergem , sa ne grabim sa ne vedem de business in fiecare zi, trecind pe linga oamenii care au nevoie de ajutor…cum putem sa le refuzam ajutorul? Bogatul a trecut pe linga Lazar zilnic…poate si noi trecem pe linga oamenii prinsi in diferite situatii, zilnic…Datoria noastra este sa ne oprim si sa facem ce putem…nici mai mult nici mai putin. CIND V-ATI OPRIT ULTIMA DATA?

No comments: